Patronul unei firme de fier vechi din Slatina, prins cu deşeuri fără acte şi oameni angajaţi „la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri a fost găsit cu importante cantităţi de deşeuri feroase pentru care nu avea acte...
Omul de afaceri a fost găsit cu importante cantităţi de deşeuri feroase pentru care nu avea acte...

O acţiunea combinată a oamenilor Poliţiei Olt în colaborare cu Garda Financiară, Garda de Mediu şi Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a soldat cu depistarea unui patron de firmă de deşeuri feroase din municipiul Slatina care îşi desfăşura activitatea încălcând pe bandă mai multe legi. Drept urmare, patronul în cauză s-a ales cu amenzi în cuantum total de peste 100 milioane lei vechi.

Razia autorităţilor a avut loc ca urmare a mai multor informaţii despre administratorul unei firme din Slatina, firmă având ca domeniu de activitate colectarea deşeurilor reciclabile. Acţiunea oamenilor legii, ce a fost efectuată “la adăpostul” mascaţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al IPJ Olt, s-a axat pe verificarea unui punct de lucru al firmei cu pricina despre care existau informaţii că s-ar afla produse fără acte ce erau, apoi, valorificate prin metode specifice.

“În urma verificărilor efectuate, în incinta punctului de lucru din municipiu au fost găsite diferite cantităţi de deşeuri pentru care nu existau documente de provenienţă şi achiziţie, neexistând, deci, o evidenţă corectă a gestiunii deşeurilor. De asemenea, au fost identificate două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă cu societatea în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar-şef Claudia Radu.

Oamenii legii l-au sancţionat pe patronul de 41 de ani al societăţii comerciale controlate cu mai multe amenzi pentru încălcarea mai multor legi. Astfel, aşa-zisul “om de afaceri” a fost amendat cu 7.500 de lei pentru încălcarea prevederilor privind evidenţa gestiunii deşeurilor, la care s-a adăugat şi o altă amendă în valoare de 6.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără contract individual de muncă.

Nu în ultimul rând, au fost confiscate importante cantităţi de deşeuri feroase pentru care nu existau acte legale de provenienţă: 61 kg. fier, 36,5 kg. cupru, 83 kg. bronz, 108 kg. acumulatori, 73 kg. aluminiu şi 34 kg. inox, valoarea mărfii confiscate fiind estimată la 2.153,18 lei.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite