Lider PNL, despre PSD: „E o ghenă. Și ei bagă acolo. Nu contează ce a făcut omul ăla, ce culoare politică, ce crez” VIDEO

0
Publicat:

Liderul interimar al PNL Olt, fostul ministru al Culturii Gigel Știrbu, a citicat dur recentele plecări din organizația județeană, totodată spunând despre colegii din alianța de la nivel național, care i-au primit pe peneliștii locali, că preiau noi membri fără discernământ.

Gigel Știrbu conduce de puțin timp filiala Olt a PNL, după ce fostul președinte, senatorul Liviu Voiculescu, acuzat de deputatul Gigel Știrbu că este mult prea apropiat de PSD, și-a dat demisia. Încă dinainte de a prelua conducerea filialei, deputatul Gigel Știrbu reușise să impună anumite schimbări în fruntea mai multor instituții, înlocuind oameni ai organizației județene a PNL, acuzați de „frăția” cu PSD, cu alți membri dispuși să facă opoziție.

Fostul ministru al Culturii a preluat de curând conducerea PNL Olt FOTO: A.M.
Fostul ministru al Culturii a preluat de curând conducerea PNL Olt FOTO: A.M.

Cel mai vehement în lupta împotriva PSD este actualul prefect Mario De Mezzo, care l-a înlocuit la începutul lunii august pe liberalul (trecut între timp la PSD) Florin Homorean. De Mezzo a ieșit în spațiul public cu zeci de luări de poziție, pe diverse platforme sociale, criticându-i în special pe președintele Consiliului Județean Olt și pe primarul Slatinei (PSD).

Mai mult, într-o conferință organizată joi, 7 decembrie 2023, Gigel Știrbu și Mario De Mezzo au afirmat că ușa organizației PNL Olt este deschisă oricui vrea să „construiască” și să lupte împotriva PSD. Faptul că PSD și PNL formează o coaliție la nivel național nu trebuie să-i împiedice pe membrii PNL să facă opoziție în teritoriu, a spus Știrbu, criticând politica prin care PSD Olt a atras în ultima perioadă mai mulți aleși locali și județeni din PNL.

Este o politică pe care au adoptat-o și în trecut, a spus Știrbu, amintind de vestita Ordonanță 55 care le-a permis primarilor să se transfere la alte partide fără să-și piardă mandatul, fiind perioada în care PSD aproape că a acaparat toți primarii.

„PSD-ul a profitat de slăbiciunile umane”

„Vă aduc aminte că prin 2008, 2009, 2010, 2011, cele două partide de dreapta (n. red. - Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal) aveau 50 de primari în județul ăsta, dintre care șase primari de orașe, din cele opt. PSD-ul avea Caracalul și Piatra-Olt, iar celelalte partide aveau celelalte șase orașe. Oamenii din Olt nu sunt cetățeni de mâna a doua sau alegători de stânga. Nu. PSD-ul a profitat de slăbiciunile umane. Pe lângă asta  a venit ordonanța 55, când au luat o mulțime de primari. Au luat într-o săptămână 14. A venit Dragnea personal la unii acasă. Unii erau aici și plângeau. Nu știu dacă ați făcut o socoteală să vedeți câți din actualii primari ai Oltului au fost primari de dreapta: 60 de primari (n.red.- dintr-un total de 112). De aceea, PSD-ul în momentul ăsta e o ghenă, în care se adună toate aceste... Nu vreau să jignesc pe nimeni. E o ghenă. Ei bagă acolo. Nu contează ce a făcut omul ăla, nu contează ce culoare politică, nu contează ce crez, nu contează”, a  spus Știrbu.

Cât despre argumentele de care ar uza Partidul Social Democrat, liderul PNL Olt spune că oamenii sunt ademeniți cu locuri de muncă și alte privilegii, instituțiile pe care PSD le controlează „umflându-se” enorm în ultimii ani.

„Are nevastă-sa nevoie de loc de muncă, dă-i, bă loc de muncă la Consiliul Județean! (...) Au umflat instituțiile statului din județul Olt. Le-au umflat. La CAO (n. red. - Compania de Apă Olt)  lucrează 450 de oameni, dintre care 23 lucrează pe intervenții. Salariul brut, mediu, la CAO, e de 10.000. Faceți o socoteală minimă: 425 oameni, care nu sunt indispensabili, ori 10.000  brut (...) Uitați-vă la DGASPC cu cât se cumpără cartoful, apa, ceapa. Uitați-vă cât are Serviciul de Pază. Lucrurile astea le știți, dar nu e cineva care să le spună. Uite că a venit cineva care să le spună”, a mai spus Știrbu, în prima conferință de presă organizată de la preluarea conducerii filialei Olt. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite