Iahtul de 7.000.000 de euro al unui oligarh rus, scufundat de un ucrainean: „Nu regret nimic!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaht FOTO SHUTTERSTOCK / Arhivă
Iaht FOTO SHUTTERSTOCK / Arhivă

Un ucrainean care a încercat să scufunde iahtul de lux al oligarhului rus, Alexander Mijdeev, a declarat în instanţă că ar face-o din nou şi că nu regretă nimic. Ucraineanul a explicat că a decis să scufunde iahtul în valoare de aproximativ şapte milioane de euro, după ce a văzut un reportaj, potrivit căruia armata Rusiei atacă Ucraina cu armament produs de firma deţinută de oligarhul rus.

D. Taras, ucraineanul în vârstă de 55 de ani care a încercat să scufunde iahtul de lux (aprox. 7 milioane de euro) care îi aparţine lui Alexander Mijeev, a declarat duminică în instanţă: „Nu regret nimic din ce am făcut şi aş face-o din nou”, potrivit Majorcadailybulletin

Arestat pentru scufundarea parţială a iahtului de lux din Port Adriano, bărbatul şi-a recunoscut faptele şi şi-a asumat responsabilitatea totală pentru cele întâmplate, declarând: „Şeful meu este un criminal care vinde arme ce ucid poporul ucrainean”. Alexander Mijeev este CEO-ul Rosoboronexport, o companie rusă de arme militare, mai artă sursa citată. 

Taras a explicat că acţiunile sale au venit în urma unui reportaj pe care l-a văzut la televizor, în care armata rusă ataca Ucraina cu armament produs de firma deţinută de oligarhul rus. „Am urmărit ştirile despre război. Era un videoclip cu un atac cu elicopterul asupra unei clădiri din Kiev. Armamentul folosit este produs de compania proprietarului iahtului. Ei atacau inocenţi”, a spus Taras în faţa instanţei de judecată.

Taras a lucrat, potrivit Majorca Daily Bulletin, ca mecanic la Lady Anastasia (iahtul oligarhului rus) timp de zece ani.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite