Şeful de poliţie în judeţul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut: „Eu cred că măsurile privative de libertate educă“ 2

În evidenţele IPJ Călăraşi, judeţ cu 285.107 de locuitori, figurează 956 de dosare penale cu autor necunoscut. Cel mai vechi dosar înregistrat datează din anul 2012, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. La parchetul local sunt cinci dosare de omor cu AN, cel mai vechi din 2003.

Şeful de poliţie în judeţul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut: „Eu cred că măsurile privative de libertate educă“ Vezi comentarii 2

Volumul "Limba română, între ignoranţă, indecenţă, aroganţă", de prof. Ilie Ştefan Rădulescu, lansat la muzeu

Volumul

Unul dintre cei mai buni dascăli ai Călăraşiului lansează marţi, 25 octombrie, o carte despre limba română. Muzeul Municipal, alături de Biblioteca Judeţeană ”Alexandru Odobescu” şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor ”Regina Maria” Călăraşi vă invită la lansarea cărţii prof. Ilie-Ştefan Rădulescu ,,Limba română, între ignoranţă, indecenţă şi aroganţă. Citate personalizate, corectate literar”.

Mobilizare generală pe 24 octombrie. Exerciţiu de alarmare publică privind intervenţia în caz de cutremur

Mobilizare generală pe 24 octombrie. Exerciţiu de alarmare publică privind intervenţia în caz de cutremur

Un exerciţiu complex de alarma publică privind intervenţia în cazul unui cutremur devastator scoate în stradă la Călăraşi toate forţele de intervenţie, şi autorităţile locale. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă organizează, luni, 24 octombrie, între orele 11.00-12.00, o demostraţie spectaculoasă despre cum se face mobilizarea în caz de nenorocire.

Crezul Anei Aslan, femeia care găsit leacul pentru tinereţe fără bătrâneţe: „Să fii veşnic tânăr înseamnă să fii optimist, să ai un ideal pentru care să lupţi”

Crezul Anei Aslan, femeia care găsit leacul pentru tinereţe fără bătrâneţe: „Să fii veşnic tânăr înseamnă să fii optimist, să ai un ideal pentru care să lupţi”

Nu se moare de bătrâneţe, ci de boala" a fost crezul în slujba căruia Ana Aslan şi-a pus toată viaţa şi pe care l-a demonstrat prin propria ei experienţă de viaţă. Cel mai cunoscut medic geriatru român a inventat primul medicament capabil să întâzie procesul de îmbătrânire. Pentru invenţia sa a fost supranumită „Femeia care a învins bătrâneţea”.

Ordine. Jandarmeria, cu ochii pe manifestările sportive din weekend

Ordine. Jandarmeria, cu ochii pe manifestările sportive din weekend

Peste o sută de  jandarmi au fost  mobilizaţi în perioada 17-20 septembrie pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul Călăraşi. În cele 34 de misiuni, militarii au asigurat odinea publică, atât în mediul urban cât şi în mediu rural, în zonele aglomerate dar şi în zona instituţiilor de învăţământ.

Arabella McIntyre - Brown, scriitoare şi jurnalistă, care a locuit o viaţă în Liverpool, trăieşte de 6 ani în Măgura, judeţul Braşov. Timp suficient pentru a scrie cartea “Din Liverpool în Carpaţi. Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei”, o scrisoare de dragoste pentru calităţile, dar şi defectele românilor, o poveste a redescoperirii de sine, plină de umor englezesc.

Evenimentele din această săptămână mi-au readus în minte o înşiruire de cuvinte scrise de unul dintre gânditorii pe care l-am descoperit când eram elev de liceu. Nu ştiam, la vremea aceea, cât de tare mă vor influenţa ideile pe care le descopeream, însă eram fascinat cum Nietzsche reuşea să strângă esenţe în doar câteva cuvinte. Mostra: „Prostiile debitate de înţelepţi nu sunt crezute: ce prejudiciu cauzat drepturilor omului”[1].

acum 3 zile · comentarii (37)

Ceea ce şochează în afacerea tenebroasă a morţii tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigină, afacere în care este implicat nu doar până peste epoleţii câştigaţi la apelul de seară, nu doar până în gât, nu numai peste fălcile tot mai proeminente, ci şi până peste chipiu ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea, este atitudinea sfidătoare a demnitarilor noştri.

acum 3 zile · comentarii (21)

SCOOP: Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, are loc în perioada 26-30 octombrie. Mai întîi a fost zvonul, aproape certitudinea, că ediţia din 2016, a patra la număr, nu se va ţine. Defăimările din anii anteriori au erodat energiile, entuziasmul, motivaţia pentru a menţine la Iaşi un program cultural care se dovedise, federator, o bucurie.

acum 3 zile · comentarii (6)

La ora la care citiţi acest text, începe reuniunea Parlamentului wallon care trebuie să dea votul final asupra „scrisorii politice” care va motiva fie acceptarea, fie, destul de probabil, refuzul Tratatului de liber-schimb cu Canada. Ieri, până târziu în noapte, a avut loc şedinţa guvernului regiunii wallone în care s-au analizat ultimele concesii pe textul acordului, considerate însă nu îndestul de importante şi convingătoare.

acum 3 zile · comentarii (52)

Un comunicat isteric al Primăriei Capitalei a fost transmis aseară către presa. Surprinzător, pentru prima dată, Primăria recunoaşte faptul că, pe subiectul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, asociaţia OPTAR a realizat mai multe întâlniri cu cetăţenii decât a realizat administraţia din Bucureşti. Chiar şi Consiliul Judeţean Ilfov a organizat mai multe, chiar dacă a organizat una singură.

acum 3 zile · comentarii (1)

Pe data de 16 octombrie, conducătorul batalionului „Sparta” din armata separatistă a autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Arsen Pavlov, indicativ „Motorola”, se întorcea de la serviciu în locuinţa personală din Doneţk, primită de la pretinsele autorităţi ale aşa-zisei republici. Acasă îl aşteptau soţia, Elena, şi cei doi copii, în vârstă de un an şi de două săptămâni.

acum 3 zile · comentarii (19)

Una dintre deciziile recentului Summit al NATO, de la Varşovia, a fost extinderea stabilităţii în arealele vecine aflate la graniţa răsăriteană a Alianţei Nord-Atlantice. Rămâne de văzut cum se va concretiza acest obiectiv în condiţiile în care, ipotetic, alegerile prezidenţiale din entitatea statală situată între Prut şi Nistru vor fi câştigate de cel care a pierdut anterior alegerile pentru Chişinău, năbădăiosul Igor Dodon.

acum 2 zile · comentarii (13)

Mare diferenţă între cele trăite, de mine, la manifestaţia unioniştilor, şi cele povestite de alţii, la televiziuni cunoscute. Cum a fost la marşul pentru reîntregirea naţională? Până la Piaţa Victoriei frumos, emoţionant, un miting paşnic. În faţa palatului premierului a început diversiunea, care a reuşit macularea unui ideal frumos.

acum 2 zile · comentarii (87)

UPDATE 15.30 CETA: Al doilea ultimatum. Surse europene au confirmat pentru colegii de la Reuters stirea pe care v-o dădeam ieri: oficialii UE şi cei canadieni au comunicat Belgiei că termenul limită acceptabil este până luni seara. În caz contrar, primul ministru canadian Justin Trudeau îşi va anula prezenţa anunţată iniţial pe 27 octombrie pentru ceremonia de semnare.

Nu mai e nimic sfânt în ţara asta. A reuşit Mafia penalo-securistă să injecteze cu ura ei şi cele mai curate credinţe din noi. Un marş care se anunţa a fi unul frumos, paşnic, cinstit, făcut de români pentru o Românie unită, s-a transformat în jocul murdar al celor mai penali şi dubioşi politruci ai neamului.