Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii
afrodisiacul perfect

Singurul fruct care conţine grăsimi, avocado este alimentul cu proprietăţi miraculoase. Devenit popular şi la noi, cremos, cu un gust aparte, avocado este denumit şi "untul vegetal" sau "untul zeilor". Este apreciat pentru virtuţile hidratante şi face minuni în organism tratând şi prevenind anemia, bolile de inimă şi cancerul.

Rugăciunea este cheia Raiului. Cum trebuie să se roage copiii şi ce putere are ajutorul cerut de părinţi de la Dumnezeu pentru odraslele lor

Rugăciunea este cheia Raiului. Cum trebuie să se roage copiii şi ce putere are ajutorul cerut de părinţi de la Dumnezeu pentru odraslele lor

Rugăciunea este felul nostru de a intra în legătură cu Dumnezeu, prin care ne arătăm credinţa, nădejdea şi dragostea noastră. „Cine se dispensează de rugăciune pierde ajutorul lui Dumnezeu şi mintea lui rămâne întunecată, iar viaţa lui este o permanentă rătăcire“, obişnuia să spună părintele Arsenie Boca.

Tradiţii de Izvorul Tămăduirii, Sărbătoarea închinată Maicii Domnului. De ce se sfinţesc apele în această zi şi se fac legăminte între fraţii de cruce

Tradiţii de Izvorul Tămăduirii, Sărbătoarea închinată Maicii Domnului. De ce se sfinţesc apele în această zi şi se fac legăminte între fraţii de cruce

În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxa sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Pe malul lumii noastre se zbat cu zgomot şi scandal balenele conştiinţei noastre. Nu vă gândiţi la bietele mamifere pe care le vedeţi eşuate la ştiri sau în documentare. Acelea sunt nişte suflete suferinde pentru care merită să faci sacrificii. Balenele noastre, în schimb, sunt urâte ş gălăgioase, îşi ridică fustele şi zbiară la oricine e dispus să le asculte. Şi cum ai făcut greşeala să pleci urechea, te şi iau captiv în nebunia discursului lor.

acum 14 ore · comentarii (9)

Da, am fost coleg de redacţie cu Florin Gheorghiu. „Coleg de redacţie” este un mod de a spune. Şi eu, şi el făceam parte din redacţia Scânteii tineretului, dar eu lucram la un supliment săptămânal literar-artistic, iar el, angajat ca publicist sportiv al ziarului,lipsea cu lunile din redacţie, participând la turnee internaţionale de şah.

Încet, încet, reforma şcolii devine o cauză prioritară în mai multe ţări ale lumii. Rapoartele OCDE au pus în lumină, de câţiva ani încoace, progresul şcolii din ţări ca Finlanda sau Coreea de Sud, al căror exemplu e tot mai des recomandat unor ţări europene cu tradiţii mult mai vechi şi socotite până deunăzi inconturnabile.

Îţi trebuie un tupeu formidabil să vorbeşti de corupţii altora, când ai tăi cad ca spicele, sub coasa DNA! Asta face Victor Ponta, când enumeră şi ameninţă cu sesizări la DNA, uitând să menţioneze proprii corupţi, în număr mult mai mare, comparativ cu cei din alte partide Radu Popa, senator PSD, despre care se presupune că ştie ce vorbeşte, a declarat la un post tv ca 80% din conducerea centrală şi locală a PSD are probleme cu legea.

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 2 zile · comentarii (13)

În toamna anului trecut, am scris pe blog o serie de articole despre distributism. Moneda digitală denumită sugestiv "Bitcoin" reprezintă o expresie a acestui model economic, dar nu numai. Este un fenomen care confirmă excepţionalul potenţial creator al omului şi, important de menţionat, o dovadă vie a solidarităţii interumane.

acum 2 zile · comentarii (2)

Când nu mai ştiu cum să scape de un scandal, politicienii români inventează sau lansează teme fantasmagorice, uneori de basm, pentru ca publicul să fie captivat şi nimeni să nu se mai concentreze pe murdăria cotidiană. Măriri de salariu de o zi, gazoducte inexistente, coduri redactate în 2-3 zile, reduceri de taxe care se aplică peste ani, autostrăzi inaugurate de mai multe ori la fiecare kilometru.

acum 2 zile · comentarii (11)

Povestea este următoarea. În pauza unui meci jucat de F.C. Liverpool împotriva lui Blackburn pe teren propriu, Stephen Dodds, un fan englez al cormoranilor, i-a fotografiat pe Asif Bodi şi Abubakar Bhula, doi suporteri musulmani, în timp ce se rugau pe scările stadionului Anfield Road. Dodds a postat imaginea pe Twitter şi i-a numit o "ruşine" pe cei doi fani musulmani, care şi ei ţin cu Liverpool. În poză mai poate fi văzut şi un copil.

acum 2 zile · comentarii (4)

Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

acum 2 zile · comentarii (60)

Dacă este să asociem o dată din calendar cu terorismul, 11 septembrie 2001 ne vine imediat în minte. Dar poate că în Balcani, ar trebui să reţinem şi data de 16 aprilie 1925, când la Sofia, capitala Bulgariei, aflată la nici 400 de kilometri de Bucureşti a avut loc unul dintre cele mai mari atentate din secolul XX. Azi se împlinesc 90 de ani de la acest eveniment tragic.

acum 2 zile · comentarii (0)

Câţi dintre noi ştim cu adevărat cu ce se ocupă Parlamentul României? Ne reprezintă pe noi sau se „reprezintă” pe ei? Dar câţi dintre noi avem un smartphone? Probabil că vor fi mai multe răspunsuri pozitive la a doua decât la prima întrebare. Tehnologia modernă poate fi o soluţie pentru a face legislativul mai bine cunoscut în rândul cetăţenilor, dar şi pentru a-i implica mai mult pe aceştia în procesul decizional din Parlament.

acum 2 zile · comentarii (1)

Toată problema finalizării procedurii de ridicare a imunităţii parlamentarului european Dan Nica pare să stea într-un schimb de adrese. Aparent neintenţionat, Camera Deputaţilor se face că nu înţelege ce întreabă preşedintele Comisiei Juridice din Parlamentul European. Iar o remarcă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte pare să risipească o aură nemeritată a fostului deputat şi ministru.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente