Cum ţii corect postul negru. 10 reguli ale părintelui Argatu: ce să faci ca să nu „râdă“ diavolul de tine, de ce e interzisă cearta şi de ce nu e bine să dormi în post 14

Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, recunoscut pentru numeroasele exorcizări pe care le săvârşea, căutat de credincioşi din ţară şi din străinătate, ne-a lăsat câteva învăţături pentru cea mai importantă perioadă din viaţa creştinilor: postul.

Cum ţii corect postul negru. 10 reguli ale părintelui Argatu: ce să 
faci ca să nu „râdă“ diavolul de tine, de ce e interzisă cearta şi de ce nu e bine să dormi în post Vezi comentarii 14

Ziarul Le Monde a decis să publice, în memoria victimelor atentatelor de la Paris, portretul fiecărei persoane care şi-a pierdut viaţa bucurându-se, de fapt, de micile plăceri ale vieţii. În ediţia zilei de 27 noiembrie, am descoperit pe site-ul publicaţiei chipul zâmbitor şi povestea Lăcrămioarei Pop, un destin spulberat, împreună cu cel al soţului, de tirul mortal al unui Kalaşnikov. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

acum 4 ore · comentarii (0)

O întrebare care, speram, avea un răspuns foarte cert. Asta, cel puţin până la episodul deloc bine explicat al vizitei la Bucureşti a Preşedintelui Dumei de stat a Federaţiei Ruse, personaj al cărui nume se află pe lista de interdicţie pe teritoriul UE stabilită şi votată în unanimitate de Consiliul European, la nivel de şefi de state sau de guverne.

acum 11 ore · comentarii (4)

4 zile libere la început de iarnă: să fie ski, un city break sau pur şi simplu leneveală acasă? Poate un film la cinema sau un spectacol de văzut? Sau, poate, există şi posibilitatea de a asculta câteva lucruri interesante apărute în ultima perioadă, muzică clasică, şi nu numai, ca de exemplu, canzonete cu tenorul Juan Diego Florez.

acum 13 ore · comentarii (0)

Scrisoare deschisă către primăria Municipiului Focşani.Ştim că suntem rromi. Ştim că acum 160 de ani eram încă sclavi. Ştim că de atunci şi până azi am fost trimişi să locuim la marginea oraşelor sau satelor, de preferat chiar pe groapa de gunoi. Ştim că această segregare şi discriminare a făcut aproape imposibilă evoluţia celor mai multora dintre noi.

acum 14 ore · comentarii (2)

Conflictul din Siria, valurile de refugiaţi, capacitatea teroriştilor de a lovi în centrul marilor metropole europene, şi 'umbra ursului' în flancul estic al NATO: urmează sfârşitul civilizaţiei noastre, aşa cum o ştim? Poate, dar cel mai probabil nu va fi din aceste cauze, dacă problemele sunt abordate cu calm, fără filtre ideologice, şi cu disponibilitatea de a acţiona efectiv.

acum 22 ore · comentarii (2)

Sunt încă sub impresia valurilor de cititori care au venit la Gaudeamus săptămâna trecută, mai ales de vineri când, practic, la parter te deplasai cu greutate de la un stand la altul. N-a fost întotdeauna aşa – îmi amintesc îngrijorarea editorilor, în anii trecuţi, când culoarele erau aproape pustii şi când se aştepta ca o şansă ziua de sâmbătă, în mod obişnuit cea mai aglomerată.

Primul lucru pe care simt nevoia să-l spun despre extraordinara, superba, minunata carte a doamnei Antoaneta Ralian, Amintirile unei nonagenare- Călătoriile mele, scriitorii mei apărută în colecţia de Memorii-Jurnale a editurii Humanitas (2014), e că lectura lor are rara capacitate de a-şi da ţie, cititor, o reconfortantă stare de bine.

Cred că primele cuvinte pe care le-am învăţat, când am început şi eu să vorbesc, au fost „iar ne-au furat…“. Sigur, în varianta „ial ne-au fulat…“ la început, şi fără să ştiu ce înseamnă. însă m-am prins repede, mi s-a spus că eram deştept foc.

A devenit deja o tradiţie. Pentru a treia oară consecutiv s-au acordat la Iaşi Premiile Operelor Naţionale, iniţiativă a managerului Operei Naţionale Române din municipiul moldav, Beatrice Rancea. Un demers care stimulează concurenţa şi polarizează atenţia lumii lirice naţionale. În ziua galei de premiere, Iaşiul devine centrul operei din România.

acum 2 zile · comentarii (1)

Guvernul de tehnocraţi într-o ţară unde partidele au alunecat pe panta populismului şi corupţiei este o idee bună, iar Dacian Cioloş e cel mai bun om care îl putea conduce. Guvernul de tehnocraţi trebuia făcut încă din ianuarie trecut, când PSD se delegitimase prin felul în care organizase alegerile, Klaus Iohannis era la şaptezeci la sută încredere şi majoritatea românilor credeau că ţara merge într-o direcţie bună.

acum 3 zile · comentarii (0)
Postari Recente