Proaspătul ministru moldovean al Economiei, numit odată cu noul guvern de la Chişinău, la începutul anului 2016, Octavian Calmâc, a întreprins recent o primă vizită la Paris. Ministrul Calmâc a făcut din această vizită scurtă o adevărată ofensivă de şarm. Moldova vrea cucerirea Europei?

acum 2 zile · comentarii (8)

Cum se apropie ziua de ales liber primari sau parlamentari, coincidenţele încep antrenamente tari. Condiţiile fiind întrunite, balul se dezlănţuie cu frenezii de căluşari. Deodată, parlamentul şi partidele dau pe afară de ofiţeri acoperiţi. Denunţătorii se scoală în zori, se pun pe scris şi îşi aduc aminte, cu precizie de lunetist, când şi pe cine au mituit. Primari în funcţie şi candidaţi de succes potenţial sunt arestaţi de DNA.

acum 2 zile · comentarii (176)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 zile · comentarii (9)

Filmul începe, pentru mine, în autocarul românilor care se întorc în ţară. Dormind ghemuit pe două locuri, personajul Radu se întoarce în ţară, refăcând traseul miilor de români care se întorc acasă pentru un mic răgaz între slujbele lor de mâna a doua. Europa derulându-se ca un montaj pe geamurile autocarului plin de români.

acum 2 zile · comentarii (5)

Nu mi s-a întâmplat niciodată, într-o viaţă în care am străbătut toate orizonturile planetei, să văd, pe timp de pace, în Europa, o situaţie de coşmar cum a este cea din zona de plecare a aeroportului internaţional Zaventem din capitala Belgiei, cea care afişează ca logo „Brussels, the heart of Europe”.

acum 2 zile · comentarii (16)

În România, evident. S-ar zice că prima condiţie e să nu se facă auzit, văzut, simţit. Să-şi folosească fotoliul ca adăpost. Apoi e musai să fie iubit de un partid. De unul mare, dacă se poate. Partidul îl propune, partidul îl susţine, îl acoperă şi doar în cazuri de gravă avarie, îl retrage (deşi nu e sigur). Important e şi ca ministrul să nu-şi facă duşmani.

acum 3 zile · comentarii (119)

Românii, cei interesaţi de actualitate şi de lumea în care trăiesc, fireşte, nu au, pesemne, parte de calm nici cu ocazia Sărbătorilor de Paşti de anul acesta. Scandalul „plecării” din Guvern a domnului Vlad Alexandrescu - continuu, iată, să o numesc astfel, deşi desfăşurările de ieri l-au determinat pe premier să facă public anunţul revocării din funcţie a colaboratorului său - a ocupat spaţiul mediatic al Sâmbetei Mari.

acum 3 zile · comentarii (2)

În perioada 25 aprilie-6 iunie, în România şi Republica Moldova se desfăşoară un exerciţiu militar numit ”Dragon Pioneer 2016", la care participă trupe ale României, Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii. Componenta acestui exerciţiu care are loc în Republica Moldova presupune participarea a aproximativ 200 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al Forţelor Armate ale SUA.

acum 3 zile · comentarii (4)

Chiar dacă sărbătorile pascale aduc liniştea patriarhală pe plaiurile mioritice, tensiunea din Vestul şi Estul Europei persistă şi - conform comentariilor publicate a doua zi, după recentul Consiliu NATO-Rusia, atât în presa de peste Ocean, cât şi în aceea de la Moscova - va mai dura doi ani, nefiind deloc clar dacă apoi va fi promovat un alt tip de dialog, între viitorul preşedinte al SUA şi cel al Rusiei, sau va fi un deznodământ imprevizibil.

acum 3 zile · comentarii (13)

Patru tineri români vor să schimbe lumea. Se pregătesc să plece de unii singuri într-o călătorie până în Mongolia. Au o cauză, o maşină, mult curaj şi inspiraţie pentru a-şi continua proiectul ajuns deja la ediţia a II-a. Proiectul lor se numeşte Schimbălume, iar echipa lor, Learnmads. M-am întâlnit cu unul dintre ei şi mi-a vorbit despre ce au de gând să facă vara asta.

acum 4 zile · comentarii (4)

Music Outdoor eXperience este primul festival cu obiectiv turistic din România, care a dezvoltat un concept inedit, un festival de muzică electronică asezonat cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1000+ m altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi voie bună.

acum 4 zile · comentarii (0)

Începând cu anul 2014, Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slobozia găzduieşte Concursul Regional de Istorie, Cultură şi Civilizaţie Europeană. Coordonatorul acestei competiţii şcolare este doamna Dinu Gica, reputat profesor de istorie din judeţ. Anul acesta, proba scrisă a avut loc pe 21 aprilie, în săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare.

acum 5 zile · comentarii (0)

Constituţia României, inspirată de aceea a Franţei, nu deosebeşte naţionalitatea de cetăţenie. Statul român este definit încă din articolul întâi ca „unitar naţional“. E vorba de o confuzie de termeni cu consecinţe foarte grave. De care se loveşte în anii din urmă îndeosebi statul francez, ca urmare a terorismului şi a imigraţiei masive.

acum 4 zile · comentarii (51)
Postari Recente