Procurori DNA, despre adoptarea OUG 13/2017: Documente oficiale privind actul normativ au fost distruse sau falsificate în Ministerul Justiţiei 4

Primul aviz al Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul privind OUG 13/2017, care conţinea  observaţii şi propuneri şi care a fost trimis prin fax Ministerului Justiţiei, a fost distrus în interiorul instituţiei conduse de fostul ministru Florin Iordache (PSD). Detalii apar în ancheta DNA. Procurorii anticorupţie au declinat astăzi cazul la Parchetul General.

Procurori DNA, despre adoptarea OUG 13/2017: Documente oficiale privind actul normativ au fost distruse sau falsificate în Ministerul Justiţiei Vezi comentarii 4
Psd

UPDATE Cinci români au fost răniţi după ce o maşină a intrat intenţionat într-un grup de oameni dintr-un cartier londonez

UPDATE Cinci români au fost răniţi după ce o maşină a intrat intenţionat într-un grup de oameni dintr-un cartier londonez

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetăţean român se află internat la Spitalul King`s College din Londra, în stare critică, el fiind accidentat în incidentul din Bellingham, în care un şofer a accident, se pare intenţionat, mai multe persoane. Alţi patru români au fost loviţi, trei dintre ei fiind internaţi în stare stabilă, iar al patrulea a fost deja externat.

Dosar penal pentru distrugere şi lucrări făcute fără autorizaţie la o biserică din Bucureşti, monument istoric

Dosar penal pentru distrugere şi lucrări făcute fără autorizaţie la o biserică din Bucureşti, monument istoric

Poliţiştii şi procurororii fac cercetări într-un dosar penal care vizează distrugerea şi efectuarea de lucrări fără autorizaţie la Biserica Adormirea Sfintei Ana - Batişte, din Sectorul 2 al Capitalei, monument istoric de valoare universal, după ce pictura murală de pe pereţii interior a fost distrusă în urma montării a două centrale termice şi a trei aparate de aer condiţionat.

Instanţa supremă menţine controlul judiciar pentru Cristian Rizea, dar îi permite să iasă din ţară

Instanţa supremă
menţine controlul judiciar pentru Cristian Rizea, dar îi permite să iasă din
ţară

Curtea supremă a menţinut, vineri, măsura controlului judiciar pentru fostul deputat Cristian Rizea, în dosarul în care acesta este judecat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, dar i-a admis cererea de ridicare a obligaţiei de a nu părăsi ţara. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată tot la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Ambasadorul Sorin Ducaru, asistent al secretarului general al NATO, despre noile ameninţări de securitate: Cât de pregătită este Alianţa? Dar România?

Ambasadorul Sorin Ducaru, asistent al secretarului general al NATO, despre noile ameninţări de securitate: Cât de pregătită este
Alianţa? Dar România?

Ambasadorul Sorin Ducaru răspunde, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul“, la întrebări care nu sunt deloc teoretice. Răspunsul corect, profesionist şi dat la timp înseamnă, în multe scenarii ale viitorului, argumentul nostru major de supravieţuire: cât de pregătiţi suntem, de fapt, în faţa noilor ameninţări de securitate?

Martori în dosarul lui Scutaru spun că au dat 50.000 lei unei firme „de partid“ pentru finanţarea campaniei PNL din 2008 | pnl

Martori în dosarul lui Scutaru spun că au dat 50.000 lei unei firme „de partid“ pentru finanţarea campaniei PNL din 2008

Doi martori din dosarul fostului consilier prezidenţial George Scutaru au recunoscut, vineri, în faţa instanţei supreme, că au plătit 50.000 de lei unei firme "de partid” pentru finanţarea campaniei electorale a PNL din 2008. Aceştia le-au spus judecătorilor că au făcut denunţ după ce au primit o adresa de la DNA prin care li se cerea să spună ce contracte au încheiat cu o societate de monitorizare media.

Ieri mi-a bătut la uşă un iehovist. Nu am probleme nici măcar cu vînzătorii ambulanţi. Sînt educat să deschid, să ascult, să vorbesc cu oricine, să ajut. Am multă răbdare, pot rezista la o discuţie lungă cu orice categorie socială, nivel de educaţie, nebunie, mistică, obsesie. Deci pot sta la poveşti cu un iehovist fără să mă enervez sau să-l dau afară din casă. Pleacă de bunăvoie.

acum 7 zile · comentarii (18)

La mai bine de două luni de la alegerile parlamentare, câştigate detaşat de PSD, o româncă aflată la celălalt capăt al lumii supune atenţiei publice un caz cel puţin bizar. Dana Molnar lucrează şi trăieşte în Vanuatu, o insulă din Pacific, despre care nu se ştiu multe lucruri. Pe blogul ei personal, Dana reclamă nişte lucruri ciudate, pe care le vi le prezint mai jos, în forma lor originală, cuvânt cu cuvânt. Textul a fost publicat ieri, 19 februarie.

acum 7 zile · comentarii (7)

Gangsterismul politic care a culminat cu scoaterea vremelnică, de sub incidenţa legii pentru muritorii de rând, a unei categorii de oligarhi, merge mână în mână cu amploarea conspiraţionismelor. Cea mai eficientă, din unghiul oligarhiei mafiote care încearcă să-şi croiască un stat pe calapodul Cosei Nostra româneşti, demontând statul de drept şi deci şi pe susţinătorii lui din stradă, pare să fi fost cea privind ipotetica „dezbinare” a românilor în interesul unei presupuse divizări a ţării.

acum 12 zile · comentarii (6)

La început au fost trei milioane de voturi şi un Dumnezeu cu mustaţă care a vrut să întoarcă România în beznă. Apoi au fost sute de mii de oameni care au despărţit infractorii de oamenii cinstiţi şi au luminat totul cu telefoanele şi cu idealurile lor. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a şaptea.

acum 21 zile · comentarii (54)

Pe vremea cînd OUG 13 nu dezincriminase legiferarea în interesul unei părţi private chiar dacă aveai o legătură cu aceasta, deci te aflai în conflict de interese, parlamentarul Iordache, cu ajutorul unor colegi din PSD şi PNL, a promovat în 2013 o lege comandată de însuşi plătitorul lui şi beneficiarul legii, Mihai Vlasov, de care fusese plătit cu 115.000 euro.

acum 22 zile · comentarii (1)

Anticorupţia a fost tema favorită a dreptei politice şi intelectuale de mai bine de un deceniu în spaţiul public românesc. A luat un avânt considerabil în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu şi odată cu marile dosare instrumentate de procurorii DNA împotriva politicienilor, în special politicieni ai PSD (dar şi PDL-PNL) şi împotriva clientelei în afacerile cu Statul.

acum 23 zile · comentarii (20)
Postari Recente