Ce sfaturi vă dau poliţiştii pentru a călători în siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Transporturi patrulează pe rutele turistice
Poliţiştii de la Transporturi patrulează pe rutele turistice

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, 600 de poliţişti din structurile de Poliţie Transporturi acţionează la nivel naţional pentru o călătorie în siguranţă

Efectivele Poliţiei Transporturi sigură patrularea, în medie, pe 263 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în aproape 300 de staţii şi triaje de cale ferată. 

De asemenea, poliţiştii vor însoţi 29 de trenuri de marfă, pe durata deplasării. Totodată, aceştia vor patrula în 12 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 28 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliţiştii sfătuiesc călătorii să fie atenţi atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi 'prieteni' de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă 'treziţi' fără bagaje.

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.

Citeşte şi:

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite