Razie la Olteniţa pentru descurajarea scandalagiilor. 14 persoane, amendate pentru tulburarea ordinii publice

Razie la Olteniţa pentru descurajarea scandalagiilor. 14 persoane, amendate pentru tulburarea ordinii publice

Ca să-i descurajeze pe scandalagii să recurgă la violenţă, poliţiştii călărăşeni au efectuat o razie în Olteniţa, în noptea de 28/29 iulie. La acţiunea penteru prevenirea şi combaterii infracţiunilor cu violenţă, poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii pentru a le prezenta măsurile de autoprotecţie pe care le pot lua pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă.

Cele mai bune locuri de pescuit de la Dunăre. Patria crapilor şi a somnilor în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

Cele mai bune locuri de pescuit de la Dunăre. Patria crapilor şi a somnilor în paradisul de pe insula Păcuiul lui Soare

Pescarii înrăiţi se pot relaxa, în judeţul Călăraşi, pe malul Dunării, în zone cu farmec aparte şi peisaj de vis, unde au ocazia să le pice în undiţă peşti de până la 10 kilograme bucata. Păcuiul lui Soare e un loc rupt de civilizaţie, cu privelişte mirifică şi cu o linişte asurzitoare şi se numără printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre.

Consilierii locali, convocaţi, din nou, în şedinţă ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali, convocaţi, din nou, în şedinţă ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consilierii locali sunt convocaţi joi, 28 iulie în şedinţă ordinară, începînd cu ora 16.30, având 11 proiecte pe ordinea de zi, după ce luni a fost amânată dezbaterea. Aleşii locali vor lua în discuţie, printre altele, finanţarea unor eventuale costuri suplimentare la construirea bazinului de înot d ela stadion, dar şi deplasările în străinătate ale primaruului oraşului.

După un prim set în care şi-a surprins adversara cu deja obişnuitele lovituri perfecte în lung de linie, Simona Halep a avut parte de un al doilea act mai intens în aceeaşi „piesă de teatru” cu distribuţie cehă. Serviciul a ajutat-o mult pe româncă, dar şi faptul că nu a făcut atât de multe greşeli neforţate ca în meciurile precedente.

Un document oficial scos spre dezbatere publică de MDRAP şi intitulat Strategia Naţională a Locuirii, arată negru pe alb situaţia dezastruoasă din domeniu, susţinută de birocraţie şi reglementarea deficitară. 255 de zile sunt necesare, peste 14 proceduri şi mai mult de 2,3% din costul investiţiei pentru a putea parcurge procesul de autorizare al unei construcţii.

L-am condus către mormânt pe Sorin Oncu (1980-2016) la sfârşitul săptămânii trecute, alături de prieteni şi artişti timişoreni. Cumva împotriva voinţei lui, trebuie spus: dorea sa se transforme în cenuşă şi să se preumble hoinar şi dematerializat pe unde i s-ar fi părut interesant.

acum 2 zile · comentarii (15)

Filosoful Mihai Şora va împlini pe 7 noiembrie 100 de ani.  La  împlinirea vârstei de  90 de ani, pe 7 noiembrie 2006, el şi-a amintit cu nostalgie de savoarea lumii interbelice, a evocat lumea Bucureştiului de altădată şi a vorbit despre profesorii săi Nae Ionescu şi Mircea Eliade. Tânăr în spirit, filsoful crede în tineri şi în puterea lor de a schimba România.

acum 2 zile · comentarii (12)

BNR menţine aproximativ 60 de tone de aur în străinătăţi, altele decât Moscova, unde mai păstrează circa 100 de tone aparent pentru a avea discuţii fructuoase la fiecare 10 ani. Aurul menţinut de BNR în primele străinătăţi este aur tranzacţionabil, adică aur care poate fi folosit de BNR, printr-o pleiadă de instrumente să producă randamente pozitive pentru statul român.

acum 2 zile · comentarii (3)

Nu sunt uşor impresionabil. M-a înduioşat, însă, nespus şi cumva nefiresc - pentru mine - articolul domnului Gelu Duminică, cel cu seminţele, publicat în Adevărul de marţi, 26 iulie (poate mai puţin partea în care era fălos nevoie-mare de virilitatea mitico-erotică a bărbaţilor ţigani). M-am decis, astfel, să vă împărtăşesc o poveste adevărată despre ţigani, atât de rară şi de neverosimilă, încât poate părea un basm.

acum 2 zile · comentarii (35)

Ce poate fi mai frumos decît să stai întins pe iarbă pe malul lacului din Herăstrău, lîngă o persoană dragă, să vorbiţi mult, mîncaţi cireşe şi să aruncaţi sîmburii în apă – cu varianta ecologică, hrănit raţele din sendvişul ei nemîncat la serviciu – îmbrăţişat şi ascultat din poeziile ei, ferit cînd trece vaporaşul, lumea e rea şi indiscretă, îmbrăţişat din nou, asfinţit, lună...

acum 2 zile · comentarii (0)

Ieri, de la ora 9.30, am fost la sediul Primăriei Capitalei. Am fost invitat pentru a discuta despre probleme vechi, nerezolvate de precedentele 3 administraţii: Oprescu, Ştefănuţ si Sava. După aproape 5 ani de la primele sesizări, a fost prima dată când am vorbit cu cineva din Primăria Capitalei despre recuperarea pagubelor în cazul pistelor pentru biciclete recepţionate ilegal în perioada 2008-2011.

acum 2 zile · comentarii (0)

Încep să am îndoieli în legătură cu eficacitatea referendumului. Sigur, e democratic: poporul se pronunţă direct asupra unei teme, nu prin „intermediari” (adică prin parlamentari). E cinstit, e nobil, e frumos, e bine. Dar îi poţi cere poporului să se pronunţe asupra unor teme complicate, greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre cetăţeni? Poţi face referendum pe orice temă?

acum 3 zile · comentarii (59)

Nu are rost să ne amăgim. Principala misiune a lui Vlad Voiculescu, probabil singura, este aceea de a se ocupa, din scurt, de anumite investiţii în spitale. Nu mă refer la cele 3 spitale regionale, Iaşi, Cluj, Craiova. Pentru acestea există o preocupare legitimă, unde principala noastră problemă este incapacitatea de a ne conforma cerinţelor stricte ale Uniunii Europene. De aia merg şi atât de greu astfel de proiecte la noi în ţară!

acum 3 zile · comentarii (16)
Postari Recente