Reacția Spitalului Slatina, la acuzațiile prefectului Mario De Mezzo. Autoritățile se ceartă: „Nu are calitatea de organ de control“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a reacționat, sâmbătă, 19 august 2023, la acuzele prefectului Mario De Mezzo. El a postat un mesaj video în care afirmă că directorul medical l-a împiedicat să desfășoare un control.

Conducerea SJU Slatina a transmis propria versiune cu privire la acuzațiile prefectului FOTO: A.M.
Conducerea SJU Slatina a transmis propria versiune cu privire la acuzațiile prefectului FOTO: A.M.

Prefectul Mario De Mezzo a anunțat, vineri, 18 august 2023, printr-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, că în urma mai multor sesizări primite de la cetățeni a vrut să verifice dacă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, în secția Cardiologie, „colcăie gândacii”.

De Mezzo spune că nu ar fi fost, însă, lăsat să intre în spital, directorul medical cerându-i documentul în baza căruia avea să desfășoare controlul.

Conducerea spitalului a reacționat sâmbătă, 19 august 2023, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de managerul Angela Nicolae. Spitalul precizează că Direcția de Sănătate Publică Olt a desfășurat un control, în procesul-verbal menționând că nu sunt nereguli.

Șefii spitalului motivează și în ce context i s-a interzis prefectului accesul, precizând că acesta „nu are calitatea de organ de control”.

Domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, a efectuat, împreună cu șefa Cancelariei Prefectului, în data de 18 august 2023, o vizită la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu intenția declarată de a efectua o acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie a spitalului, afirmând că a primit mai multe sesizări potrivit cărora în secția sus-menționată sunt gândaci.

La solicitarea reprezentanților unității sanitare, domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a pus la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către Instituția Prefectului – Județul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal”, precizează șefii spitalului.

În acest context s-a ajuns ca reprezentanții DSP Olt să efectueaze respectivul control. 

În acest context, reprezentanții unității sanitare, respectând regulile, procedurile și protocoalele aplicabile la nivelul spitalului, l-au informat pe domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, că nu are calitatea de organ de control și nu poate efectua acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. 

Conform prevederilor legislației în vigoare, prefectul în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local, își exercită atribuțiile de monitorizare și control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din județul Olt, precum și prin intermediul comisiilor mixte numite prin Ordin al prefectului”, mai spun reprezentanții unității sanitare.

„Nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările”

O echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt a făcut în cele din urmă controlul, încheiat însă cu un proces-verbal în care nu ar fi fost consemnate nereguli, spun reprezentanții unității sanitare. 

„Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat, în data de 18 august 2023, un control la Secția Cardiologie a spitalului, control finalizat cu încheierea unui proces-verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările.  Ministerul Sănătății a fost informat despre acțiunea de control a Direcției de Sănătate Publică Olt, precum și despre rezultatul acesteia. În conformitate cu normele în vigoare, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, dezinsecția și deratizarea spațiilor se efectuează conform planificărilor anuale. Precizăm că ultima dezinsecție efectuată la Secția Cardiologie a fost consemnată în data de 5 august 2023”, se mai menționează în comunicatul spitalului.

Reprezentanții DSP Olt nu au putut fi contactați pentru a confirma rezultatele controlului menționat.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite