Se spune că a vota este o obligaţie morală, un gest democratic important. În Scoţia, la sfârşitul unui referendum ale cărui rezultate le cunoaştem deja, a vota s-a transformat în 18 septembrie dintr-un verb cu conotaţii imperative moral şi semnificative democratic într-o profesiune de credinţă.

Romanul este dedicat tuturor "luptătorilor din umbră, ofiţerilor de informaţii, fantomelor, care cu preţul vieţii au apărat şi continuă să apere ţara noastră, România". Cu toate acestea, publicul-ţintă vizat de către autor este mult mai extins: cartea se înscrie într-o serie de publicaţii similare prin care se doreşte îmbogăţirea culturii de securitate, în special în rândul generaţiei tinere.

acum 2 zile · comentarii (20)

“Numărul de discipline la clasele a XI-a şi a XII-a va fi micşorat de la 14 la 8-9, pentru ca elevii să se poată pregăti pentru bacalaureat. [...] În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic”. A duce proiectul ce va schimba în fapt paradigma Educaţiei în derizoriul acestei inferenţe infantile este o insultă la adresa discernământului elevilor, părinţilor şi profesorilor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Moldova, cea dintre Prut şi Nistru, este o entitate statală cu mai multe pofte de mărire locală, fiecare lider, cu vizibilitate naţională, având agenda proprie de priorităţi. La nivel prezidenţial există o relaţie amicală, cu omologul de la Bucureşti. Dar Nicolae Timofti a vizitat şi Varşovia, unde a fost primit cu cele mai înalte onoruri. Aşa a fost confirmată opţiunea premierului non-NATO, de la Chişinău, de a se apropia de Varşovia.

acum 2 zile · comentarii (11)

Liam pregăteşte micul dejun scoţian (bacon, ochiuri, pâine prăjită, fasole albă, o jumătate de roşie coaptă, o bucată de cârnat), şi mâinile i se agită în ritmul cuvintelor înflăcărate pe care le rosteşte. La cei 25 de ani ai săi, locuitor al cartierului Newington, la periferia capitalei Edinburgh, nu are nicio ezitare să-şi apere cauza în faţa proprietăresei sale, Hannah, cu mult mai în vârstă, la Alex Guest House.

acum 2 zile · comentarii (33)

Crede cineva că Churchill sau De Gaulle, Mitterrand sau Helmut Schmidt, John Kennedy sau chiar socialistul Hollande au făcut vreodată campanie electorală cu ulei şi mălai, cu daruri către Biserică, sau cu autobuze pentru şcoli? Avem un motiv în plus să observăm că România e altfel. Trăim, s-ar zice, întradiţia iarmarocului. Totul e de vînzare, totul se poate cumpăra.

acum 2 zile · comentarii (104)

Ruinele au produs dintotdeauna un amestec de senzaţii puternice. Uimire faţă de îndemânarea celor vechi, admiraţie faţă de trecuta lor vitalitate, dorul de necunoscut... Dar precum „trecătorul de pe-un meleag antic“ cântat de Shelley, în faţa ruinelor din deşert ale lui Ozymandias, sentimentul disperării este unul greu de evitat la întâlnirea cu martorii stingerii civilizaţiilor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Accesul la educaţie nu este o favoare, ci o obligaţie pe care trebuie să o asigurăm copiilor noştri din prima zi şi până în ultima zi de scoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educaţie, pentru accesul la instruire a unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiţie în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noştri.

acum 2 zile · comentarii (7)

Astăzi, fără să vă daţi seama, a început Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Ea se sărbătoreşte în oraşele unde autorităţile cunosc conceptul de „mobilitate urbană durabilă”. Acolo, la ei, deviza acestei săptămani este „Our streets, our choice” („Străzile noastre, alegerea noastră”). Este o campanie asemănătoare cu „Tu esti traficul”, iniţiată de OPTAR. (foto sus)

acum 4 zile · comentarii (3)
Postari Recente