VIDEO Un plug al RATB a îngropat în zăpadă călătorii aflaţi în staţie. Vatmanul va fi cercetat disciplinar 17

Un vatman al RATB care conducea un plug de zăpadă a spulberat efectiv călătorii care aşteptau, vineri dimineaţă, tramvaiul pe refugiul unei staţii  din Capitală. Aproximativ nouă persoane au fost acoperite de valul de zăpadă. La solicitarea "Adevărul" conducerea regiei a comunicat că regretă incidentul şi că a declanşat procedura de cercetare disciplinară a respectivului angajat.

VIDEO Un plug al RATB a îngropat în zăpadă călătorii aflaţi în staţie. Vatmanul va fi cercetat disciplinar Vezi comentarii 17

FOTO Peste 7.000 de poliţiştii şi angajaţi din penitenciare au protestat la Bucureşti

FOTO Peste 7.000 de poliţiştii şi angajaţi din penitenciare au protestat la Bucureşti

Sindicaliştii din Poliţie şi angajaţii din penitenciare au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne, iar ulterior s-au mutat în Piaţa Victoriei. Poliţiştii sunt nemulţumiţi de salarizare, de deficitul de personal şi de subfinanţare, în timp ce angajaţii din penitenciare solicită condiţii mai bune de lucru, o salarizare echitabilă, precum şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Anchetă a DSP Ilfov, după ce aproape 200 de copii şi 19 adulţi din grădiniţe din Voluntari s-au prezentat la spital cu toxiinfecţie alimentară

Anchetă a DSP Ilfov, după ce aproape 200 de copii şi 19 adulţi din grădiniţe din Voluntari s-au prezentat la spital cu toxiinfecţie alimentară

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a demarat, vineri, o anchetă după ce aproape 200 de copii şi 19 adulţi din mai multe grădiniţe din Voluntari au ajuns la spitale din Capitală cu simptome ale unei toxiinfecţii alimentare. Pacienţii nu au necesitat internare şi au primit tratament şi recomandări de la medici.  Unităţile respective rămân închise, iar reluarea activităţii va fi decisă de DPS.

Nicuşor Constantinescu, achitat de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar în care fusese condamnat în prima instanţă la şase ani de închisoare

Nicuşor Constantinescu, achitat de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar în care fusese condamnat în prima instanţă la şase ani de închisoare

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar privind construirea unui parc eolian, decizia fiind definitivă. El fusese condamnat iniţial în acest dosar la şase ani de închisoare. Constantinescu rămâne în penitenciar deoarece ispăşeşte o condamnare de cinci ani de închisoare într-un alt dosar.

Luni demarează şi Rabla Plus. În ce condiţii va finanţa statul achiziţia unei maşini electrice. Care sunt cele mai bune oferte de pe piaţă

Luni demarează şi Rabla Plus. În ce condiţii va finanţa statul achiziţia unei maşini electrice. Care sunt cele mai bune oferte de pe piaţă

Începând de luni, cei interesaţi de achiziţionarea unor maşini electrice sau hibrid noi se vor putea înscrie în programul Rabla Plus. Astfel, vor putea beneficia de un ajutor financiar nerambursabil de până la 45.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro), dar nu mai mult de 50 la sută din preţul de comercializare la achiziţionarea unui autovehicul nou, pur electric. Bani vor fi scăzuţi din preţul de achiziţie al maşinii.

Adevărul Live: Merkel la al patrulea mandat. Va rămâne Germania atentă la evoluţiile din România? | angela merkel

Adevărul Live: Merkel la al patrulea mandat. Va rămâne Germania atentă la evoluţiile din România?

Angela Merkel a început cel de al patrulea mandat în calitate de cancelar al Germaniei, după ce a obţinut, pe 14 martie, votul de învestitură în Parlamentul de la Berlin. Negocierile cu partenerii de coaliţie, Partidul Social-Democrat German, au fost extrem de lungi şi de dificile. Structura cabinetului s-a schimbat, cu mai multe funcţii acordate social-democraţilor faţă de fosta guvernare.

În ziarul America, editat în Cleveland în Statele Unite, a fost publicat în 28 August 1917 un articol, intitulat „După un An. 28 August 1916-28 August 1917“, în cinstea aniversării unui an de la intrarea României în război. Redau aici textul original, fără nicio intervenţie din partea mea, ca editor, invitându-vă la lectură şi meditaţie. Orice comentariu este de prisos!

acum 18 zile · comentarii (1)

Ei, scriitorii ştiu cel mai bine de ce suntem pe lume, cum suntem pe lume şi ce e de arătat lumii din ceea ce suntem. O spun (iar) în contextul salonului de carte de la Paris „Livre Paris“, la care România participă între 16 şi 19 martie cu un stand şi evenimente organizate de Institutul Cultural Român sub genericul „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“. Cum arată acest proiect de ţară? O (psih)analiză.

acum 10 zile · comentarii (5)

Nu mulţi cunosc faptul că avem o zi dedicată comemorării deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944-1989, statuată încă din anul 2011 prin legea cu numărul 247. A fost asociată cu sărbătoarea religioasă a celor 40 de mucenici ucişi de romani în secolul al III-lea, anterior siliţi să se închine idolilor după ce au mărturisit credinţa în Hristos.

acum 11 zile · comentarii (6)

Dacă aşteptăm ca funcţionarii statului român să organizeze manifestări dedicate Centenarului României, sunt şanse mari ca să treacă anul 2018 fără să sărbătorim Unirea tuturor Românilor din 1918. Românii din Diaspora, care sunt cei mai întreprinzători, ar trebui să preia iniţiativa şi să sărbătorească Centenarul României. Ar putea da o lecţie guvernanţilor care se bâlbâie şi cu ocazia celei mai frumoase aniversări din istoria Românilor.

acum 12 zile · comentarii (38)

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la sinuciderea pictorului şi sculptorului braşovean Liviu Cornel Babeş, care şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov pentru a protesta faţă de regimul ceauşist. Nu este un număr rotund de ani trecuţi de la dispariţia sa şi cu atât mai bine, pentru că nu are nicio importanţă. Gestul său extrem trebuie înţeles şi reîmprospătat în memorie măcar o dată pe an, nu pe deceniu sau cincinal.

acum 23 zile · comentarii (19)

Pe la sfârşitul anilor ’90, era la modă un cântec care transmitea un mesaj fără dubii: „ţara te vrea prost“. Se fredona discret, cu o doză tristă de umor. Astăzi, avem confirmarea că ţara ne vrea proşti – avem cea mai mare rată de analfabetism funcţional din Europa – în plus, avem şi confirmarea că ţara, sau cel puţin o parte din ea, ne vrea şi la coadă la ghişeele patriei.

acum 24 zile · comentarii (21)

A dat bunul Dumnezeu şi minunea aceasta. Mulţumită ei, în cursul zilei de marţi, am descoperit că ar exista, totuşi, un punct comun între domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, fost membru al Curţii Constituţionale, membru al Comisiei de la Veneţia, rector suspendat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi (încă) ministru al Justiţiei şi modesta mea persoană.

acum 25 zile · comentarii (59)

Nu am apucat să văd filmul Adinei Pintilie „Nu mă atinge-mă / Touch me not“ premiat cu „Ursul de Aur“ la Berlin. În general, când un român obţine un premiu important al cinematografiei mondiale, ar trebui să ne mândrim cu această realizare, indiferent dacă ne place sau nu tema abordată, care este o chestiune de percepţie, de gust.

acum 26 zile · comentarii (56)

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

acum 30 zile · comentarii (8)
Postari Recente