Nepăsarea transformă o bijuterie arhitectonică într-o ruină. Salvarea Palatului Prefecturii, la mâna premierului Dacian Cioloş

Nepăsarea transformă o bijuterie arhitectonică într-o ruină. Salvarea Palatului Prefecturii, la mâna premierului Dacian Cioloş

O bijuterie arhitectonică a Călăraşiului, una dintre cele mai reprezentative clădiri, veche de peste un secol, a ajuns în atenţia premierului României. Salvarea monumentului, care riscă să ajungă o ruină, este la mâna lui Dacian Cioloş, după ce deputatul de Călăraşi, Maria Dragomir i-a scris celui de-al doilea om în stat.

Părintele Arsenie Papacioc, despre ultima clipă: „Înapoi nu se putea, că venise aia. Moartea nu vine să-i faci o cafea! Vine să te ia!”

Părintele Arsenie Papacioc, despre ultima clipă: „Înapoi nu se putea, 
că venise aia. Moartea nu vine să-i faci o cafea! Vine să te ia!”

Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei şi care a lăsat credincioşilor sfaturi pline de înţelepciune le-a vorbit credincioşilor despre moarte. Duhovnicul îi învăţa pe oameni cum să trăiască alături de Dumnezeu pentru a putea trece mai uşor în lumea drepţilor şi cum fiecare dă socoteală în ultima clipă de toate faptele pe care le-a săvârşit.

Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre

Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre

Bogată în vitamina C şi acid folic, valeriana, numită popular odolean, salata mielului sau iarba pisicii, ajută la energizarea organismului, alungă stresul, calmează stările nervoase şi redă somnul odihnitor. Dacă nu este folosită după sfatul medicului poate are efecte periculoase. Consumată în cantităţi mari, provoacă indigestii, ameţeli şi dureri de cap.

Revine în discuţie, aşa cum s-a întâmplat mereu în momente de criză majoră, discuţia despre capacitatea de lovire/ripostă pe care o deţin marile armate ale lumii posesoare de armament nuclear. Discuţie pe nedrept uitată sau ignorată, cu o inconştienţă provocată şi întreţinută profesionist în cadrul unui uriaş război informaţional în miezul căruia trăim.

acum 2 zile · comentarii (47)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 2 zile · comentarii (121)

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 2 zile · comentarii (10)

Mai nou, printre picături, societatea românească post-post-postdecembristă dezbate o chestiune arzătoare la ordinea zilei: cărţile scrise în puşcării care scurtează pedeapsa condamnaţilor, conform legii gândite inclusiv de cei care se află după gratii. Conform tradiţiei, părerile sunt împărţite, iar gâlceava e mare. Pro şi contra, câtă frunză, câtă iarbă.

acum 2 zile · comentarii (23)

Am recitit cu puţină vreme în urmă un interviu mai vechi acordat unei publicaţii on line de binecunoscuta actriţă bucureşteană Andreea Bibiri. Lucidă, tăioasă, rece, caracterizată în primul rând printr-o autoevaluare severă specifică adevăratelor talente, Andreea nu e deloc blândă atunci când e invitată să vorbească despre modul în care percepe ea publicul bucureştean.

acum 2 zile · comentarii (0)

În termeni strict pragmatici, într-un limbaj agreat la Curtea Prea Înalţilor Europeni, de la Bruxelles, unde vocile europarlamentarilor români nu există, nu se aud, nu contează în ecuaţia tot mai firavei Uniuni Europene, doar dacă mai apare o poveste de alcov sau de spălătorie, iniţial privată, ulterior publică, o decizie recentă, luată în capitala unui stat momentan, vecin cu România, ţine de recursul la metoda (dez)informării opiniei publice.

acum 2 zile · comentarii (6)

De 26 de ani educaţia din România bate pasul pe loc, din lipsă de reforme sau cu reforme mimate. Ministru dupa ministru a luat procesul de la capăt, stergand cu buretele tot ce s-a facut înaintea sa, ca in legenda meşterului Manole. Sistemele de educaţie şi formare profesională nu sunt bune sau proaste în sine, sunt bune doar dacă răspund nevoilor societăţii la o etapă a evoluţiei sale.

acum 3 zile · comentarii (13)

Vă amintiţi de filmul cu titlul „Cercul poeţilor dispăruţi“ în regia lui Peter Weir, cu Robin Williams în rolul profesorului de literatură de la un liceu de elită din SUA? Dar de „Minţi periculoase“, filmul regizat de John N. Smith cu Michelle Pfeiffer într-un rol asemănător, doar că la un colegiu american de periferie, hărăzit elevilor proveniţi din medii defavorizate?

acum 3 zile · comentarii (52)

„Eu sunt convins că partidul meu îşi va câştiga locul şi rolul în istoria României în aceste momente” – declara Gabriel Oprea în anul 2012, cu puţin timp înainte ca „Generalul” să trădeze alianţa din care făcea parte pentru a trece cu arme şi bagaje de partea majorităţii parlamentare formate în jurul USL, totul în numele interesului naţional şi pentru protejarea stabilităţii României.

acum 3 zile · comentarii (5)

Un studiu realizat de APADOR-CH în perioada 2014-2015 arată că justiţia română foloseşte mai des decât ar fi cazul măsura arestării preventive, deşi legislaţia prevede şi alternative mai puţin costisitoare. 70% dintre avocaţii intervievaţi în cadrul studiului au întâlnit cazuri de arestări preventive dispuse fără fundament legal.

acum 3 zile · comentarii (0)

Prima apariţie la Ateneu din anul 2016 a dirijorului Christian Badea a avut loc săptămâna aceasta cu un program mai special (cel puţin pentru publicul obişnuit al Filarmonicii), ieşind din rutina: concert pentru instrument, urmat de o simfonie, după pauză. A fost însă o adevărată prezentare a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, punând în evidenţă o flexibilitate nebănuită, de-a lungul a două ore de muzică.

acum 3 zile · comentarii (0)

La început, nimeni nu a acordat prea mare atenţie virusului ZIKA, dar săptămâna aceasta deja Comisia Europeană a anunţat că va acorda un sprijin financiar de 10 milioane de euro pentru cercetarea de urgenţă a celei mai noi boli infecţioase, iar  în Comisia de Sănătate din care fac parte există o reală preocupare pe acest subiect.

acum 3 zile · comentarii (2)

Pornind de la un interviu al fizicianului Basarab Nicolescu (Cazul Vintilă Horia „Criminal de război?“ Adevărul, Bloguri, 20 ianuarie 2016) care încearcă să-l disculpe pe Vintilă Horia, domnul Andrei Pleşu emite din nou o serie de critici la adresa legii 217/2015 şi a Institutului „Elie Wiesel“.

acum 3 zile · comentarii (435)

Auzim tot mai des, în ultima vreme, cuvântul „plagiat“ legat de lumea academică, dar şi de cea politică. Iată de ce socotim că discuţiile, destul de aprinse de altfel, vor avea de câştigat dacă vom cerceta mai întâi etimologia şi semantismul acestui termen, înainte de a ne lansa în abordări etice, juridice sau ştiinţifice.

acum 3 zile · comentarii (14)

Imaginaţi-vă că în oricare ţară europeană, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte ar fi declarat public că acesta are informaţii din dosare penale. Mai mult, că primeşte stenograme cu convorbirile dintre unii politicieni şi membri ai staff-ului prezidenţial. Ba, şi mai mult, că primeşte direct înregistrările convorbirilor.

acum 3 zile · comentarii (174)

Cu doar puţin peste 2.500 de locuitori, numeroase vile de vacanţă distruse şi-un sentiment acut de părăsire (cam ce va fi simţit puiul lui Brătescu-Voineşti), Borsecul trăieşte azi mai mult în umbra unui brand. Apa minerală îmbuteliată aici ţine încă urbea-n picioare, dar turismul pare a fi mai mult o amintire a altor vremuri.

acum 3 zile · comentarii (18)

Dacă poluarea nu ar ucide, votul eurodeputaţilor de ieri privind limitele emisiilor la maşinile diesel te-ar face să te rostogoleşti de râs. Ca în toate celelalte dezastre ecologice, şi aici e vorba de disjuncţia capitalist sălbatică: sănătate publică şi mediu curat, pe de o parte, sau câteva locuri de muncă şi profituri mari pentru multinaţionalele triumfătoare în mijlocul unui deşert otrăvit, pe de altă parte.

acum 3 zile · comentarii (12)
Postari Recente