Ce li se spune ruşilor la televizor despre invazia din Ucraina: „Când nu se omoară între ei, ucrainenii îşi vând automatele Kalaşnicov la mica publicitate“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Vitalie Cojocari
FOTO: Vitalie Cojocari

Jurnaliştii principalului program de ştiri din Rusia transmit că ucrainenii se împuşcă între ei cu armele primite de la autorităţi. În tot acest timp, soldaţii ruşi „par să se plimbe fluierând prin ţară, fără să fie deranjaţi, întreptându-se spre oraşele mari, fiind întâmpinaţi cu zâmbete, prietenie şi flori”.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a scris pe contul său de Facebook că a vrut să vadă ce li se spune ruşilor la televizor despre invazia rusească în Ucraina. 

El a explicat că principalul program de ştiri din Rusia se numeşte Bремя / Vremea. „Vine din vremuri comuniste, sovietice. Aşa îi zicea şi atunci. Este difuzat de Pervâi Kanal (Televiziunea de stat). Cuvântul Vremea are acelaşi sens ca în română. Înseamnă timp.

Pentru că site-ul postului public de televiziune este căzut de câteva zile, m-am uitat pe Youtube să văd cum este prezentată ruşilor invazia din Ucraina. Acolo este disponibilă “Vremea” din 24 februarie. Adică prima zi a invaziei. Prezentator este jurnalistul rus Vitalii Eliseev”, a scris Vitalie Cojocari.

În postarea sa, jurnalistul face un rezumat pentru fiecare ştire din jurnal în parte. 

„A patra ştire este mai generoasă. O să mă opresc mai mult aici pentru că oferă perspectiva Federaţiei Ruse asupra invaziei şi efectele ei. Materialul este despre cum s-a aşternut haosul în Ucraina. Aflăm cum se împuşcă ucrainenii între ei cu armele împărţite de autorităţi. Pe de altă parte, ruşii nu vor să tragă în clădirile civile, spre localităţi, doar că Antiaeriana ucraineană se ascunde anume acolo, ceea ce îi face pe militarii ucraineni terorişti, spune din nou vocea materialului.

În reportaj se mai spune că militarii ucraineni au tras spre blocul distrus din Kiev. (…) Când nu se omoară între ei, ucrainenii îşi vând automatele Kalaşnicov la mica publicitate.

Dar ce fac soldaţii ruşi între timp? Păi, par să se plimbe fluierând prin ţară, fără să fie deranjaţi, întreptându-se spre oraşele mari, fiind întâmpinaţi cu zâmbete, prietenie şi flori. Reportajul admite că armata rusă mai trimite nişte rachete, dar acestea sunt doar în scopuri pacifiste şi numai spre obiective militare. Au fost distruse 14 aeroporturi, 88 tancuri şi tot aşa”, a scris jurnalistul. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cartierul campionilor la Buşteni. Tenismena Simona Halep, cetăţean de onoare al staţiunii

Patru vedete sunt cetăţeni de onoare ai Buşteniului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite