Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România. Când se anunţă ninsori şi în ce regiuni loveşte gerul cumplit 0

Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni vreme bună pentru această perioadă, cu valori termice pozitive pe timpul zilei,  dar cu temperaturi nocturne sub zero grade. Se anunţă nopţi reci între 20 şi 22 decembrie, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel naţional, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 11-24 decembrie.

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România. Când se anunţă ninsori şi în ce regiuni loveşte gerul cumplit Vezi comentarii 0

Poliţiştii care i-au capturat pe autostopiştii criminali au primit Placheta de Onoare. Anchetator: „S-a lucrat continuu, nimeni nu a dormit“

Poliţiştii care i-au capturat pe autostopiştii criminali au primit Placheta de Onoare. Anchetator: „S-a lucrat continuu, nimeni nu a dormit“

Trei structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi opt poliţişti au primit Placheta de Onoare din partea conducerii Inspectorului General al Poliţiei Române,  distincţie oferită în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la identificarea autorilor infracţiunilor de omor calificat şi tentativă la omor calificat, comise la 24 noiembrie 2017. Poliţiştii au primit doar calde strângeri de mână, nu şi recompense băneşti.

Minunile Sfântului Spiridon, patronul cizmarilor. Ziua când în săracii se îmbogăţesc, iar bolnavii se vindecă

Minunile Sfântului Spiridon, patronul cizmarilor. Ziua când în săracii se îmbogăţesc, iar bolnavii se vindecă

Despre Sfântul Spiridon, episcop al Trimitundei, prăznuit de credincioşi pe 12 decembrie, se crede că îşi părăseşte racla şi pleacă în ajutorul oamenilor care îi înalţă rugăciuni. De-a lungul timpului, mai mulţi clerici au mărturisit că, din când în când, moaştele sale dispar din biserica din Corfu. Iar atunci când reapar sunt calde şi prăfuite, având urme de pământ şi iarbă.

Cum faci salata de icre perfectă. Secretul gustosului preparat, cât ulei se pune ca să nu se „taie“ sau să iasă înecate

Cum faci salata de icre perfectă. Secretul gustosului preparat, cât ulei se pune ca să nu se „taie“ sau să iasă înecate

Pentru gospodinele care doresc să încerce pregătirea salatei de icre acasă, regretatul gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman prezintă paşii obligatorii care trebuie urmaţi pentru ca preparatul să iasă „ca la carte”. Secretul preparatului deosebit de gustos ne este dezvăluit într-una dintre lucrările dedicate gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o centură funcţională, cu pasaje rutiere la intersecţia cu drumuri naţionale importante.  Multe capitale au chiar două centuri, Parisul, de exemplu. În 28 de ani, guvernele care s-au perindat n-au fost capabile să modernizeze 70 de km, cât are centura, în drum cu patru benzi de circulaţie şi cu pasaje rutiere la intersecţiile importante.

acum 6 ore · comentarii (5)

Zilele trecute, Muzeul de Arta Cluj–Napoca a vernisat o expoziţie cu tema „Imagini ale ţiganilor în colecţia Muzeului de Artă Cluj-Napoca“. Chiar dacă ideea de a prezenta imaginea minorităţii romilor în arta românească este de salutat, modul în care Muzeul a ales să prezinte acest eveniment îmi arată cât de adânc sunt înrădăcinate anumite stereotipii şi prejudecăţi în mentalul colectiv.

acum 8 ore · comentarii (33)

Memoria locurilor ne oferă prilejul  înţelegerii şi completării istoriei unor evenimente care au marcat destinul României. O mărturie semnificativă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial îl reprezintă conacul de la Dobriţa din judeţul Gorj care pentru aproape trei săptămâni a fost gazdă pentru însuşi Regele Mihai, adus de la Bucureşti de colonelul Petre Petrescu, unul din apropiaţii Casei Regale.

acum 8 ore · comentarii (0)

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 9 ore · comentarii (30)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 11 ore · comentarii (2)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

Explozia produsă la o staţie de compresare a gazului din hub-ul de la Baumgarten (Austria) a ucis un om, a rănit alţi 21 şi a produs o undă de şoc în întreaga Europă. Italia şi Germania au resimţit din plin efectele acestui accident, declarând stare de urgenţă. Preţul angro de producţie a gazului a ajuns la 200 de lei/Mwh pe pieţele de tranzacţionare din Italia şi a crescut cu 35% în Germania.

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 2 zile · comentarii (5)

Zilele acestea, când majoritatea parlamentară PSD-ALDE îndeplineşte, fără să crâcneacă, ordinele lui Dragnea-Trei Dosare şi Călin Popescu-Tăriceanu, încalcă orice urmă de conduită democratică şi dă lovitură după lovitură îndependenţei justiţiei pe care vrea să şi-o subordoneze readucând-o la stadiul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase, se face tot mai frecvent referire la tragicul caz al procurorului Cristian Panait.

acum 4 zile · comentarii (8)