Sesizări bizare și două persoane negăsite de săptămâni întregi, în Olt. Un bărbat a anunțat că-și pune capăt zilelor în pădure UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Olt a fost găsit în viață după o noapte petrecută în pădure. O femeie a anunțat, joi, că mama sa a plecat către mânăstire și nu mai poate fi contactată, iar sesizările mai puțin obișnuite nu se opresc aici. Alte două persoane dispărute sunt căutate de săptămâni întregi.

Un bărbat din Crîmpoia a fost găsit într-o pădure FOTO: IPJ Olt
Un bărbat din Crîmpoia a fost găsit într-o pădure FOTO: IPJ Olt

UPDATE: Femeia din Mihăiești care a plecat de la domiciliu lăsând un bilet în care își anunța rudele că a plecat la mânăstire a revenit, tot joi, 25 aprilie 2024, la domiciliu. 

În cursul aceleiași zile, femeia a revenit la domiciliul său. Pe perioada cât a lipsit, aceasta a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat IPJ Olt.

Și bărbatul din Fălcoiu, plecat la muncă în Germania, a contactat în cursul zilei de joi, 25 aprilie 2024, autoritățile, dând asigurări că nu este în pericol.

La data de 25 aprilie 2024, bărbatul a contactat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 2 Osica de Sus, ocazie cu care a transmis faptul că nu este victima vreunei infracțiuni și că nu dorește sa revină, momentan, la domiciliul său din România, acesta aflându-se pe teritoriul Germaniei”, au transmis polițiștii.

Știrea inițială

Polițiștii din Olt se confruntă în ultimele zile cu sesizări de dispariție mai puțin obișnuite. La acestea se adaugă alte două cazuri de dispariție semnalate cu săptămâni în urmă și nesoluționate încă.

În cursul serii de miercuri, 23 aprilie 2024, angajatul unei benzinării a sesizat Poliția după o discuție cu un bărbat din Crâmpoia care a anunțat că pleacă în pădure să-și pună capăt zilelor. Bărbatul care a amenințat cu suicidul le-ar fi spus același lucru și rudelor sale. 

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 22,00, polițiștii Postului de Poliție Schitu au fost sesizați de către un bărbat, angajat al unei societăți comerciale, din comuna Schitu, județul Olt, cu privire la faptul că un bărbat ar fi venit la locul său de muncă și i-ar fi declarat că intenționează să se sinucidă în pădurea din comuna Schitu. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți, care, din primele verificări, au stabilit identitatea bărbatului ce ar fi amenințat că se va sinucide ca fiind un bărbat de 44 de ani, din comuna Crîmpoia, județul Olt”, au transmis polițiștii olteni.

S-au forrmat echipe și s-au demarat căutările, fiind solicitat și sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, respectiv al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Bărbatul căutat a fost găsit joi-dimineață, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți. Bărbatul se afla în pădurea Schitu, situată la câțiva kilometri depărtare de Crîmpoia.

Acesta ar fi pus autoritățile pe jar pentru a fi căutat „așa cum a văzut la televizor”. A ajuns în cele din urmă la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru investigații medicale, inclusiv un control psihiatric.

O femeie a anunțat că mama sa a plecat la mânăstire și nu mai răspunde la telefon

Tot joi, 24 aprilie 2024, o femeie care locuiește în județul vecin, Teleorman, a anunțat că nu mai reușește să ia legătura cu mama sa care a plecat de la domiciliu și a lăsat un bilet în care anunță că merge la mânăstire. Fiica a încercat să o sune, n-a reușit să vorbească cu mama sa, așa că a alertat Poliția, de teamă ca femeii să nu i se întâmple ceva rău. 

Femeia a plecat joi-dimineață de acasă și nu i-a mai răspuns fiicei la telefon FOTO: IPJ Olt
Femeia a plecat joi-dimineață de acasă și nu i-a mai răspuns fiicei la telefon FOTO: IPJ Olt

La data de 25 aprilie 2024, în jurul orei 7,20, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Dăneasa au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa, PÎRVA MARIANA, ar fi plecat voluntar de la domiciliul său, în dimineața zilei de 25 aprilie 2024, și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1,60-1,65 metri, greutate aproximativ 60 de kilograme, păr șaten, tuns scurt până la nivelul umerilor, ochi căprui. Nu se cunosc articolele vestimentare purtate de femeie, la momentul plecării.

Cei care pot furniza informații ce pot ajuta la găsirea femeii sunt rugați să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112”, este apelul polițiștilor. 

Nu mai pot lua legătura cu fiul plecat în Germania

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, o femeie din Fălcoiu a anunțat că nu mai poate lua legătura cu fiul său în vârstă de 36 ani. Tânărul a plecat anul trecut la muncă în Germania, iar în cursul ultimei conversații telefonice pe care a avut-o cu familia a anunțat că nu poate părăsi localitatea în care se află, nedând alte detalii. De atunci nu ar mai fi putut fi contactat, iar familia s-a îngrijorat, anunțând autoritățile pentru a se demara verificări. 

Familia bărbatului care a plecat la muncă în Germania este îngrijorată FOTO: IPJ Olt
Familia bărbatului care a plecat la muncă în Germania este îngrijorată FOTO: IPJ Olt

La data de 24 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, de către o femeie, din comuna Fălcoiu, județul Olt, cu privire la faptul că fiul său, CRIVEANU MIRCEA, în vârstă de 36 de ani, din aceeași localitate, este plecat la muncă în Germania, din perioada sărbătorilor pascale ale anului 2023, iar din data de 6 aprilie 2024 nu mai știe nimic despre acesta.

Semnalmente: înălţime 1,70 metri, constituție atletică păr șaten, scurt și drept, ochi căprui”, au precizat polițiștii olteni despre acest caz de dispariție. 

Un tânăr de 19 ani și un bătrân de 89 ani, dispăruți fără urmă de zile întregi

Alte două cazuri de dispariție anunțate de IPJ Olt sunt în continuare nesoluționate.

Un tânăr de 19 ani, din Vâlcele, județul Olt, a plecat în 14 aprilie de acasă și nu a mai revenit. La două zile de la plecarea tânărului Marian Fieraru, rudele au anunțat poliția și au început căutările, rămase însă fără rezultat până acum.  

Băiatul a plecat de acasă în pantaloni scurți de culoare închisă și papuci din cauciuc de culoare închisă, fiind dezbrăcat în partea superioară a corpului. 

Semnalmente: înălţime aproximativ 1,75 metri, greutate aproximativ 60 de kilograme, ochi căprui, păr șaten, tuns scurt.

Tânărul de 19 ani și bătrânul de 89 sunt căutați de săptămâni întregi FOTO: IPJ Olt
Tânărul de 19 ani și bătrânul de 89 sunt căutați de săptămâni întregi FOTO: IPJ Olt

Un alt caz nerezolvat este cel al dispariției unui bătrân din Grădinari. Marin Popa are 89 ani și a plecat de la domiciliul său în 6 aprilie. Încă de atunci familia a început căutările, iar a doua zi a anunțat și poliția. În primele zile de căutări în ajutor a venit și un elicopter, s-au folosit și câinii de urmă, însă nici până astăzi bătrânul nu a fost găsit. 

Semnalmente: înălţime 1,65 metri, greutate 55 de kilograme, ochi căprui, păr grizonat, față ovală, iar ca semn particular, bărbatul nu are membrul superior stâng. La momentul plecării, bărbatul purta un sacou de culoare închisă”, au precizat polițiștii la momentul anunțului privind dispariția. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite