Razie de amploare a mascaţilor la Slatina: o bandă de traficanţi de droguri a fost desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de suspecţi din municipiul Slatina au fost “săltaţi”, în cursul zilei de miercuri – 17 aprilie, de către mascaţii IPJ Olt care, alături de anchetatorii DIICOT, au desfiinţat o grupare suspectată că se ocupa cu traficul de droguri. Poliţiştii au făcut percheziţii, au confiscat plicuri cu diverse prafuri considerate a fi droguri şi au dus la audieri 23 de persoane din Slatina şi Rm. Vâlcea.

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Biroului teritorial Olt ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) suspectează membrii unui grup infracţional organizat din Slatina că au comercializat aproximativ 1.500 de pliculeţe cu droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, la aproximativ 50 de consumatori din municipiile Slatina şi Râmnicu Vâlcea.

Pe baza informaţiilor adunate la dosar, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt (SCCO), sub coordonarea DIICOT Olt şi cu sprijinul “mascaţilor” de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt al IPJ au organizat, miercuri – 17 aprilie, o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Astfel, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Slatina, judeţul Olt, la locuinţele a cinci suspecţi cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani. Totodată, au fost puse în executare 23 de mandate de aducere la audieri.

“În urma percheziţiilor efectuate au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor un număr de 255 de plicuri ce conţineau material vegetal, uscat, mărunţit, de culoare verde. De asemenea, a fost confiscată o pungă ce conţinea mai multe seminţe şi fragmente vegetale ce păreau a fi cannabis. Cu acelaşi prilej au mai fost ridicate în vederea confiscării: 1.100 de euro şi 2.900 de lei, trei hard-disk-uri, un I-Pad 4, un laptop HP, un stick de memorie, două card-uri microSD, opt  telefoane mobile, două cartele SIM şi patru carduri bancare”, a declarat comisar-şef Claudia radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Droguri vândute în Slatina şi Rm. Vâlcea

Tot miercuri şi tot pe raza municipiului Slatina au fost prinşi în flagrant trei tineri cu vârste între 20 - 24 de ani, originari din municipiul Rm. Vâlcea, suspectaţi că aveau legătură cu grupul infracţional organizat. Aceştia aveau asupra lor mai multe pliculeţe ce conţineau substanţe susceptibile a fi droguri.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012 - 2013, membrii grupului infracţional avut în vedere au comercializat aproximativ 1.500 de pliculeţe cu droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către aproape 50 de consumatori - minori şi tineri, din municipiile Slatina şi Râmnicu Vâlcea. În urma acestor tranzacţii, suspecţii au obţinut venituri ilicite de câteva zeci de mii de euro.

Toate persoanele depistate au fost conduse la sediul S.C.C.O. Olt din Slatina pentru a fi audiate şi a se lua măsurile legale ce se impun. Reprezentanţii IPJ Olt au precizat că membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc fără drept, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept şi, respectiv, efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebuiau sau puteau să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive - fără a deţine autorizaţie.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. De menţionat că acţiunea de miercuri a autorităţilor a beneficiat de suportul tehnic al secţiei judeţene a SRI Olt.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite