Procurorii DNA au descins în Bărăgan. Percheziţii la sediul ADR Sud Muntenia

Procurorii DNA au descins în Bărăgan. Percheziţii la sediul ADR Sud Muntenia

Procurorii DNA au descins în Bărăgan. 30 de percheziţii sunt în desfăşurare, miercuri, la Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

Proiect cu finanţare europeană. O mie de şomeri de la sate, învăţaţi cum să-şi găsească o slujbă

Proiect cu finanţare europeană. O mie de şomeri de la sate, învăţaţi cum să-şi găsească o slujbă

O mie de şomeri de la sate, persoane inactive, vor putea să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, după ce vor fi consiliate, mediate şi informate despre oportunităţile de pe piaţă. Proiectul “ ”Sustenabilitate în mediul rural prin investiţia în resurse umane!", cofinanţat din fondturi europene vine în sprijinul celor care nu reuşesc să-şi găsească o slujbă.

Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului: reflecţii pe tema conferinţei Juliei Kristeva la Bucureşti cu titlul “Credinţa unei umaniste”. Adolescenţa constituie o perioadă de tranziţie în viaţa individului uman. Este vârsta schimbării, a numeroaselor paradoxuri, a bulvesării corporale şi psihice. Adolescentul nu mai este copil, dar nu este nici adult.

acum 14 ore · comentarii (0)

„Doamnă Preşedinte, Domnule Preşedinte, vă felicit pentru poziţia câştigată. Sper să realizaţi imensa responsabilitate pe care ţara v-a acordat-o şi pe care aţi cerut-o. Nu ştiu dacă sunteţi cel sau cea pe care am pus ştampila, dar acest lucru contează mai puţin acum. Ceea ce contează este să găsiţi îndeajuns de multă înţelepciune să ne vedem peste 5 ani şi să simţim mai mulţi dintre noi că avem ceva de ales.”

acum 15 ore · comentarii (0)

Campania electorală de dinaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale se va încheia vineri noapte, la ora 24, fără obişnuita şi, poate, dorita dezbatere televizată la care ar fi urmat să ia parte toţi cei înscrişi în cursă. Nu ştiu dacă nereuşita iniţiativei Televiziunii publice de a-i reuni într-un studio de televiziune pe toţi cei 14 candidaţi e chiar o catastrofă.

acum 16 ore · comentarii (1)

Constat că piaţa ideilor e, la toate nivelele, invadată de o inflaţie relativistă care se ia drept „obiectivitate“. E rău Ponta? Nu zic nu, dar nici Iohannis nu e mai breaz. Pesedeul e plin de mafioţi? Ce vorbeşti?! Da’ pedeliştii cum or fi? E defectă Elena Udrea? Dar lasă că nici cu Monica Macovei nu mi-e ruşine!

acum 16 ore · comentarii (47)

Dintre toate ornamentele care împodobesc, gingaş, procesul electoral de pe la noi, am ales, astăzi, spre admirare, autobuzul electoral. Ca în poveştile noastre de patrimoniu, mândre că sunt româneşti, acest autobuz electoral are puteri magice, putând multiplica spectaculos voturile pentru cel care-l stăpâneşte.

acum 17 ore · comentarii (0)

Există subiecte politice care pentru mine nu pot fi negociate: avortul şi violenţa asupra femeilor. Fiecare îşi poate selecta preferinţe şi priorităţi politice, cele două menţionate anterior sunt ale mele. Votul meu depinde de cât de departe sau cât de aproape sunt candidaţii faţă de dreptul femeilor de a recurge la întrerupere de sarcină şi de reglementarea adecvată a violenţei asupra femeilor.

acum 18 ore · comentarii (7)

Ce preşedinte aş vrea eu, Vasile Ernu, ca simplu cetăţean? Grea întrebare. E mult mai uşor să spunem ce nu vrem decît ce vrem. După 25 de ani de veşnică tranziţie spre nicăieri, de distrugere continuă, de demantelare a statului social şi de fărîmiţare şi polarizare extremă cu toţii am obosit să votăm negativ. Iarăşi votăm răul cel mai mic?

acum 20 ore · comentarii (65)

Despre această nouă construcţie militar – politică care a apărut pe teritoriul Irakului şi Siriei s-a scris şi se scrie intens, deoarece multe dintre faptele care îi însoţesc apariţia şochează sufletele slabe sau naive, convinse că în secolul XXI umanitatea nu mai poate ajunge la nivelele de barbarie din perioada medievală.

acum 20 ore · comentarii (32)

Motivele pentru care mulţi dintre noi nu se duc la vot sunt multe şi, în cea mai mare parte, juste. Nu am să încerc să-i contrazic, pentru că nu pot nega evidenţa. Şi nu vreau să apelez, în pledoaria mea pentru vot, la cuvinte mari ca patriotism sau conştiinţă socială, pe care oricum le-au pervertit tocmai aceşti politicieni care ne întreţin scârba. Dar nici nu cred că e normal să asistăm pasiv-mioritic.

acum 20 ore · comentarii (14)

Trăim într-o lume în care viaţa privată şi viaţa publică sunt în continuu în competiţie, fără vreo victorie completă care să stabilească cum stau lucrurile cu noi. Fiecare trebuie să decidă. Depinde de noi să căutăm să învăţăm despre situaţia noastră şi despre problemele cărora trebuie să le facem faţă. Competiţia dintre talentele care ne distrag şi ideile serioase despre vieţile noastre ca oameni şi cetăţeni noi o arbitrăm.

acum 21 ore · comentarii (0)

Spectacolul grotesc şi dezolant al luptei electorale postdecembriste mă determină, mereu şi mereu, să recitesc din scrierile politice ale genialului Mihai Eminescu. Duminică, 2 noiembrie 2014 vom merge să alegem Preşedintele Republicii România. Poate că-l vom desemna din primul tur de scrutin, poate în cel de-al doilea.

Finalul de mandat al preşedintelui Traian Băsescu aduce o avalanşă de declaraţii în favoare unirii cu statul vecin. După ce sâmbătă, la Carei, şeful statului a declarat că trecerea Prutului în cel de al doilea război mondial a fost o decizie corectă, miercuri seară Băsescu a declarat pentru telespectatorii de peste Prut, la postul naţional de televiziune, că în sufletul său, îşi doreşte foarte mult Unirea.

Mai sunt trei zile până la mult aşteptatele alegeri prezidenţiale, însă candidaţii par mai obosiţi ca oricând, dacă observăm blândeţea cu care se tratează unii pe alţii. Dincolo de atacurile la persoană şi vrute şi nevrute acuzaţii, peste campania electorală pare că s-a aşezat deja liniştea.

Mă cheamă străbunii la vot şi nu se face să nu răspund la chemarea lui Ştefan şi a lui Mihai. Mă cheamă şi-mi spun că ei nu vor să lupte singuri, că au nevoie de mine de partea lor. Nu-mi spun cu cine se luptă, speră doar că sunt suficient de haioşi încât să mă facă pe mine să îmi înving lehamitea. Hai că şi protocronismul e cool, trezeşte-te, hipstere, şi vino la vot, că altfel ne dovedesc consumatorii de făinuri şi uleiuri electorale.

acum 2 zile · comentarii (40)
Postari Recente