FOTO  Slătinenii, nevoiţi să înfrunte intemperiile vremii în staţii de autobuz vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţie de autobuz de pe strada Primăverii, aflată în zona celei mai mari pieţe agroalimentare din Slatina...  (FOTO: Mugurel Manea)
Staţie de autobuz de pe strada Primăverii, aflată în zona celei mai mari pieţe agroalimentare din Slatina...  (FOTO: Mugurel Manea)

Locuitorii municipiului Slatina ce folosesc transportul în comun din oraş par condamnaţi să aibă parte numai de surprize neplăcute. După ce, în urmă cu un an, de bine-de rău au fost reparate o parte importantă dintre staţiile de autobuz vandalizate, situaţia a revenit la starea “iniţială”. Majoritatea staţiilor menţionate amenajate în oraş arată din nou ca după război, iar cei care le folosesc sunt nevoiţi să aştepte în ger, ploaie sau ninsoare.

Pe raza municipiului Slatina sunt amenajate 40 de staţii de autobuz, care, de luni de zile, au fost uitate de autorităţi într-o stare deplorabilă în care au fost aduse de nesimţirea unor necunoscuţi. Practic, începând din anul 2007 când ele au fost amenajate, se poate spune cu certitudine că majoritatea au stat întregi doar câteva luni. În restul timpului care s-a scurs de atunci, staţiile în cauză sunt supuse zilnic tupeului nepedepsit al unor indivizi certaţi cu legea şi bunul simţ, fapt ce face ca ele să ofere trecătorilor, dar şi oraşului - în ansamblu, o imagine urâtă de urbe părăsită, ai cărei diriguitori nu sunt prea interesaţi de soarta oamenilor.

În aprilie 2007, Primăria Slatina achiziţiona, printr-un credit contractat pe şapte ani în valoare de 81,5 miliarde lei vechi, un număr de zece minibuze de câte 70 de locuri, patru autobuze a 100 de locuri  şi un autocar cu 35 de locuri. Toate aceste mijloace de transport au fost utilizate la schimbarea integrală a parcului auto al Loctrans SA Slatina, regia locală de transport în comun aflată şi acum în subordinea municipalităţii, care deţinea autobuze vechi de zeci de ani. Odată cu achiziţionarea noilor autobuze de la firma Unicredit Leasing Romania - declarată câştigătoare a licitaţiei respective, a fost schimbată şi întreaga reţea de staţii de aşteptare a autobuzelor de pe raza oraşului – 40 la număr, investiţie inclusă în acelaşi contract. Staţiile în cauză au fost dotate cu sistem propriu de afisaj care ar fi trebuit să indice ora, data, numele staţiei şi numărul autobuzului, precum şi timpul pe care un autobuz îl are de parcurs până la sosirea în staţie.

De atunci şi până în prezent, majoritatea staţiilor de autobuz au fost în mod constant vandalizate de necunoscuţi, iar panourile de afişaj nu îşi îndeplinesc nici pe departe rolul iniţial.

Slătinenii, despre staţiile de autobuz: “Arată de parcă nu ar exista !...”

Slătinenii care folosesc sistemul de transport în comun din localitate sunt nemulţumiţi de modul cum arată staţiile de autobuz şi nu înţeleg de ce nimeni nu se interesează să remedieze situaţia.

“Arată de parcă nu ar exista (staţiile de autobuz, n.a.), aşa arată! Stăm în aer liber, ne bate vântu’, geru’, ploaia, ninsoarea sau, vara – soarele. Nu vedeţi cum arată: fără panouri de protecţie, sparte, găurite, ca şi cum am fi într-un oraş părăsit ?! Dar e de înţeles pentru unii: dacă stai la birou nu ai cum să înţelegi ce înseamnă să aştepţi un autobuz într-o staţie ca asta pe timp de ploaie, caniculă sau ger. Culmea este că eu nu cred că ar costa aşa mult să se îngrijească puţin să le repare mereu, să ştiţi”, este de părere Andreea Dobre, din municipiu, utilizator frecvent al autobuzelor.

O situaţia aparte este şi cea de la ieşirea din Slatina spre Piteşti, unde, pe strada Cornişei, există două staţii de autobuz amplasate de-o parte şi de alta a arterei, ambele fiind vandalizate de ani de zile şi aşteptând intervenţia autorităţilor. Iar exemplele pot continua.

Întâlnire cu reprezentanţii Primăriei pe tema staţiilor de autobuz

Conducerea firmei de transport în comun din Slatina, SA Loctrans SA, ce administrează staţiile de autobuz din oraş, spune că situaţia va fi analizată într-o şedinţă specială pe această temă, care va avea loc în curând cu reprezentanţii primăriei.

“Aşa este, situaţia actuală a multora dintre staţiile de autobuz din oraş este una dezastruoasă din cauza necunoscuţilor care nu ţin cont de lege şi de respectarea unor lucruri. De aceea noi am stabilit o şedinţă cu cei de la primărie pentru a discuta acest lucru şi vă pot spune că, săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire cu dl. primar ca să vedem ce este de făcut şi cum să rezolvăm lucrurile”, a declarat Ion M. Ion, director al Loctrans Slatina.

Până când diriguitorii firmei de transport în comun şi cei ai primăriei vor ajunge la un consens în ce priveşte redresarea unei situaţii jenante care trenează în mod nepermis de prea mult timp, persoanele ce folosesc autobuzele şi staţiile de aşteptare sunt rugate să aibă răbdare… Din nou.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite