Măceşele, remediul universal care previne tumorile şi reglează metabolismul. Şapte motive pentru a consuma ceaiul de măceşe

Măceşele, remediul universal care previne tumorile şi reglează metabolismul. Şapte motive pentru a consuma ceaiul de măceşe

Aproape toate substanţele necesare organismului nostru se găsesc într-un fruct de măceş. Acestea sunt remediul universal care tratează mai multe afecţiuni şi previn apariţia altora. Au efect antidiabetic, previn apariţia tumorilor, sunt cicatrizante, cresc pofta de mâncare, previn ateroscleroza, trateaza afecţiunile hepato-biliare şi reglează metabolismul.

Lecţie de viaţă. Fata care scrie cu piciorul şi-a luat licenţa în Psihologie şi îşi caută o slujbă: „Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată!”

Lecţie de viaţă. Fata care scrie cu piciorul 
şi-a luat licenţa în Psihologie şi îşi caută o slujbă: „Dumnezeu nu m-a părăsit niciodată!”

Condamnată să-şi traiască viaţa într-un scaun cu rotile, o tânără din Călăraşi nu-i face pe plac deloc destinului. Anca Botoi nu stă închisă în casă, nu plânge, nu se vaită. Trăieşte ca un om normal şi are forţa de a-şi depăşi cu zâmbetul pe buze soarta. Nu-şi poate folosi decât piciorul stâng cu ajutorul căruia scrie la calculator.

Doliu la ISU Călăraşi. Subofiţerul Doru Avisalon, rănit în explozia de acum trei zile, s-a stins la Spitalul de Arşi din Capitală

Doliu la ISU Călăraşi. Subofiţerul Doru Avisalon, rănit în explozia de acum trei zile, s-a stins la Spitalul de Arşi din Capitală

La trei zile de la explozia produsă în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Călăraşi, Doru Avisalon (41 de ani), unul dintre cei doi răniţi, a murit. Bărbatul, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, a fost în aceste zile intubat şi ventilat mecanic, iar medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală nu i-au dat şanse de supravieţuire.

Planta care distruge microbii: rozmarinul, cel mai bun antiseptic, închide rănile şi ţine trează memoria

Planta care distruge microbii: rozmarinul, cel mai bun antiseptic, închide rănile şi ţine trează memoria

Un extraordinar antiseptic, rozmarinul a fost folosit pentru purificarea aerului până în secolul XX în spitalele din Europa, prin arderea de crenguţe. Proprietăţile binefăcătoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanţi pe care le conţine. Planta este foarte de bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C.

Duşmanul ascuns din coaja pepenelui galben – cum ne poate îmbolnăvi fructul cu cea mai multă vitamina A. 7 motive să mănânci pepene galben

Duşmanul ascuns din coaja pepenelui galben – cum ne poate îmbolnăvi fructul cu cea mai multă vitamina A. 7 motive să mănânci pepene galben

Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-ne să-l spălăm sub jet puternic de apă înainte de a-l consuma, pentru a elimina astfel orice risc de îmbolnăvire.

Femeia care şi-a închinat fiica Domnului. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, prăznuită de ortodocşi pe 25 iulie

Femeia care şi-a închinat fiica Domnului. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, prăznuită de ortodocşi pe 25 iulie

Creştinii ortodocşi prăznuiesc în fiecare an, pe 25 iulie, adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, căsătorită cu Ioachim timp de 50 de ani, fără să aibă copii. Privit atunci acest lucru ca o pedeapsă divină, cei doi s-au rugat neîncetat Domnului să facă minunea şi să le dea şi lor un copil care să le mângâie bătrâneţea.

Mai mult ca oricând, recentul concert al Orchestrei Române de Tineret a întărit percepţia potrivit căreia colectivul simfonic al acestei tinere generaţii de muzicieni se dovedeşte a fi un veritabil laborator; …al devenirii, al creşterii, al educării profesionale a membrilor formaţiei. Sunt studenţi ai universităţilor, ai academiilor de muzică din ţară, în ultimii ani absolvenţi ai acestora.

acum 2 zile · comentarii (0)

În timp ce Viktor Orban a transformat Transilvania în Sala Tronului de la Budapesta, preşedintele ţării se afla în Austria, iar premierul, probabil, în Turcia. România s-a întors în Evul Mediu: în sudul ţării se construieşte cea mai mare moschee turcească, în Transilvania Guvernul de la Budapesta vine ca la el acasă, cum a zis Orban, iar Moldova de dincolo de Prut este în sfera rusească de influenţă.

acum 2 zile · comentarii (12)

Nu vă grăbiţi cu un răspuns categoric doar fiindcă Tsipras, revoluţionarul-simbol al stângii, a suferit cea mai categorică înfrângere imaginabilă, ajungând acum să guverneze doar cu sprijinul partidelor din opoziţie în speranţa de a salva ţara de la dezastru...

acum 2 zile · comentarii (50)

O vorba tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam că se poate ca un partid nou infiinţat, întitulat naţionalist, se poate alia, senin, cu inamicii propriului popor. Naţionaliştii români împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

acum 2 zile · comentarii (16)

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob ş.c.l., promulgată de Preşedintele României, departe de a clarifica umbrele istoriei, poate provoca noi drame şi inutile tensiuni interetnice.

acum 3 zile · comentarii (63)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 3 zile · comentarii (216)

Ce pedeapsă ar fi primit violatorii de la Vaslui dacă fapta lor ar fi fost comisă pe la 1650? Cum ar fi fost judecată fapta lor şi ce dovezi ar fi fost luate în considerare? Exista o discriminare faţă de femei în astfel de cazuri în evul mediu românesc? Dacă victima avea o reputaţie proastă, ar fi scăpat violatorii de pedeapsă?

acum 3 zile · comentarii (17)

Urmează, la anul, marele eveniment mult aşteptat: Conciliul Panortodox sau Sfântul şi Marele Conciliu al Bisericii Ortodoxe. Eveniment istoric deoarece, în istorie, ultimul în seria celor 7 Concilii recunoscute de ortodoxie, ultimul este cel de la Niceea, din anul 787.

acum 3 zile · comentarii (72)

Pentru tânăra artistă româncă, a cărei carieră s-a desfăşurat mai întâi în Studioul şi apoi în ansamblul Operei de Stat Bavareze din München, debutul în rolul titular din opera lui Massenet a fost o primă întâlnire pe o scenă occidentală, în spectacol, cu un personaj important. La Opera Naţională Bucureşti, mai cântase Gilda din „Rigoletto” şi  Musetta din „Boema”.

acum 3 zile · comentarii (0)

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, faţă de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, înregistrat la aceeaşi dată în anul 2014, potrivit datelor publicate de  Ministerul Finanţelor Publice. Da, şi? De ce să ne încălzească pe noi, românii de rând, aceste date?

acum 3 zile · comentarii (41)

Toate sursele arată că numirea Maiei Sandu în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova nu va mai avea loc. O şedinţă furtunoasă a potenţialei coaliţii de guvernare de la Chişinău s-a încheiat cu scrâşnete de dinţi şi fără declaraţii date presei. Ce înseamnă asta pentru viitorul comun al României şi Republicii Moldova?

acum 3 zile · comentarii (4)

Solicit MAE să aibă curajul şi determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata şi să-i interzică astfel accesul pe teritoriul României. Un motiv suficient în acest sens îl reprezintă ascunderea şi protejarea de către Guvernul de la Budapesta a infractorului urmărit internaţional Marko Attila.

acum 3 zile · comentarii (14)