DOCUMENTE Ce conţin proiectele lansate de Ministerul Justiţiei şi care sunt pedepsele ce vor fi graţiate. Kovesi: Mă îndoiesc de buna credinţă a ministrului | klaus iohannis

DOCUMENTE Ce conţin proiectele lansate de Ministerul Justiţiei şi care sunt pedepsele ce vor fi graţiate. Kovesi: Mă îndoiesc de buna credinţă a ministrului

Şefa DNA Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri, referindu-se la declaraţiile făcute de ministrul Justiţiei cu privire la elaborarea unor acte normative, că se îndoieşte de buna-credinţă a acestuia. Potrivit proiectelor de lege, urmează să fie graţiate pedepsele de până la cinci ani, abuzul în serviciu va fi incriminat dacă există un prejudiciu de peste 200.000 de lei, iar denunţurile vor fi valabile până la şase luni de la comiterea faptelor.

Şefa Instanţei Supreme, în audienţă la Guvern

Şefa Instanţei
Supreme, în audienţă la Guvern

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, pentru News.ro că marţi seară a fost la Guvern, în audienţă, pentru problema spaţiului Înaltei Curţi, care solicită atribuirea temporară a unui spaţiu aflat în proprietatea publică a statului.

Percheziţii la 50 de persoane din patru grupări care au falsificat carduri, cu care au cumpărat produse din şase ţări

Percheziţii la 50 de persoane din patru grupări care au falsificat carduri, cu care au cumpărat produse din şase ţări

Procurorii şi poliţiştii fac miercuri 30 de percheziţii în Bucureşti şi în alte cinci judeţe, la membrii a patru grupări care ar fi falsificat carduri bancare după ce au obţinut date prin skimming şi le-au folosit pentru a cumpăra produse de la firme din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie, peste 1.000 de persoane din Slovenia, Cehia şi Slovacia pierzând din conturi 200.000 de euro.

Virgil Măgureanu, la Parchetul General

Virgil Măgureanu, la Parchetul General

Continuă seria de audieri în dosarul Mineriadei. Miercuri dimineaţă s-a prezentat la Parchetul General fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu, care are calitatea de inculpat, fiind acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

UPDATE Judecătorii cer premierului să nu modifice legi în domeniul justiţiei fără dezbatere publică şi fără avizul CSM

UPDATE Judecătorii cer premierului să nu modifice legi în domeniul justiţiei fără dezbatere publică şi fără avizul CSM

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România solicită Guvernului Grindeanu să nu adopte nici o ordonanţă de urgenţă care vizează activitatea autorităţii judecătoreşti, cum ar fi modificarea Codurilor, fără că aceasta să fi fost pusă în dezbatere publică şi fără să fi fost transmisă spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii.

Laura Codruţa Kovesi: Dispariţia lui Sebastian Ghiţă a fost raportată după aproape 16 ore

Laura Codruţa Kovesi: Dispariţia lui Sebastian Ghiţă a fost raportată după aproape 16 ore

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, spune că nu are motive să demisioneze din fruntea instituţiei pentru că a deranjat anumiţi inculpaţi. Într-o serie de interviuri acordate marţi, şefa DNA a dezvăluit că dispariţia lui Sebastian Ghiţă a fost raportată cu întârziere, abia a doua zi, dar şi că are informaţii că oameni de afaceri, inculpaţi de DNA, au dat bani pentru campanii de denigrare a instituţiei.

Demiterea lui Igor Dodon, dezvoltarea puţinelor produse media de limba română din Republica Moldova şi acţiuni concrete din partea noului Guvern şi Parlament de la Bucureşti sunt principalele priorităţi pe care unioniştii le vor avea în 2017. Ce s-a reuşit şi ce nu s-a reuşit în anul care a trecut şi care sunt şansele de realizare în următorii ani a dezideratului reunificării, în următorul articol....

acum 16 zile · comentarii (24)

Ion Iliescu continuă lupta cu mistificarea istoriei. În cel mai profund spirit bolşevic, Ion Iliescu susţine că nu se simte vinovat pentru victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Nu regretă că a chemat hoardele de mineri-bătăuşi din Valea Jiului, nu plânge pentru nevinovaţii omorâţi de loviturile acestora, nu plânge pentru femeile abuzate şi violate şi, în general, nu se simte vinovat de nimic.

Aceste rânduri-gânduri pornesc de la o realitate tristă, confirmată de „punerea la dispoziţie”, o sintagmă ridicolă, a unui înalt personaj din societatea românească. Însă nu condiţia celui ce părea a fi noul Tipătescu, în România de azi, ne interesează, ci protecţia cetăţeanului, uluit de ce i se poate întâmpla, fără să îl apere nimeni.

acum 4 zile · comentarii (14)

Fiind singurul şef de instituţie din România care a făcut două plîngeri contra SRI anul trecut, pe lîngă o serie de articole în care criticam imixtiunea lor cu totul exagerată în guvernul Cioloş (unde erau cei mai mari actori invizibili, deşi se mai împiedicau de STS, DIPI etc.), nu cred că mă bănuie nimeni de vreo mare simpatie cu serviciile. Şi nici reciproc.

acum 5 zile · comentarii (0)

În complexitatea imprevizibilului an 2017, demersurile inteligente pentru consolidarea rolului onest al profesioniştilor din presa scrisă şi cea electronică, de la posturile de radio şi cele de televiziune, constituie tot atâtea necesare exerciţii de comunicare modernă, în care egala prezenţă a seniorilor şi juniorilor indică un semn de înţelepciune publică.

acum 13 zile · comentarii (26)

În miezul zilei, o coloană impresionantă de blindate de poliţie ale trupelor speciale CRS se îndrepta ordonat, pe o autostradă din sud, către Paris. Oraşul lumină se găteşte de Crăciun. Se pregătesc ghirlande, formate din lanţuri umane, vii, cu feţe impenetrabile: mai vizibile ca oricând, necesare cordoane de securitate.

acum 25 zile · comentarii (46)

Curge în zilele de dinaintea marii sărbători a Crăciunului cu anunţuri-bombă şi cu surprize politice de tot felul. Cele mai multe dintre ele nu sunt, din păcate, din cale afară de plăcute. Dimpotrivă. Planează peste ţară spectrul instabilităţii politice, a unei lupte de guerillă între preşedinte şi învingătorii alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

acum 25 zile · comentarii (23)

„Băăă, îl huiduie pe Ceauşescu la televizor!“, ăsta a fost anunţul care ne-a stricat o partidă bună de fotbal în curtea şcolii. Ne-am uitat chiorâş la crainicul de conjunctură. Nu-l băgasem în echipă fiind prea slab, iar miza – o navetă de bere de Scorniceşti, Oltul, era prea importantă pentru ca cineva să rişte să joace cu el. „Marş, mă, boule, cu prostiile tale!“, i-a replicat unul dintre noi.

acum 28 zile · comentarii (7)

În minutele în care aştern eu pe ecranul computerului aceste rânduri, principalele televiziuni  ne furnizează feluritele rezultate ale celor câtorva exit-poll-uri date publicităţii după ora 21. Iar o liotă de comentatori, unii calificaţi, alţii de ocazie, despică firul în patru, încercând să găsească tot felul de explicaţii şi justificări unor evidenţe.

luna trecuta · comentarii (17)
Postari Recente