Finanţări de 3,3 miliarde lei. Regiunea Sud Muntenia, prima din ţară la accesarea de fonduri europene

Finanţări de 3,3 miliarde lei. Regiunea Sud Muntenia, prima din ţară la accesarea de fonduri europene

Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia(ADR) se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte numărul de proiecte depuse prin care se solicită fonduri europene. Până la mijlocul lunii decembrie, la sediul ADR au fost depuse, pentru a primi finanţare din POR 2007 – 2013, 1.419 proiecte, prin care se solicită fonduri în valoare de aproximativ 6,2 miliarde de lei.

Anul acesta se-mplinesc 25 de ani de când putem spune că trăim în democraţie, bem Cola, mâncăm fast-food şi facem bijniss. 25 de ani în care, dacă suntem sinceri, n-am realizat prea multe. Individual am mai dres-o, cu câte un olimpic, vreo eminenţă cenuşie răsărită, dar ca realizări de grup stăm destul de slăbuţ.  Parcă n-am vrut să eclipsăm ceva.

acum 10 ore · comentarii (3)

Din când în când se întâmplă tragedii. Asta e condiţia umană. E greu să asculţi strigătul unui om care îţi spune că nu mai rezistă şi să nu poţi face nimic. Nu vorbesc cu uşurinţă. Am auzit acest strigăt cu mult înaintea altora, ani de zile chiar, după cum povestesc în ”Tranziţia. Primii 25 de ani”.

acum 11 ore · comentarii (4)

Reacţia presei din Ungaria faţă de interdicţia de acces pe teritoriul unui stat vecin pentru un activist din societatea civilă este total diferită faţă de cea a presei din România. Dacă statul român interzice unui cetăţean maghiar, activist în societatea civilă să intre în România, presa maghiară explodează, atacurile împotriva României sunt furibunde. Ce reacţie are însă presa din România când un activist român are interdicţie? TACE!!!

acum 11 ore · comentarii (40)

E, oare, atât de greu de acceptat de ce nu multă lume crede în gestul domnului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în Drept? Gestul vine târziu şi, ca atare, cum s-a observat, nu are valoare juridică. Cine citeşte cu atenţie scrisoarea adresată Universităţii din Bucureşti de către dl. Ponta, observă că gestul seamănă cu o cruce mică, îngălată, un semn făcut repede.

acum 12 ore · comentarii (10)

Avem, din nou, cel mai prost Guvern cu putinţă şi nu vorbim despre Guvernul Ponta IV. E vorba despre Guvernul României în ansamblul lui şi nicidecum despre cel care îl conduce. Puteţi pune în locul actualului premier pe cine doriţi, incluzându-l aici şi pe Tutankhamon. Singura diferenţă ar fi că fostul faraon ar avea nevoie de o hidratare intensă după vreo trei mii şi ceva de ani de secetă, dar putem pune prim-ministru pe oricine dorim.

acum 14 ore · comentarii (74)

Un sistem indolent, ticălos şi cufundat într-o birocraţie care a atins cotele maxime ale nesimţirii a făcut alte cinci victime: medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta medicală Gabriela Camelia Harton (38 de ani) şi pruncul nenăscut din pântecele ei, pilotul Petre Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani).

acum 22 ore · comentarii (11)

S-a scris mult despre plagiatul premierului Victor Ponta. În registre diferite: de la critica pertinentă  la atitudinea  sceptică dublată de un soi de mirarea metafizică: „Se poate să plagiezi o teză de doctorat? Atât de mult?” de parcă ar exista specii diferite de plagiat: copiatul cuviincios - adică împrumutul  pe ici pe colo sau cel neobrăzat - pasaje întregi  compilate.

În ciuda faptului că râde toată România de necazul şi ruşinea primului ministru, îndrăznesc să cred că renunţarea la doctorat e primul gest pentru care Victor Ponta poate fi, în sfârşit, felicitat. Fac constatarea râzând pe sub mustaţă, pufnind pe la colţuri şi făcând semne obscene pe sub masă, apoi luând masca seriozităţii.

Cabinetul Ponta IV a obţinut mai multe voturi "pentru" decât Cabinetul Ponta III. Acest lucru demonstrează că activitatea parlamentară de consolidare a majorităţii a fost eficientă. În acest context, sondajele de opinie şi, mai vizibil, vocea străzii vor fi marii adversari ai Executivului.  Pentru premier, menţinerea guvernării este şi rămâne cheia pentru controlul PSD.

Eram încă un copil. Eram plin de viaţă. Nimic rău nu mi se putea întâmpla. Eram nemuritor. Aşa m-a prins Revoluţia, la 18 ani, în anul I de facultate. Ţin minte cum ascultam cu toată familia radioul bruiat să aflăm ce s-a mai întâmplat la Timişoara. Europa Liberă, Vocea Americii, acestea erau posturile care ne ajutau să păstram un dram de demnitate şi de iluzie că şi noi suntem dizidenti, că facem şi noi „ceva”.

Doar o noapte şi o dimineaţă mahmură a durat euforia celor peste 6 milioane de votanţi ai bunului-simţ. Voi încerca în cele ce urmează să arăt de ce votul de pe 16 noiembrie a fost un vot anti-sistem, sau a fost degeaba. Chiar dacă aceste lucruri s-au mai spus, este utilă o sintetizare a lor, cu câteva zile înaintea „întronizării“ de la Cotroceni care va avea loc duminică.

UPDATE ÎN ARTICOL - Ajuns în vama Albiţa-Leuşeni, am fost scos din autocarul de linie cu care mergeam la Chişinău şi preluat de un poliţist de frontieră care mi-a comunicat tăios: nu aveţi voie să intraţi pe teritoriul Republicii Moldova, întoarceţi-vă! Nu, articolul de faţă nu este din 2009 ci mi s-a întâmplat mie, azi, 16 decembrie 2014.

Postari Recente