Superstiţii la sărbătoarea Tăierii Capului Sf.Ioan Botezătorul. De ce sunt interzise alimentele de culoare roşie pe 29 august 4

Credincioşii ortodocşi prăznuiesc pe 29 august Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să ţină post negru. Şi, potrivit credinţelor populare, ar trebui să mănânce struguri şi să evite varza şi alimentele de culoare roşie.

Superstiţii la sărbătoarea Tăierii Capului Sf.Ioan Botezătorul. De ce sunt interzise alimentele de culoare roşie pe 29 august Vezi comentarii 4

Carnea de pui, verificată la "sânge". Controale de la fermă la furculiţă pentru depistarea salmonelei

Carnea de pui, verificată la

Ca să nu mai rişte vreun scandal al cărnii infestate cu salmonella, aşa cum s-a întâmplat cu Avicola Călăraşi, medicii veterinari “suflă şi-n iaurt”. Pentru a evita apariţia unor cazuri de tofiinfecţii alimentare datorate cărnii de pui infestate, Direcţia Sanitară-Veterinară a luat la puricat 24  de ferme de pui de carne , un abator şi  4 unităţi de tranşare şi obţinere carne tocată.

Incursiune în istorie pentru pasionaţii de arheologie

Incursiune în istorie pentru pasionaţii de arheologie

Şantierul de la Radovanu îşi deschide, joi, 28 august, porţile pentru vizitatori. Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa-Olteniţa, în colaborare cu Institutul de Arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române, organizează Ziua Porţilor deschise pe unul dintre cele mai importante şantiere arheologice din judeţul Călăraşi.

Iată doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre. Apărarea teritoriului naţional şi reunificarea cu Basarabia sunt principii constituente.

acum 16 ore · comentarii (1)

Referendumul scoţian deschide oare Cutia Pandorei în Europa? Să vedem, deoarece deja a început votul pentru corespondenţă premergător zilei de 18 septembrie, atunci când se va decide dacă Scoţia va rămâne sau nu în componen'a Regatului Unit al Mariii Britanii şi Irlandei de Nord.

acum 16 ore · comentarii (15)

Republico, în urmă cu fix trei ani stăteam într-o încăpere din Chişinău şi-ţi scriam scrisoare. Nu s-a schimbat mai nimic de atunci. Bine, surata ta ex-sovietică ceva mai ponderală, Republica Marginea, e acum pe masa de operaţie, o operează de zor un specialist cu epoleţi, chirurg mult mai priceput decât doctorul Mengele. Dar tu dormi în continuare, republico, dormi somn dulce, matinal.

Unul dintre primele 5 programe de accelerare la nivel european, Oxygen Accelerator, oferă startup-urilor în tehnologie 13 săptămâni intensive sub îndrumarea unui mentor şi o investiţie de €21,000 pentru 8% din capital. Punctul culminant al programului îl reprezintă Demo Day, ziua în care echipele îşi prezintă produsele în faţa unei audienţe atent selecţionate formată din investitori de tip angel, VC şi fonduri de private equity.

„De ce furi, mă?”. „Ca să mănâncă şi gura mea ceva. Ce, vrei să dau în cap la oameni?”. Aşa a răspuns hoţul poliţistului care îl interoga - iar poliţistul a rămas perplex şi cu pixul între dinţi. Citeşti justificarea lui Liviu Dragnea pentru ordonanţa care permite vremelnic traseismul în administraţia locală şi rămâi tot aşa: perplex şi cu pixul între dinţi.

Dezamăgitoare, stranii de-a dreptul şi profund nocive pentru şansele Opoziţiei de a impune un candidat credibil şi cu şanse reale la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie sunt prestaţiile televizate din ultima vreme  ale preşedintelui Traian Băsescu. La o săptămână de la producerea ultimeia dintre ele, cea de miercurea trecută de la b1tv, iţele ei mi se par greu de desluşit şi imposibil de explicat raţional.

acum 2 zile · comentarii (1)

Poate fi o femeie Preşedinte în România, în 2014? Dar în 2019? Dacă da, în ce condiţii? Facem trecerea de la Tătuc la Mămucă, merge şi un Preşedinte „normal“, nepartenalist sau nematernalist? Sunt un set de întrebări la care voi încerca răspunsuri în continuare, pe bază de strategie şi comunicare politică, căci sociologic încă nu stă grozav situaţia la capitolul şanse pentru o femeie preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (15)

Republica Moldova marchează miercuri 23 de ani de la proclamarea independenţei prin inaugurarea conductei de gaze naturale Iaşi-Ungheni, care va asigura interconectarea cu sistemulde transport al gazelor naturale din România. Evenimentul face parte din programul vizitei premierului român Victor Ponta în Republica Moldova.

acum 2 zile · comentarii (3)

Pentru că obiectivul Unirii este cu siguranţă obiectivul naţional principal al neamului românesc, continuăm campaniile de informare şi acţiunile de promovare a acestui mesaj. Peste 1 milion de panglici tricolore vor fi împărţite pe cele două maluri ale Prutului de către P.U. Acţiunea 2012 şi de către Tinerii Moldovei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe 27 iulie, s-au împlinit doi ani de când la Nuuk a fost inaugurat primul mall din Groenlanda. Cu această ocazie, s-a constatat că profeţiile care anunţau distrugerea micului comerţ s-au împlinit. Se repetă acolo - la scară mică, fiindcă e vorba despre doar 15 mii de locuitori - ceea ce s-a petrecut în numeroase alte locuri din Europa, mult mai populate: o băcănie nu poate rezista în faţa unui mall.

acum 2 zile · comentarii (36)

Premierul Franţei a demisionat după ce economia a stagnat pentru al doilea trimestru consecutiv, Germania a scăzut peste aşteptări, Italia se află în a treia recesiune din 2008 încoace şi nici zona euro, ca ansamblu, nu se simte prea bine. Vestea cu adevărat proastă e că toată lumea aşteaptă salvarea divină, adică se pregăteşte pentru dezastru.

acum 3 zile · comentarii (24)
Postari Recente