Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul a fost înainte de Revoluţie profesor de limba română în Bărăgan: „Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu!“ 7

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă în urma unui infarct. Artistul, în vârstă de 55 de ani, mai avusese probleme mari de sănătate, în decembrie 2010 suferind un atac cerebral vascular. Înainte de Revoluţie, artistul a petrecut aproape 3 ani în Bărăgan, unde fusese repartizat ca profesor de limba română.

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul a fost înainte de Revoluţie profesor de limba română în Bărăgan: „Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu!“ Vezi comentarii 7

Persoanele vulnerabile, încurajate să lucreze. Ce măsuri iau autorităţile pentru a le include pe piaţa muncii

Persoanele vulnerabile, încurajate să lucreze. Ce măsuri iau autorităţile pentru a le include pe piaţa muncii

Strategia politicilor de ocupare şi cea de reformă a Serviciului Public de Ocupare (SPO) au fost dezbătute de conducerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) cu reprezentanţii structurilor teritoriale, întâlnire la care a participat şi ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru.

A început "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii". Leonard Doroftei, invitatul de onoare al poliţiştilor

A început

Cea de-a XI-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” începe luni, 26 septembrie şi se încheie pe 30, perioadă în care acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite adecvate pentru a nu cădea victime infractorilor, dar şi pentru a se implica în activităţi cu caracter preventiv.

Prognoza meteo: când scăpăm de aerul polar şi unde se încălzeşte. Ce se anunţă până la Revelion, când ninge prima oară

Prognoza meteo: când scăpăm de aerul polar şi unde se încălzeşte. Ce se anunţă până la Revelion, când ninge prima oară

Aerul polar continuă să ne dea bătăi de cap. Temperaturile vor fi  scăzute, mai ales dimineaţa, iar în jumătatea estică a ţării şi la munte cerul va fi închis şi va ploua. Abia la sfârşitul săptămânii, maximele vor urca uşor spre 25 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 10. Pentru următoarele 3 luni, meteorologii anunţă o vreme în general normală.

24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie. Let`s Do It, Romania!, cea mai mare “revoluţie” a voluntarilor

24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie. Let`s Do It, Romania!, cea mai mare “revoluţie” a voluntarilor

Pe 24 septembrie, voluntarii vor face ţara lună în cadrul unei noi ediţii a “Let`s Do It, Romania!”.  Cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate are drept scop o ţară cu deşeuri zero, iar valorile pe care le promovează în fiecare zi sunt pasiunea, încrederea, respectul pentru natură şi implicarea.

Cum să te comporţi raţional la cutremur. Ce nu trebuie să faci ca să nu fii în pericol, de ce e bine să stai la podea

Cum să te comporţi raţional la cutremur. Ce nu trebuie să faci ca să nu fii în pericol, de ce e bine să stai la podea

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului. Unda de şoc a fost resimţită şi la Călăraşi, dar şi la vecinii bulgari de la sud de Dunăre.

Nu vedem nicio pregătire specială orchestrată şi condusă de autorităţi pentru un cutremur puternic,  care poate interveni oricând. Nu avem o listă a instituţiilor publice cu grad ridicat de pericol la seism: şcoli, grădiniţe, spitale, unităţi militate, clădiri aflate în proprietatea statului, a primăriilor etc.

acum 2 zile · comentarii (9)

Întrebarea din titlu a fost generată de preocuparea celor ce văd în clătinarea pasageră, a unor structuri multinaţionale, doar necesitatea de a fi obligaţi să alegem între partenerul strategic de peste Ocean şi alinierea noastră, se pare necondiţionată, la exigenţele berlineze pentru comunitatea europeană, chiar dacă la ultimul summit al UE, în fotografia de familie, şeful statului român era în primul rând, iar cancelarul german pe cel secund.

E complicat să fii Daniel Barbu. Fără să îi contest biografia intelectuală, cred că domnul Barbu nu înţelege cât de grav e să fie el însuşi. Să ai tot timpul o morgă serioasă, chiar şi atunci când emiţi panseuri care te-ar stânjeni şi pe tine însuţi. Să manifeşti o preocupare înaltă, dar septică pentru lume, cât să îţi practici retoric peste tot Weltanschauung (un cuvânt care ar putea fi pe placul domnului Barbu).

În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

În România care este... La munte şi la mare. La mare înghesuială de probleme, confuzie şi alertă. Pe multiple planuri. Fără scopuri, resurse, determinare. Într-o ţară cu lideri chemaţi la nivel de masă la DNA, printr-o comunicare publică pe cât de zgomotoasă pe atât de parşivă. Cu multiple infiltrări locale, regionale şi globale dintre cele mai străine de interesul public.

acum 16 ore · comentarii (2)

În principiu, raportul dat publicităţii de Parlamentul European - Direcţia generală pentru politici interne, departamentul de politici interne, probleme bugetare - ar trebui să stârnească o reacţie dură nu numai din partea europarlamentarilor, ci şi la nivelul şefilor de state şi guverne, acum că se adună la un Summit în octombrie pentru a mai discuta ce-i de făcut cu Europa asta care pârâie din toate încheieturile.

acum 14 ore · comentarii (10)

România are nevoie de o conversaţie internă serioasă privind aderarea la zona euro (ZE), care să ajute decizii politice responsabile. Judec textul profesorului Silviu Cerna (Ziarul Financiar, 23 sept. a.c) în acest context şi salut demersul fiindcă vine din partea unui om cu cunoaştere teoretică şi experienţă în practici monetare.

acum 14 ore · comentarii (7)

Mira Christopol Dragalina nu a apucat să-şi cunoască bunicul după mamă, pe generalul Ioan Dragalina, dar i-a simţit prezenţa atât în povestirile mamei sale, cât şi în familie, pe care Tata Mare Dragalina a ţinut-o întotdeauna unită. Iar numele acesta le-a mai adus şi necazuri

acum 13 ore · comentarii (16)

În emisiunea de la Digi24 difuzată duminică, Doamna Andronescu, rector 8 ani şi ministru al Educaţie în vreo 3 guverne, încă din 2000 şi chiar în 2012, a dovedit încă odată că are cea mai bună abilitate de a evita răspunsurile la fiecare întrebare cheie. O abilitate pe care rar am întâlnit-o la vreun profesor în schimb mai des la politicienii de azi.

acum 13 ore · comentarii (6)

Pe C o cunosc de o viaţă, ea ţine la mine dintotdeauna, eu ţin şi mai mult la ea, aşa o să murim, ţinând unul la altul. C a citit tot ce s-a scris pe lumea asta, ştie gramatică la perfecţie şi toate subtilităţile şi dedesubturile limbii române, ştie matematică şi fizică cuantică mai bine decât toată lumea, pentru că a făcut facultatea de matematică şi era mai deşteaptă decât mulţi de acolo, şi mai ştie şi o mulţime de alte lucruri.

acum 13 ore · comentarii (0)

Preocupaţi cu imaginea unui proiect de ţară (iluzoriu şi derizoriu în acest format), intelectualii români se luptă pentru a intra în graţiile unui preşedinte anost, Klaus Iohannis, uitând chiar că rolul unui intelectual este acela de a cugeta, atrage atenţia, explica, analiza, sintetiza şi cel mai important de a-şi aduce un aport substanţial în domeniul în care s-a specializat.

acum 13 ore · comentarii (7)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 12 ore · comentarii (0)
Postari Recente