Ciolacu, ironii la adresa PNL: Și-au ales la prânz președintele, că să-l schimbe seara / Ce spune despre Rareș Bogdan

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a ironizat PNL privind modul de funcționare internă punând față în față modul cum se comportă cei din conducerea formațiunii liberale cu liderul odată cu alegerea acestuia, spre deosebire de atitudinea social-democraților.

Marcel Ciolacu, ironii la adresa PNL
Marcel Ciolacu, ironii la adresa PNL

Prim-ministrul a vorbit în cadrul unui interviu pentru Realitatea Plus despre modul de funcționare al PSD, dar și cel al colegilor de Coaliție, PNL, plecând de la comportamentul față de președintele de partid.

În momentul în care şi-a ales preşedintele, PSD intră într-o rigoare şi toată lumea se angrenează cu mic şi mare să împingă lucrurile înainte. În PNL, nu prea sunt mari dispute când se numeşte preşedintele partidului - având şi funcţia de preşedinte al României din interiorul Partidului Naţional Liberal -, de-a doua zi încep disputele cum să îl schimbe pe preşedintele pe care tocmai l-au ales; l-au ales la prânz, să-l schimbe seara. Asta e diferenţa majoră între PSD şi PNL, de funcţionare internă”, a explicat Ciolacu.

În cadrul interviului, prim-ministrul a subliniat că are discuții frecvente cu liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. „Am avut şi voi avea în continuare un gentlemen's agreement cu Nicolae Ciucă, pe care îl voi respecta şi pe care şi Nicolae Ciucă îl respectă. Comunicăm foarte des. Şi ieri am vorbit, şi la telefon, ne-am şi văzut. Acelaşi lucru l-a făcut Nicolae Ciucă şi când a fost domnia sa prim-ministru. Am avut întâlniri aproape zilnice. Oricum, de fiecare dată când a fost nevoie”, a precizat premierul. 

Ciolacu, critici la adresa lui Rareș Bogdan

Liderul PSD s-a declarat nemulțumit de atitudinea lui Rareș Bogdan deoarece acesta a transmis informaţii guvernamentale discutate într-un cerc restrâns.

Eu înţeleg foarte bine. Totuşi, sunt de la Revoluţie în partid şi de mic am încercat să nu ard etapele şi să învăţ cât mai mult. E o linie roşie. Nu foloseşti informaţii guvernamentale sau decizii care urmează să fie luate, reforma în administraţie, sunt prinse jaloane, România trebuie împinsă înainte, România are nevoie de reforme - nu foloseşti acele informaţii să le dai pe surse. Înţeleg şi acest joc. Dar nu din cercul strâns. De aceea m-am supărat. Bogdan nu e un lider rău. Problema este că trebuie să respectăm şi să învăţăm să ne respectăm între noi”, a spus Marcel Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite