Modernizarea Liceului Tehnologic "Dan Mateescu", în grafic. Recepţia lucrării cu bani europeni are loc în luna iunie

Modernizarea Liceului Tehnologic

Modernizarea Liceului Tehnologic “Dan Mateescu” este în grafic, iar recepţia lucrărilor se va face în luna iunie, reabilitarea nefiind pusă sub semnul întrebării, aşa cum eronat a apărut în articolul publicat, pe adevărul.ro, pe 22 mai, “Modernizarea Liceului Tehnic “Dan Mateescu, care se renovează de 8 ani, pusă sub semnul întrebării. Cât a costat proiectul cu fonduri europene”

Ce păţim când avem lipsă de fier în organism şi cum trebuie să ne tratăm. Oboseala, primul semnal de alarmă

Ce păţim când avem lipsă de fier în organism şi cum trebuie să ne tratăm. Oboseala, primul semnal de alarmă

Deficienţa de fier din organism, asociată cu o proastă oxigenare a ţesuturilor, ne dă câteva semnale pe care nu trebuie să le ignorăm. O stare de oboseală aparent nejustificată, cel puţin nu prin lipsa de somn, poate fi primul simptom. Dacă te simţi obosit aproape în permanenţă şi unele activităţi simple, precum urcatul a doar câteva scări, te epuizează, atunci ai putea suferi de lipsă de fier.

Ideea maşinilor fără şofer este la modă şi agită multe forţe. Fiat s-a înţeles, de exemplu, cu Google pentru dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor autonome, iar Volvo a anunţat recent că, în 2017, va lansa cel mai mare şi mai ambiţios program de testare a maşinilor autonome.

acum 6 ore · comentarii (0)

Criteriile de aderare la NATO. La criteriile vechi de apărare colectivă s-a adăugat criteriul care exprimă aportul adus securităţii alianţei de noii membrii. În noua eră a confruntării cu Vladimir Putin lărgirea NATO poate avea un efect negativ asupra relaţiei cu Rusia, declară unele ţări europene.

acum 11 ore · comentarii (16)

De duminică seara, atunci când pe peronul gării din Suceava, în aşteptarea trenului cu care urma să mă întorc acasă, am aflat vestea posibilei morţi a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, încerc să pun în ordine amalgamul de informaţii, comentarii, ipoteze referitoare la tema în chestiune. Care se scurg de-a valma de pe ecranele televizoarelor ce abordează tema chiar şi în emisiunile consacrate alegerilor locale

acum 20 ore · comentarii (12)

„Coaliţia pentru familie“ a solicitat luni, 23 mai, Parlamentului României, un referendum de modificare a unui articol din Constituţie, prin care să se elimine termenul de „soţi“, ce putea da naştere la includerea persoanelor de acelaşi sex, cu termenul de „bărbat şi femeie“. Totul justificat ca fiind o măsură de îmbunătăţire a condiţiei familiei şi nicidecum ceea ce este de fapt: UN ACT DE PUTERE ŞI DE OPINIE RELIGIOASĂ.

acum 24 ore · comentarii (252)

Mă aflu în Polonia, urmărind ultima fază a exerciţiului Brilliant Jump organizat de NATO şi coordonat de Corpul Multinaţional Nord-Est, prezentat cu mândrie drept singurul centru pe deplin operaţional de acest gen de pe teritoriul unei ţări din fostul Pact de la Varşovia şi simbolul noii viziuni a NATO asupra componenţei, misiunilor şi dezvoltării Forţei sale de Reacţie Rapidă (cu vârful său de lance Very High Readiness Joint Force).

Mă întreb ce blestem s-a abătut peste poporul ăsta al nostru de nu mai scăpăm niciodată de ei. Şi parcă un singur lucru îi mai lipsea, acum, acestei ţări năucite de corupţie, de incompetenţă şi de hoţie. Să ne salveze Ponta şi cu Ghiţă.

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

Plagiatul este doar una dintre hainele „fake” din garderoba sistemului românesc de educaţie. Şcoala românească, prin nerezolvarea sistemică, măcar de acum încolo, a chestiunii plagiatului din lucrările de doctorat, transmite societăţii că furtul funcţionează, este tolerat, încurajat şi produce avansarea în carieră şi sporuri la salarizare.

Deşi guvernul încearcă să minimalizeze modificările aduse prin ordonanţă codurilor penale şi de procedură penală, APADOR-CH consideră că este neconstituţională cel puţin modificarea articolului 153 CP, care îi oferă procurorului acces liber la datele bancare ale cetăţenilor, afectând astfel dreptul la viaţă privată garantat de Constituţie

Tehnologia a intrat puternic şi în domeniul administrării asociaţiilor de proprietari. Presiunea valului de proprietari care doresc transparenţă, rapiditate în obţinerea informaţiilor, acces la situaţii financiar-contabile, servicii de plată a întreţinerii online şi răspuns rapid la solicitări, a dus la apariţia unor servicii care în anii trecuţi păreau de domeniul fantasticului.

Astăzi, 23 mai 2016, se împlinesc zece ani de la plecarea dintre noi a marelui scriitor român Iordan Chimet, una dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani. În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende.

Deşi puţine acte sunt la fel de intime şi de absolute precum sinuciderea, aceasta nu reprezintă un act solitar, ci se decupează din tipare sociale. Aşa după cum constata Émile Durkheim într-o lucrare ce urmează să împlinească 120 de ani în 2017, sinuciderea, indiferent de motivaţiile pur personale care o declanşează, rămâne un fapt statistic, influenţat de variabile precum zona geografică, anotimp, educaţia făptaşului sau clasa socială.

Sâmbătă seara, pe 21 mai 2016, mă hotărăsc tarziu să văd piesa de teatru „Faust“ (după J. W. Goethe) a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. O piesă jucată foarte des (încă din 2007) şi mult elogiată. Autocare întregi veneau anii trecuţi aducând inclusiv bucureşteni pentru FAUST. O adevărată isterie.