Beat, drogat, laș și mincinos. Polițistul Belea a fugit de la locul accidentului, apoi s-a dat drept pasager în mașină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul polițist care a accidentat, marți, 5 septembrie 2023, o femeie pe o stradă din municipiul Caracal a fugit inițial de la locul accidentului. Procurorii au făcut publice și alte detalii din dosar.

Polițistul a fugit de la locul accidentului, revenind după 30 minute FOTO: captura video
Polițistul a fugit de la locul accidentului, revenind după 30 minute FOTO: captura video

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au făcut miercuri, 6 septembrie 2023, mai multe precizări în cazul polițistului de 21 ani care a accidentat o femeie de 33 ani. Inițial acesta a fugit de la locul accidentului, revenind după jumătate de oră, au precizat procurorii.

La data de 6.09.2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală „in rem” fiind reţinută următoarea situaţie de fapt:

În ziua de 5.09.2023, în jurul orei 05,51, numitul B.F.S.C. (n. red. - Belea Florin Silvian Codruț) din municiul Caracal, județul Olt, agent de poliţie în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, a condus un autoturism pe strada Vornicul Ureche din municipiul Caracal şi a accidentat pietonul S.D.N. care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliţie sau a procurorului. Ulterior, în jurul orei 06,20, susnumitul a revenit la locul producerii accidentului ca pasager în acelaşi autoturism, susţinând că acesta a fost condus la momentul producerii accidentului rutier de sora sa, B.E.A.”, au precizat procurorii într-un comunicat de presă. 

Aceștia confirmă faptul că polițistul a fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultatul indicând o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Numitul B.F.S.C. a fost testat şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa psihoactivă T1B THC (canabis - n.red.), fiind recomandată efectuarea de analize de laborator. Susnumitului i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanțelor psihoactive”, mai spun procurorii.

Anchetatorii au dispus efectuarea unor expertize medico-legale şi toxicologice, „în raport de rezultatul acestora şi de celelalte probe urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale ce se impun”, mai spun procurorii.

Polițistul se afla în concediu în ziua producerii accidentului. IPJ Constanța a anunțat că acesta este cercetat disciplinar în urma celor întâmplate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite