Control de amploare la spitalele din județul Olt, inițiat de Prefectură. Ce nereguli au fost găsite

0
Publicat:

Un control de amploare a început, în această săptămână în spitalele din județul Olt, sub coordonarea Prefecturii și cu participarea reprezentanților a 11 instituții responsabile în domeniul sănătății. Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de către prefectul Mario De Mezzo.

Gândaci în Spitalul Județean de Urgență Slatina FOTO Arhivă
Gândaci în Spitalul Județean de Urgență Slatina FOTO Arhivă

Demersul face parte dintr-o inițiativă de supraveghere a condițiilor de igienă și dezinsecție în unitățile medicale, care a fost precedată de un control al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina.

Focar de gândaci în spital

Motivul din spatele acestei acțiuni a fost sesizarea prefectului cu privire la existența unui focar de gândaci în Secția Cardiologie a spitalului, în luna august. Prefectul Mario De Mezzo a oferit informații detaliate cu privire la controlul anterior.

„Ministerul Sănătății a dispus un control al DSP Olt la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în urma apariției informațiilor conform cărora în Secția Cardiologie a spitalului există un focar de gândaci. (...) Inspectorii de la Olt au solicitat o serie de documente de la spital, printre care procedura operațională privind igiena în spital, planificarea dezinsecției profilactice, registrul de dezinfecție/dezinsecție ciclică, documente privind calificarea profesională a agenților DDD (dezinfecție, dezinsecție, deratizare).”, a declarat el.

Amendă de 4.000 de lei

În urma controlului desfășurat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, au fost identificate nereguli în procedurile și protocoalele privind dezinsecția, precum și pentru nerespectarea protocoalelor în privința aplicării produselor biocide, în special insecticidele. DSP Olt a dat amenzi în valoare de 4.000 de lei, sancționați fiind medicul epidemiolog și șeful Secției Cardiologie.

Prefectul a mai adăugat că Spitalul Județean de Urgență Slatina se ocupă de dezinsecție cu propriul personal, mai exact, cu patru agenți specializați în dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite