Ediţia 30. Începe Festivalul naţional de muzică uşoară “Flori de mai”: Direcţia 5, recital extraordinar pe malul Borcei 0

Ajuns la 30 de ani de existenţă, devenit o tradiţie pe meleagurile călărăşene, Festivalul de interpretare a muzicii uşoare româneşti “Flori de Mai are loc în perioada 25-27 mai. Organizatorii promit un spectacol grandios, cu muzică, dans şi voie-bună. Atmosfera va fi încinsă de artişti consacraţi din România, la Gala laureaţilor fiind invitaţi pentru un recital special Direcţia 5 şi Luminiţa Anghel.

Ediţia 30. Începe Festivalul naţional de muzică uşoară “Flori de mai”: Direcţia 5, recital extraordinar pe malul Borcei Vezi comentarii 0

Moşii de vară. Ce este interzis să faci în sâmbăta dinaintea Pogorârii Sfântului Duh. Ce păţesc femeile care muncesc

Moşii de vară. Ce este interzis să faci în sâmbăta dinaintea Pogorârii Sfântului Duh. Ce păţesc femeile care muncesc

În ajunul sărbatorii de Pogorâre a Sfântului Duh, creştinii prăznuiesc Moşii de vară. Pe 26 iunie, în toate bisericile ortodoxe se oficiază slujbe pentru pomenirea tuturor celor trecuţi la viaţa veşnică - rude şi prieteni. Credincioşii împart sarmale şi fructe de sezon şi se feresc să circule noaptea pentru că atunci se spune ar bântui sufletele răposaţilor.

Cum au fost trataţi liderii comunişti reţinuţi la Revoluţia din 1989: „Detenţia a fost mai degrabă un sejur plăcut“

Cum au fost trataţi liderii comunişti reţinuţi la Revoluţia din 1989: „Detenţia a fost mai degrabă un sejur plăcut“

Documente inedite despre Revoluţia română din 1989 de la Călăraşi au fost descoperite de prof.dr. în istorie Constantin Tudor. Fostul inspector şcolar general al judeţului Călăraşi a intrat în posesia unor documente olografe ale tuturor deţinuţilor din UM 01844, de la Feteşti, din perioada 22 decembrie-31 decembrie 1989, imediat după fuga dictatorului.

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 2 zile · comentarii (9)

Şefii agenţiilor de informaţii din Marea Britanie şi Germania precum şi oficialii de securitate din NATO şi UE, au identificat Moscova ca fiind prima sursă de ameninţări hibride, citând încercările de a manipula alegerile, de a fura date sensibile, de a declanşa o lovitură de stat în Muntenegru sau de a utiliza gaz neuro-toxic împotriva adversarilor.

acum 2 zile · comentarii (31)

Acordul nuclear iranian, mutarea ambasadei SUA la Ierusalim sau situaţia din Siria au ţinut capul de afiş privind principalele evenimente petrecute în Orientul Mijlociu, o regiune însă marcată de multe alte crize, unele dintre ele cel puţin la fel de complexe precum cele enumerate anterior, aşa cum este cazul crizei din Yemen.

acum 2 zile · comentarii (1)

Parlamentarii Puterii pregătesc o nouă schemă atrăgătoare pentru marii actori de pe piaţa energiei electrice produsă din surse regenerabile. Ultima schemă, însă, a avut darul de a le încărca clienţilor finali preţul facturii şi de a-i ajuta pe producători şi furnizori să obţină profituri nesperate în România, într-o ţară săracă, unde în multe zone avem aceeaşi infrastructură de pe vremea comunismului.

acum 3 zile · comentarii (11)

De la o vreme încoace, toate alegerile în Republica Moldova, inclusiv cele locale, au o pronunţată componentă geopolitică. Desigur, unii politicieni de pe Bâc au profitat excesiv de pe urma acestui fenomen, exploatând la maxim clivajul orientării externe a ţării, facând astfel un deserviciu promotorilor oneşti ai vectorului integrării europene.

acum 3 zile · comentarii (0)

Alegerile locale anticipate la nivelul oraşului Chişinău au predat lecţii fără precedent atotcunoscătorilor, dar şi ucenicilor vrăjitori care vehiculează şi planifică fără a ţine cont de realităţile din jur, de cetăţeni şi de aspiraţiile lor. Evenimentele sunt calificate de sociologi drept singularităţi şi evoluţii unice.

acum 3 zile · comentarii (8)

Editorialul ăsta, ei, „editorial”!, cinşpe rînduri cu tot cu titlu, total 3823 semne cu spaţii incluse, o nimica toată, nici în vremurile bune, cu presă scrisă şi tiraje, nu jucărie, nu se „ponta” cu mai mult de cincizeci de lei, ar putea să se constituie într-o reclamă dezinteresată, făcută de mine pe banii de la „Adevărul” unei cărţi a prietenului meu Cosmin Neidoni.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sesizarea penală pe care Ludovic Orban a făcut-o cu privire la mutarea ambasadei din Israel a avut, până acum, un singur efect palpabil: o reacţie total disproporţionată a celor din PSD-ALDE, mergând chiar până la aluzii privind suspendarea preşedintelui. Păi, dacă sesizarea este o tâmpenie, aşa cum zic Drangea şi Tăriceanu, de ce să te sperii atât?

acum 2 zile · comentarii (98)

„Noua lege a evoluţiei pare să fie supravieţuirea celor mai slabi. Dar în cartea mea ori o faci bine ori eşti eliminat. Esenţa, doamnelor şi domnilor, este că zgârcenia e bună. Zgârcenia e dreaptă, funcţionează. Zgârcenia clarifică, taie adânc şi capturează esenţa spiritului evoluţionar. Zgârcenia pentru viaţă, pentru bani, pentru dragoste, pentru cunoştinţe a marcat valul aşcendent al umanităţii“. (Gordon Gekko, în „Wall Street“ - 1987).

acum 3 zile · comentarii (3)

A avut loc zilele trecute la Ateneul Român un eveniment emoţionant. Nu doar pentru că a fost un concert Beethoven pe care publicul îl întâmpină întotdeauna cu mare bucurie, ci şi pentru că, în calitate de amfitrion, celebra soprană Mariana Nicolesco ne-a amintit cu distincţie cum trece timpul şi uităm adesea ce fac şi au făcut marii Oameni pentru semenii lor.

acum 3 zile · comentarii (0)

Puţinii oameni lucizi din guvernarea Dragnea încep să recunoască public că s-a terminat cu creşterea economică bazată pe consum şi este nevoie urgentă de pornirea motorului investiţiilor. Vicepremierul Viorel Ştefan şi Cristian Socol, ultimul în mai mare măsură, s-au exprimat în acest sens. Din păcate pentru România, speranţa relansării marilor lucrări de investiţii este iluzorie. De ce?

acum 4 zile · comentarii (65)

Una dintre ştiinţele cele mai prizate astăzi în Occident este aceea a planificării strategice, mai exact a studiilor prospective. E vorba despre posibilitatea de a elabora scenariile de viitor şi evoluţia unui proces, a unei situaţii, în perspectivă, în plus de estimare a probabilităţii ca un scenariu sau altul să aibă loc.

acum 4 zile · comentarii (43)