Farsă la 112. O echipă operativă a căutat trei ore într-o pădure din vestul României

0
Publicat:

Timp de trei ore oamenii legii au căutat printr-o pădure din Vestul țării un bărbat care a apelat numărul de urgență 112 pentru că s-ar fi lovit la cap în timp ce se afla pe bicicletă.

Oamenii legii au căutat trei ore prin pădure FOTO arhivă Adevărul
Oamenii legii au căutat trei ore prin pădure FOTO arhivă Adevărul

Incidentul s-a dovedit a fi unul imaginar, iar pentru fapta sa bărbatul a fost amendat.

La data de 10 aprilie 2024, în jurul orei 23:10, prin 112 a fost sesizat un eveniment rutier. Un bărbat, care nu a furnizat datele personale, a sesizat că a căzut de pe bicicletă și s-a lovit la cap, în timp ce se deplasa pe lângă o pădure din apropierea localității Păuliș. La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, care nu a găsit persoana în cauză. A fost solicitat un echipaj de poliție, pentru sprijin. În urma căutărilor, nu a fost găsită nicio persoană care să se fi aflat în situația prezentată dispecerului 112”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

S-a format o echipă operativă pentru căutare

A fost constituită echipa operativă la nivelul Poliției orașului Lipova, formată din polițiștii orașului, ai secțiilor rurale 7 Lipova și 8 Săvârşin, Poliția Municipiul Arad, Serviciul de Investigații Criminale, precum și jandarmi arădeni.

După aproximativ 3 ore de căutări prin pădure, într-o cabană a fost găsit un bărbat de 52 de ani, din județul Iași, care lucrează la o societate comercială din zonă. În urma verificărilor, a fost identificat în persoana apelantului. Verificările prin sistemul eDAC au relevat că cel în cauză este în atenția polițiștilor din Iași, fiind căutat pentru proceduri judiciare”, mai spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform O.G. 34/2008, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență 112. Totodată, a fost informat I.P.J. Iași, pentru luarea măsurilor ca atare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite