Pensionare, metoda patentată prin care polițiștii „cu bube“ ies din sistem pe ușa din față

0
0
Publicat:

Un nou scandal agită apele, în această perioadă, la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, unde doi șefi de post au fost surprinși, în uniformă fiind, sub influența alcoolului. Alți polițiști cercetați în trecut s-au pensionat.

Mai mulți polițiști din Olt implicați în scandaluri s-au pensionat FOTO: arhiva
Mai mulți polițiști din Olt implicați în scandaluri s-au pensionat FOTO: arhiva

Ultimul eveniment cu protagoniști polițiști din Olt își are originea într-o sesizare pe care un cetățean din Brâncoveni, județul Olt, a făcut-o. Bărbatul a sunat, luni, 5 decembrie 2022, la 112 pentru a anunța că șeful postului de poliție din localitate este la sediu sub influența alcoolului, îmbrăcat în uniformă.

Un echipaj de poliție s-a deplasat să verifice sesizarea și l-a surprins pe polițistul indicat sub influența alcoolului. Acesta nu era însă de serviciu, ci în una din zilele sale libere. Se afla, însă, în uniformă pentru că mai devreme ar fi participat alături de alți colegi din cadrul Secției de Poliție Rurală Găneasa, din care și Postul de Poliție Brâncoveni face parte, la o întâlnire oficială. După întâlnirea oficială ar fi mers să bea un pahar împreună.

Mergând pe fir, polițiștii care au constatat că șeful de post din Brâncoveni, care nu s-ar afla la prima abatere, este sub influența alcoolului, au vrut să vadă în ce stare se află ceilalți colegi participanți la întâlnire. Așa s-ar fi ajuns ca șeful Postului de Poliție din Strejești, post arondat tot secției Găneasa, să fie surprins în trafic, la volanul autospecialei de poliție, și să fie invitat să sufle în alcooltest.

Polițistul aflat în serviciu nu doar că n-a făcut-o, dar a și refuzat recoltarea de probe biologice, din acest motiv fiind în prezent cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice, infracțiunea chiar mai gravă decât conducerea sub influența alcoolului.

Șeful de post din Strejești nu mai poate conduce mașina pe perioada cercetărilor, din momentul în care colegii i-au comunicat, cu martori, acest lucru după refuzul testării,  decât dacă procurorul de caz dispune altceva.

Cei doi șefi de post îndeplinesc vârsta de pensionare, polițistul implicat în furtul de curent electric a cerut-o deja 

La această dată, șeful Postului de Poliție Brâncoveni este cercetat disciplinar, pentru a se stabili în ce măsură a încălcat codul de etică, fiind surprins sub influența alcoolului, în schimb șeful postului din Strejești este acum implicat într-un dosar penal.

În cauză se efectuează verificări, iar la finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale”, spun reprezentanții IPJ Olt.

Surse neoficiale spun că polițiștii vor fi menținuți în serviciu până când vor exista concluzii, însă cei doi pot alege să plece, eventualele sancțiuni disciplinare adoptate nemaiafectându-i după pensionare.

Și unul și celălalt îndeplinesc condițiile de pensionare (vârstă peste 50 ani și vechime în sistem) și există posibilitatea să se îndrepte către această soluție.

Nu ar fi primii, de-a lungul ultimilor ani mai mulți polițiști din Olt implicați în scandaluri înaintându-și raportul de pensionare.

Emblematic este cazul șefului Poliției Caracal, care a solicitat pensionarea la doar câteva zile de la declanșarea „cazului Caracal”, în care Gheorghe Dincă a fost condamnat în primă instanță pentru răpirea, violul și uciderea a două tinere (Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu).  

De dată mult mai recentă, un alt polițist, tot de la Caracal, chiar șeful Serviciului Criminalistică de la Poliția Municipiului Caracal, implicat într-un dosar de furt de curent electric (o clădire pe care o deține familia sa și care era folosită pentru organizarea de evenimente ar fi avut un contor de curent electric măsluit) aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a înaintat raportul de pensionare și așteaptă decizia superiorilor  săi. 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite