FOTO  Slatina, cuprinsă de „febra” curăţeniei de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curăţenie de primăvară la Slatina... (FOTO: Adevărul)
Curăţenie de primăvară la Slatina... (FOTO: Adevărul)

Primăria Slatina este în plină campanie de curăţenie în municipiu. Utilaje ale societăţilor comerciale cu care autorităţile locale au încheiate contracte de salubrizare sunt „în priză” şi pot fi văzute zilnic pe străzile urbei în acţiune. Totodată, angajaţii firmelor menţionate sunt şi ei omniprezenţi, înarmaţi cu mături, pungi şi mănuşi. Operaţiunea trebuie terminată până la finele acestei luni, înainte de Paşte.

Locuitorii municipiului Slatina pot vedea în fiecare zi angajaţii firmelor cu care primăria a semnat contracte de salubrizare a oraşului. Înarmaţi cu mături, pungi sau saci şi ,mănuşi, salariaţii societăţilor anterior amintite trebăluiesc de zor prin toate cotloanele oraşului. Pe străzile principale, printre sau în spatele blocurilor, angajaţii de la SC Salubris SA Slatina şi, respectiv, SC Rupiah SRL Slatina, încearcă să se mişte cât pot de repede pentru a finaliza operaţiunea de curăţenie pe raza întregului oraş până la finele acestei luni, înainte de sărbătoarea de Paşte.

Reprezentanţii municipalităţii au dat dispoziţii ca acţiunea de ecologizare să înceapă, ca în fiecare an, cu bulevardele şi străzile principale. Abia ulterior au trecut şi pe arterele secundare, respectiv printre şi în spatele blocurilor. Angajaţii firmelor de salubrizare curăţă zilnic pământul de gunoaie, toaletează copacii, spală trotuarele şi străzile cu apă, patrulând aproape zilnic pe străzile oraşului cu utilaje special dotate în acest sens.

„În această perioadă suntem în plină acţiune de salubrizare a oraşului şi încercăm să terminăm până la sosirea Paştelui. Am dat dispoziţie ca firmele care au preluat acţiunile de salubrizare pe raza municipiului să îşi mobilizeze toţi angajaţii pentru a se putea încadra în termenul impus de noi pentru a finaliza acţiunile, respectiv celebrarea sărbătorilor pascale. În acelaşi timp, pentru că vremea ne permite, noi am demarat şi acţiunile de plombare a gropilor din oraş apărute peste iarnă”, a declarat edilul Minel Prina.

„Sunt mulţi oameni care nu ştiu să păstreze curăţenia...”

Slătinenii par mulţumiţi de faptul că diriguitorii primăriei se preocupă de curăţenia oraşului. Faptul că „se lovesc” aproape pe toate străzile şi trotuarele de angajaţii celor două firme menţionate mai sus îi face pe locuitorii urbei să simtă că sunt băgaţi în seamă şi că nu trăiesc într-un oraş unde nu se întâmplă nimic.

„I-am văzut şi eu de mai multe ori pe cei de la Salubrizare prin oraş măturând sau spălând străzile şi trotuarele, ceea ce e bine pentru că este mizerie în oraş, iarna şi zăpada căzută au lăsat mult praf peste tot. Ar fi bine să nu se oprească însă doar la această perioadă cu curăţenie, ci să continue să o facă mereu pentru că sunt încă mulţi oameni care nu ştiu să păstreze curăţenia. În plus, primesc şi o groază de bani pentru asta din câte ştiu eu”, este de părere Marinela Lungu, din Slatina.

În paralel cu operaţiunea de salubrizare a oraşului, primăria a demarat şi o altă acţiune, respectiv cea de „peticire” a străzilor oraşului, adică plombarea arterelor afectate după trecerea iernii. Autorităţile locale au prevăzut pentru lucrările de plombare şi asfaltare pe anul în curs mai bine de 14% din bugetul local, adică 140 miliarde lei vechi - din totalul de 970 miliarde lei vechi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite