Autorităţile aşteaptă sugestii. Cetăţenii, poftiţi să întocmească bugetul oraşului pentru anul 2015

Autorităţile aşteaptă sugestii. Cetăţenii, poftiţi să întocmească bugetul oraşului pentru anul 2015

Călărăşenii sunt poftiţi să ia parte la întocmirea bugetului oraşului în care trăiesc. Pentru prima dată, autorităţile locale vor ţine cont şi de sugestiile oamenilor. Primarul Daniel Ştefan Drăgulin îi invită pe oameni să trimită scrisori sau mail-uri în care să prezinte problemele din cartierul în care locuiesc, dar şi care sunt priorităţile comunităţii.

Şeful PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, scrisoare către alegători:" Nu sunteţi puţini cei care nu puteţi fi nici minţiţi, nici manipulaţi" | victor ponta

Şeful PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, scrisoare către alegători:

Deşi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, nu a reuşit să fie câştigător şi în judeţul Călăraşi, liderul PNL, Răducu George Filipescu, se declară mulţumit de rezultatul votului din 16 noiembrie. Şeful judeţului a transmis un mesaj către toţi votanţii de la alegerile prezidenţiale.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta, "preşedintele" Călăraşiului. Cine a votat PSD şi care a fost cel mai mare scor înregistrat | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta,

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale 2014, Victor Ponta, a fost votat masiv de persoanele din mediul urban. În judeţul Călăraşi, în cele două municipii(Călăraşi şi Olteniţa), dar şi în cele trei oraşe(Budeşti, Fundulea şi Lehliu-Gară), PSD a obţinut scoruri cuprinse între 51 şi 69%.

O zicătoare românească ne pune o întrebare pentru ca să ne poată da şi un răspuns: „Spune-mi cu cine te împrieteneşti, ca să-ţi spun cine eşti!”. În propoziţa citată, cuvântul „împrieteneşti” poate fi înlocuit cu „însoţeşti”. Dar, asemeni unui cunoscut personaj din „Moromeţii” lui Marin Preda, putem întreba şi noi „Pe ce te bazezi?”, adică pe ce se bazează autorul anonim al Zicătorii!?

acum 2 zile · comentarii (0)

Cum din ce în ce mai puţini sunt profesioniştii scrisului pe teme de istorie ce cred că învăţăm cu adevărat ceva din fapte trecute, devine de la sine înţeles că nu e rostul istoricului de a da sfaturi pentru viitor. Nici de a face profeţii pe seama acestuia. Cunoscându-l foarte bine, istoricul poate, în cel mai bun caz, să formuleze o seamă de aproximaţii legate de ceea ce ar fi posibil să se întâmple.

acum 2 zile · comentarii (1)

Săptămâna trecută, joi 13 noiembrie 2014 şi subliniez data, la Arhiepiscopia Râmnicului a avut loc un eveniment care în accepţia mea, în receptarea mea, este dătător de Speranţă pentru ceea ce numesc acum deschiderea spaţiului ortodox spre modalităţi de comunicare care păreau şi încă mai par, poate, străine de rigorile, altfel fireşti, ale devotamentului faţă de canonul ortodox.

acum 2 zile · comentarii (5)

„Îi este foarte greu la şcoală“, spune mama (casieriţă, de 28 de ani). „Nu e atent şi se joacă tot timpul. E hiperactiv.” Tatăl (tehnician de calculatoare, de aceeaşi vârstă) adaugă: „Face pe avocatul tuturor, apărându-şi colegii mai ales când fac prostii”. Tatăl e convins că învăţătoarea nu poate să-l sufere, iar copilul nu vrea să se îndrepte.

acum 2 zile · comentarii (6)

APARENŢE Cu thrillerul „Eliza Graves“, inspirat din opera lui Edgar Allan Poe, regizorul Brad Anderson realizează un film captivant de la început până la sfârşit, cu câţiva mari actori în rolurile principale. Tema centrală este cea a definiţiei nebuniei: cum se poate stabili cine trebuie să stea în spatele gratiilor şi cine în libertate?

acum 2 zile · comentarii (0)

Tot mai mulţi lideri din PSD au descoperit motivul care l-a împiedicat pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României: FACEBOOK-ul. Nu incompentenţa, nu minciuna, nu plagiatul, nu atacurile murdare la adresa adversarilor politici şi nu baronii corupţi păstraţi în funcţii cheie l-au dărâmat pe Ponta, ci tinerii care au Facebook şi au chemat oamenii în stradă sau la vot.

acum 2 zile · comentarii (15)

Totul pare în mişcare în România şi mişcarea nu este nici previzibilă, nici rezonabilă. Nu ştiu mulţi oameni care să aibă încredere că viitorul lor şi generaţia care vine vor fi mai fericiţi sau vor beneficia de siguranţa pe care noi o căutăm. Cum ne descurcăm într-o lume în care nu putem avea încredere? Avem nevoie de oameni cu reputaţie.

acum 2 zile · comentarii (13)

Despre forţa tăcută a maselor, care se transformă în delir, s-au scris teancuri de cărţi. Cei care ar fi trebuit să le citească sau să înţeleagă ceva din ele sunt cei din echipa lui Victor Ponta. Fascinaţi de propriile convingeri şi planuri, au aruncat nesăbuit  cuvinte, care s-au întors împotriva lor în ziua votului din turul doi. Klaus Iohannis merge la Cotroceni şi datorită faptului că Victor Ponta a vorbit de multe ori fără să gândească.

acum 3 zile · comentarii (49)
Postari Recente