Probele în baza cărora Curtea Supremă a condamnat-o pe Elena Udrea. Cazul „Gala Bute“ pe înţelesul tuturor 40

Elena Udrea, unul dintre cei mai puternici politicieni din ultimul deceniu, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 şi fost ministru al Dezvoltării, a fost găsită vinovată pentru corupţie şi condamnată la 6 ani cu executare. Udrea susţine că este victima unui abuz şi că o să conteste sentinţa. „Adevărul” vă prezintă care sunt probele care au ajuns pe masa Curţii Supreme şi care au stat la baza condamnării de ieri.

Probele în baza cărora Curtea Supremă a condamnat-o pe Elena Udrea. Cazul „Gala Bute“ pe înţelesul tuturor Vezi comentarii 40
Elena Udrea

Curtea de Apel Bucureşti decide dacă retrimite procurorilor rechizitoriul în dosarul autorizaţiilor pentru Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti decide dacă retrimite procurorilor rechizitoriul în dosarul autorizaţiilor pentru Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe, joi, asupra cererii avocaţilor lui Cristian Popescu Piedone ca dosarul autorizaţiilor ilegale pentru clubul Colectiv să fie retrimis procurorilor. Decizia va fi definitivă. Dacă magistraţii Curţii de Apel Bucureşti resping contestaţiile lui Piedone şi ale celor trei funcţionare din primărie procesul urmează să înceapă, pe fond, la Tribunalul Bucureşti.

Lazăr: Am luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei. Ministerul Public va respecta decizia CCR

Lazăr: Am luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei. Ministerul Public va respecta decizia CCR

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunţat, miercuri seară, că a luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei şi că Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curţii Constituţionale, care a stabilit că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu are competenţa de a desfăşura activităţi de cercetare penală cu privire la legalitatea şi oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

DNA cere pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor de plaje

DNA cere pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor de plaje

Procurorii DNA au cerut, miercuri, Curţii de Apel Bucureşti să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din judeţul Constanţa, în timp ce pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.

Eduard Hellvig: E important ca toate activităţile SRI să se încadreze strict în limitele constituţionale şi ale legilor | klaus iohannis

Eduard Hellvig: E important ca toate activităţile SRI să se încadreze strict în limitele constituţionale şi ale legilor

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat miercuri, la finalul bilanţului Serviciului, că susţine democraţia, motiv pentru care este important pentru întreaga societate ca toate activităţile SRI să se încadreze „strict” în limitele constituţionale şi ale legilor care stabilesc graniţele în interiorul cărora instituţia poate să opereze.

Doi dintre cetăţenii israelieni răniţi în accidentul din Capitală vor fi externaţi, al treilea este în stare gravă

Doi dintre cetăţenii israelieni răniţi în accidentul din Capitală vor fi externaţi, al treilea este în stare gravă

Doi dintre cetăţenii israelieni răniţi după ce maşina în care se aflau a plonjat în râul Dâmboviţa, la ieşire din Capitală, sunt în stare bună şi urmează să fie externaţi în următoarele zile, al treilea fiind în stare gravă, conform medicilor. Reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti au precizat că rudele celorlalţi doi tineri care se aflau în autoturism şi au decedat vor primi asistenţă consulară.

DOCUMENT Concluziile evaluării Ministerului Public şi DNA. Toader: „Nu este oportună revocarea procurorului general şi a şefului DNA”

DOCUMENT Concluziile evaluării Ministerului Public şi DNA. Toader: „Nu este oportună revocarea procurorului general şi a şefului DNA”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că nu-l va schimba pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi nici pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, în urma evaluării Ministerului Public şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Evaluarea a venit ca urmarea deciziei Curţii Constituţionale potrivit căreia în cazul anchetei privind OUG 13 s-ar fi încălcat legea.

Chiulul sau Constituţia? De ce a făcut PSD pasul în spate pe definiţia familiei tradiţionale. Cernea: Niciun partid nu se opune acestui referendum homofob | psd

Chiulul sau Constituţia? De ce a făcut PSD pasul în spate pe definiţia familiei tradiţionale. Cernea: Niciun partid nu se opune acestui referendum homofob

PSD a retras definiţia familiei tradiţionale de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor invocând o încâlceală procedurală, însă Opoziţia spune că, de fapt, PSD n-ar fi reuşit să-şi mobilizeze parlamentari, deci, ca să nu se facă de râs, a inventat o scăpare. Între timp specialiştii atrag atenţia că din dorinţa de a elimina posibilitatea parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, iniţiativa restrânge conceptul de familie.

Fostul deputat Adrian Gurzău, condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în cazul Carpatica

Fostul deputat Adrian Gurzău, condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în cazul Carpatica

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, marţi, pe fostul deputat PMP Adrian Gurzău la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig. Decizia nu este definitivă şi a fost luată după ce Adrian Gurzău şi-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii DNA.

Trafic cu ţigări. 89 de percheziţii au loc în Spania şi România pentru destructurarea unei grupări de traficanţi

Trafic cu ţigări. 89 de percheziţii au loc în Spania şi România pentru destructurarea unei grupări de traficanţi

Un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări, care avea ramificaţii la nivel internaţional, a fost destructurat în urma a 38 de percheziţii efectuate, marţi, în Constanţa, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Timiş şi Bucureşti, alte 51 de percheziţii desfăşurându-se în Spania. Pe perioada monitorizării grupării, poliţiştii de frontieră au confiscat de la membrii acesteia peste 400.000 de pachete cu ţigări.

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Poliţiştii fac 22 de percheziţii, marţi, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Vâlcea, la persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi service auto, după ce ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la societăţi de tip “fantomă", producând un prejudiciu de şapte milioane de lei, alţi 12 milioane de lei fiind trecuţi printr-un circuit de spălare a banilor.

Nişte vremuri aiurea, în care nu mă mai interesează mare lucru din afara clopotului meu de sticlă. Doar accidental, am vrut să văd ce mai e prin sport, şi, la ceas de noapte, am ajuns la ediţia electronică a singurului cotidian de sport autohton care mai apare pe hîrtie. N-am apucat să citesc despre minunăţiile baghetei lui Daum, că ochii mi-au picat spre un titlu al lui Tolontan; şi la o poză.

acum 6 zile · comentarii (41)

Directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev a acordat un interviu, în exclusivitate pentru site-ul Asociaţiei Europene de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, unde a punctat realităţile geopolitice cu care se confruntă românii transnistreni în cei 25 de ani care s-au scurs de la războiul care i-a scos de sub autoritatea Chişinăului.

acum 4 zile · comentarii (8)

La 18 martie 1906, în localitatea franceză Montesson, inventatorul român Traian Vuia a realizat o premieră mondială: primul zbor cu un aparat autopropulsat mai greu decât aerul. La 111 ani de la această zi memorabilă pentru istoria aviaţiei mondiale, europarlamentarul român Maria Grapini a decis să aniverseze acest eveniment printr-un eveniment deosebit desfăşurat în două etape la Bruxelles, în data de 7 martie 2017.

acum 7 zile · comentarii (3)

Nimic, nici o explicaţie de orice natură ar fi ea - salarii mici, condiţii precare de muncă, siguranţa circulaţiei care nu mai e garantată de nimeni, căci infrastructura feroviară este aproape complet distrusă, locomotivele ce pot fi lesne comparabile cu nişte bombe cu ceas- nu justifică iresponsabilul act terorist comis miercuri asupra unei părţi dintre cetăţenii României de angajaţii de la Calea ferată.

acum 7 zile · comentarii (4)

În data de 8 martie 2017, la Bruxelles, europarlamentara Maria Grapini a organizat un eveniment deosebit dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, la Casa de Cultură Belgo-Română „Arthis” din Bruxelles. Această acţiune se înscrie pe linia activităţii doamnei europarlamentar Maria Grapini de a promova anual imaginea României prin conferinţe şi expoziţii.

acum 8 zile · comentarii (5)

România încă nu are definitivată legea care le dă dreptul străinilor să cumpere pământ în România. Totuşi, deja, prin intermediari români, străinii au ajuns să controleze mari suprafeţe de teren în ţara noastră. Discuţia politică pentru promovarea unei legi în acest domeniu este în continuare deschisă, chiar dacă o decizie trebuia luată încă din 2014.

acum 9 zile · comentarii (11)

A apărut prima instituţie din România dedicată explicit cercetării dezinformării şi războiului informaţional: LARICS - Laborator de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică. Funcţionează sub egida Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române, a fost iniţiat cu sprijinul financiar al Academiei Române şi lucrează în colaborare cu parteneri interni şi externi.

acum 17 zile · comentarii (4)

Să facem o scurtă socoteală. Începem cu tot circul jucat amatoriceşte de majoritatea parlamentară PSD-ALDE în jurul abrogării Ordonanţei 13, televizata punerea de cenuşă în cap a unor pesedişti de frunte, mimarea recunoaşterea greşelii, momentul de căinţă, dizarmonic jucat de fals îmblânzitul Liviu Dragnea.

acum 17 zile · comentarii (27)

Dezbaterea despre oportunitatea şi modul în care ar trebui să se facă orele de religie din şcolile româneşti continuă an de an să nască numeroase controverse aprinse în societate. Teoretic, o oră de istorie a religiilor ar fi benefică şi interesantă pentru elevi, însă Biserica Ortodoxă Română s-a opus permanent unei astfel de abordări a orelor de religie şi a beneficiat, în acest sens, şi de sprijinul responsabililor din Ministerul Educaţiei.

acum 22 zile · comentarii (204)

La 40 de ani de la marele cutremur din 1977, o mare agitaţie a cuprins Internetul românesc: aplicaţia Biziday a jurnalistului Moise Guran a avut o eroare, avertizându-şi utilizatorii greşit privind un potenţial cutremur. Dincolo de criticii de serviciu, fără de care Pământul nu s-ar mai învârti, rămâne întrebarea privind soarta noastră în cazul unui cutremur, într-o zonă seismică activă.

acum 26 zile · comentarii (6)

Revoltele anticorupţie, larg comentate în toate mass-media europene sau mondiale, le-au adus românilor o celebritate inedită. E un moment în care România se afirmă „politic”, în sensul etimologic al cuvântului, de la grecescul „polis” care desemnează „ceva ce are legătură cu cetăţeanul”. E pentru prima oară când suntem chemaţi undeva şi nu trimişi acasă.

acum 27 zile · comentarii (55)

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la realizarea unirii tuturor teritoriilor unde trăiesc români în cadrul aceluiaşi stat. Este România de astăzi capabilă măcar să marcheze demn aniversarea sau va fi Centenarul un prilej de bălăcărire şi de politicianism? Cu gândul la un adevărat proiect de ţară, timpul trece şi deja suntem în momentele când marea victorie din primul război mondial ar fi trebuit sărbătorită....

acum 28 zile · comentarii (9)
Postari Recente