Dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS: Dan Voiculescu, achitat; Sorin Alexandrescu, 4 ani şi 6 luni; Camelia Voiculescu, 1 an şi 6 luni cu suspendare 13

Curtea Supremă se va pronunţa definitiv astăzi în dosarul în care sunt implicaţi acţionarii şi şefii din trustul Intact. Este vorba de cazul în care fostul şef al Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Camelia şi Dan Voiculescu sunt judecaţi pentru complicitate la această infracţiune. Cei implicaţi sunsţin că sunt nevinovaţi şi au cerut achitarea.

Dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS: Dan Voiculescu, achitat; Sorin Alexandrescu, 4 ani şi 6 luni; Camelia Voiculescu, 1 an şi 6 luni cu suspendare Vezi comentarii 13
Dan Voiculescu

Percheziţii la un român suspect de terorism. SRI: Cetăţeanul şi-a exprimat intenţia de a se alătura Statului Islamic

Percheziţii la un român suspect de terorism. SRI: Cetăţeanul şi-a exprimat intenţia de a se alătura Statului Islamic

Procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineaţă, trei percheziţii în judeţul Argeş, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârşirea de infracţiuni de terorism. Suspectul, un cetăţean român în vârstă de 39 de ani, a intrat în atenţia SRI încă din 2015. Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-ar fi autoradicalizat într-un stat european şi ar fi aderat la gruparea teroristă Statul Islamic.

DIICOT: „Regele maneliştilor” şi nouă membri ai grupării sale au fost arestaţi, alte şase persoane fiind plasate sub control judicia

DIICOT: „Regele maneliştilor” şi nouă membri ai grupării sale au fost arestaţi, alte şase persoane fiind plasate sub control judicia

Zece persoane din gruparea condusă de Paul Iova, "Regele maneliştilor”, au fost arestate de Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea a numeroase infracţiuni, printre care şantaj, înşelăciune şi tâlhărie calificată, alţi şase membri ai reţelei fiind plasaţi sub control judiciar. La percheziţii, procurorii au găsit bani, arme, dar şi echipamente tactice specifice forţelor de intervenţie.

Curtea Supremă a dat sentinţa definitivă în dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea- 5 ani de închisoare, Dan Radu Ruşanu şi Laura Chiţoiu, achitaţi

Curtea Supremă a dat sentinţa definitivă în dosarul ASF-Carpatica: Ilie Carabulea- 5 ani de închisoare, Dan Radu Ruşanu şi Laura Chiţoiu, achitaţi

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Dan Radu Ruşanu şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, au fost achitaţi.

DNA: Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului Lorant Para a recunoscut infracţiunea de trafic de influenţă

DNA: Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului Lorant Para a recunoscut infracţiunea de trafic de influenţă

Fostul secretar general adjunct al Ministerului Mediului Lorant Para a recunoscut două infracţiuni de trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea ilegală a unui contract de 5 milioane de lei unei firme pentru a face lucrări de îndiguire în Tulcea, el fiind astfel de acord cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Director de la Finanţele Publice Bucureşti, cercetat pentru că ar fi ajutat doi administratori de firme care ar fi prejudiciat bugetul UE

Director de la Finanţele Publice Bucureşti, cercetat pentru că ar fi ajutat doi administratori de firme care ar fi prejudiciat bugetul UE

Un director de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că, alături de un ofiţer de poliţie judiciară de la Poliţia Sectorului 1, de directorul executiv al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi de doi consilieri ai instituţiei din urmă, a ajutat doi administratori de firme vizaţi şi ei în acest dosar.

Au început dezbaterile publice pentru modificarea infracţiunii de abuz în serviciu. „Este necesară o discuţie despre tot Codul Penal, nu este nevoie de o OUG”

Au început dezbaterile publice pentru modificarea infracţiunii de abuz în serviciu. „Este necesară o discuţie despre tot Codul Penal, nu este nevoie de o OUG”

Şefa Curţii Supreme a declarat ieri că oportunitatea introducerii unui prag valoric în cazul infracţiunii de abuz în serviciu ţine doar de competenţa Parlamentului. Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, crede că mai potrivită ar fi o ordonanţă de urgenţă în acest caz. Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, organizează astăzi primele dezbateri publice.

FOTO VIDEO Două depozite din Baloteşti, în flăcări de aproape 20 de ore. Ministerul Mediului: „Nu a fost produsă o poluare semnificativă în zonă”

FOTO VIDEO Două depozite din Baloteşti, în flăcări de aproape 20 de ore. Ministerul Mediului: „Nu a fost produsă o poluare semnificativă în zonă”

Două depozite - unul de mase plastice şi altul de mobilă - au luat foc în marţi după-amiază în localitatea Baloteşti, Ilfov. Iniţial s-a crezut că este vorba despre depozitul Farmexim. În cursul dimineţii Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a trimis la faţa locului un auto-laborator care prelevează probe pentru a determina compuşii chimici care se regăsesc în norul de fum.

Clanul maneliştilor îşi jefuia rivalii din contrabanda cu ţigări. Ion Petrişor, acuzat de tâlhărie, şantaj, furt, înşelăciunea şi contrabanda cu ţigări

Clanul maneliştilor îşi 

jefuia rivalii din 

contrabanda cu ţigări. Ion Petrişor, acuzat de tâlhărie, şantaj, furt, înşelăciunea şi contrabanda cu ţigări

„Regele maneliştilor”, Paul Iova sau Ion Petrişor cum este cunoscut în lumea interlopă, are din nou probleme cu legea. Iova este suspectat, printre altele, că a jefuit şi şantajat mai mulţi contrabandişti de ţigări, mizând pe faptul că aceştia nu-l vor reclama la Poliţie nefiindu-le furate bunuri deţinute legal.

În cadrul vizitei sale în România, Michael Fallon a fost şi la Cincu, în ultima zi a exerciţiului NOBLE JUMP 2017, primul mare exerciţiu de acest gen organizat în România, premieră şi pentru NATO care, cu această ocazie, şi-a testat pentru prima dată capacitatea de a efectua o dizlocare de trupe de asemenea anvergură susţinută cu real succes de logistica românească şi de forţa de luptă a brigăzii multinaţionale de la noi.

acum 14 zile · comentarii (9)

Rămâne de aflat cât va dura procesul şi în ce măsură îi va găsi vinovaţi, îi va pedepsi sau achita instanţa de judecată pe inculpaţii acuzaţi de „infracţiuni contra umanităţii”. Unii dintre celebrii inculpaţi s-au arătat nemulţumiţi de decizia Parchetului, clamându-şi categoric nevinovăţia! Chiar se consideră victime şi reclamă că acuzaţiile au fost mistificate!!!

acum 14 zile · comentarii (6)

Cele trei milioane care au semnat să se schimbe Constituţia aşa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceauşescu, ca şi milioanele care nu au semnat, ar trebui să îşi retragă copiii de la orele de religie, pentru că riscul e mult mai mare să fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate şi acces legal la ei, decît să fie recrutaţi pe stradă de vreun homosexual oarecare.

acum 2 zile · comentarii (17)

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

acum 5 zile · comentarii (4)

Aşa după cum am susţinut în repetate rânduri din momentul în care s-a declanşat criza guvernamentală a cărei rezolvare de moment s-a concretizat prin demiterea guvernului Sorin Grindeanu sau, mai exact, a ceea ce mai rămăsese din acesta, în toată această ceartă ca la uşa cortului dintre două găşti iresponsabile, hulpave, imorale nu există nici un câştigător real.

acum 8 zile · comentarii (39)

Dispus la orice compromis pentru a-l demite pe Grindeanu, Liviu Dragnea a acceptat cererile UDMR-ului de a adopta câteva legi în Parlament favorabile maghiarilor, printre care şi o lege despre utilizarea limbii maghiare în administraţie. Textul propus de UDMR conţine însă câteva capcane, care vor costa viitoarele guvernări. Atenţie la terminologia folosită de UDMR în legile pe care le promovează!

acum 9 zile · comentarii (61)

Suntem într-un moment în care încep să apară din ce în ce mai clar elementele componente ale unei schimbări de profunzime care marchează o modificare a statutului de securitate al României. Este un proces amorsat la Summitul NATO de la Varşovia ca parte integrantă a ceea ce este efortul fără precedent al Alianţei de consolidare accentuată a întregului său flanc estic.

acum 15 zile · comentarii (4)

Foarte interesant acest exerciţiu NOBLE JUMP 2017. Din mai multe puncte de vedere. În primul rând, aşa cum spuneam ieri, este vorba despre primul exerciţiu care implică unităţi din „vârful de lance” al Forţei de Reacţie a NATO, trimise să se desfăşoare atât de adânc în zona estului european, ceea ce, în sine, constituie un exerciţiu care răspunde unei situaţii în care apar semnale evidente asupra

acum 16 zile · comentarii (23)

Exerciţiul „Noble Jump 2017“, cel a cărui ultimă fază se desfăşoară acum pe poligonul de la Cincu, este o premieră atât pentru NATO, cât şi pentru ţara noastră, deoarece, într-adevăr, este pentru prima dată când forţele NATO au fost desfăşurate în dispozitiv atât de adânc într-o ţară din estul Europei. Pentru a înţelege importanţa evenimentului, dar şi pentru a desluşi semnificaţiile sale profunde, să descriem contextul.

acum 17 zile · comentarii (14)

Nu mai ştiu ce să inventeze mai-marii coaliţiei aflate azi la guvernare spre a găsi justificări eşecului de mari proporţii reprezentat de incapacitatea de a-şi pune în aplicare promisiunea ca, odată cu adoptarea Legii Salarizării care, gata!, nu se mai numeşte unitară, să treacă şi la măririle salariale cu care se tot lăudau plimbând ca nişte moaşte Programul lor de guvernare. Sau, mai corect spus, aberaţiile şi fanteziile lui Dragnea.

acum 21 zile · comentarii (37)

Apare seară de seară pe la câte un post de televiziune. Ilustrează ceea ce sociologul Pierre Bourdieu numea  circulaţia circulară. Este el însuşi de profesie sociolog. Este el însuşi proprietar al unui instituit de sondare a opiniei publice. Socotit a fi apropiat de PSD. Ceea ce, de altminteri, se vede în estimările sale. De aici, probabil, şi relaţia lui apropiată cu TVR. Care când poate îl miluieşte cu contracte.

acum 24 zile · comentarii (17)
Postari Recente