Gândaci la McDonald’s din Gara de Nord. Protecția Consumatorilor a închis temporar restaurantul VIDEO

0
Publicat:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis temporar „McDonald’s Gara Nord” în urma neregulilor descoperite. Restaurantul a fost amendat și cu 50.000 lei. 

Controlul ANPC a venit în urma unei reclamații de la un client, acesta povestea că a văzut gândaci în interiorul restaurantului: ”Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest „restaurant” este baia”. 

Comisarii ANPC au aplicat o amendă contravențională în valoare de 50.000 lei pentru abaterile constatate în timpul verificărilor. 

De asemenea, a fost oprită temporar funcționarea restaurantului, până la remedierea deficiențelor și a fost înaintată  o propunere de încetarea practicii comerciale incorecte. 

McDonald’s Gara de Nord închid temporar de ANPC
McDonald’s Gara de Nord închid temporar de ANPC

Ce au găsit inspectorii ANPC la fața locului  

Neregulile găsite de cei de la Protecția Consumatorilor au fost următoarele:  

–           folosirea unui spațiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spatiu, nu se păstrează în stare  de congelare, fiind decongelate 

–           condiții igienico-sanitare neconforme în spațiul de producție: pereți cu plăci de faianță lipsă 

–           folosirea unui spațiu de frig cu strat de gheață grosier pe pereții interni și ușa de deschidere, cu acumulare de impurități macroscopice 

–           folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilității minimale depășită 

–           păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, față de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor 

–           folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanțe între cantitățile declarate pentru diferite produse/preparate, și cele nete 

–           folosirea unor coridoare/spații insalubre pentru aprovizionare, cu pereți murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie 

–           depozitarea în același spațiu, a ambalajelor secundare de transport și a produselor de panificație congelate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite