Cum poate fi adusă în ţară Alina Bica

Cum poate fi adusă în ţară Alina Bica

Fosta şefă de la DIICOT, Alina Bica, condamnată în prima instanţă în două dosare de corupţie, care a plecat, între timp, în Costa Rica, va fi căutată de autorităţile române pentru a fi extrădată în ţară numai dacă se va sustrage judecăţii sau dacă va primi cel puţin o condamnare definitivă, susţin specialiştii în drept.

Cum şi de ce s-a blocat legea prevenţiei | ilie serbanescu

Cum şi de ce s-a blocat legea prevenţiei

Legea prevenirii (sau prevenţiei cum erau iniţial numită) a intrat deja în vigoare, dar Guvernul a „uitat” să reglementeze lista neregulilor pentru care firmele ar fi putut fi scutite într-o primă fază de amenzi, fiind atenţionate doar cu avertisment. În atare condiţii, analiştii o consideră o lege „egală cu zero”, „inutilă şi grotească”, „gândită prost de PSD”, care nu poate fi deocamdată aplicată.

VIDEO Cod portocaliu de viscol şi ninsoare. Un bărbat a fost găsit mort în zăpadă. Drumuri şi şcoli închise, alimentare cu electricitate întreruptă

VIDEO Cod portocaliu de viscol şi ninsoare. Un bărbat a fost găsit mort în zăpadă. Drumuri şi şcoli închise, alimentare cu electricitate întreruptă

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub Cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă. În mai multe judeţe cursurile au fost suspendate şi pentru ziua de mâine.

Calendarul de măsuri 2018 - 2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării din penitenciare şi a condiţiilor de detenţie a fost aprobat de Guvern | psd

Calendarul de măsuri 2018 - 2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării din penitenciare şi a condiţiilor de detenţie a fost aprobat de Guvern

Ministerul Justiţiei ia în calcul introducerea în legislaţia penală a măsurii supravegherii electronice pentru a reduce supraaglomerarea din penitenciare, decizie care ar urma să fie luată de către judecători, după modelul pedepselor cu suspendare, arată Calendarul de măsuri 2018 - 2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie care a fost aprobat ân şedinţa de miercuri a Guvernului.

Iniţiativa România, în faţa Palatului Cotroceni: Modul în care preşedintele a răspuns astăzi cetăţenilor României este cel puţin o dezamăgire VIDEO | klaus iohannis

Iniţiativa România, în faţa Palatului Cotroceni: 
Modul în care preşedintele a răspuns astăzi cetăţenilor României este 
cel puţin o dezamăgire VIDEO

Mai multe persoane protestează, miercuri seară, în faţa Palatului Cotroceni, acţiunea fiind organizată de Iniţiativa România, care condamnă decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna premier pe Viorica Dăncilă, spunând că nu a făcut un minim efort de condiţionare a desemnării candidatului PSD la funcţia de prim-ministru de respectarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei. Manifestanţii au coli A4 cu mesajul „De ce?“.

Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

acum 7 zile · comentarii (8)

Exact în 8 ianuarie, o dată cu o semnificaţie aparte în istoria lumii, politicienii maghiari au lansat o declaraţie comună în care cer autonomie regională, administrativă şi culturală pentru ungurii din România. Pe fondul lipsei unui program coerent al Centenarului din partea autorităţilor române, liderii maghiari au preluat iniţiativa şi vor să fie vioara întâi în aniversarea Unirii Transilvaniei cu România.

acum 7 zile · comentarii (153)

După astfel de bombe temporare, de scurtă durată, lucrurile se desfăşoară la fel, nu se întâmplă nimic pozitiv. Dimpotrivă, unii, oportuniştii, au prilejul să mai rezolve nişte treburi, răfuieli, să mai tragă nişte sfori, să avanseze, să câştige. Sistemul toxic trăieşte în continuare, ba chiar se restructurează, devine mai puternic după o astfel de avarie. Îţi ia măsuri suplimentare de protecţie.

acum 8 zile · comentarii (1)

Într-un raport publicat azi, exact în momentul în care difuzăm şi noi acest material, GRECO, organismul anti-corupţie al Consiliului Europei anunţă că România a făcut „progrese foarte limitate“ în implementarea recomandărilor făcute pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cazul membrilor Parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.

acum 13 ore · comentarii (32)

La scara nu neapărat a marii istorii, ci doar a istoriei ce va reţine  faptele ce merită cu adevărat calificativul de eveniment cât de cât notabil, ziua de 17 ianuarie 2018 nu cred că va însemna nimic. Nici măcar privită cu ochii celui ce se doreşte eminamente un umil „istoric al clipei“, aşa cum este jurnalistul, aceeaşi zi nu pare a fi dobândit o prea mare semnificaţie. 17 ianuarie 2018 a fost o zi grea, dar fără valoare pe termen lung.

acum 15 ore · comentarii (24)

Vineri noaptea extremiştii maghiari au vandalizat faţada Ambasadei României la Budapesta prin acoperirea stemei naţionale cu steagul secuiesc. Ministrul de externe român, Theodor Meleşcanu, nu a avut nicio reacţie publică, deşi este vorba de Ambasada României şi de stema României. Iar lipsa de reacţie a oficialilor maghiari sugerează cine este în spatele acestei acţiuni.

acum 3 zile · comentarii (94)

Istoria premiilor Goncourt reţine pentru anul 1960: „premiu atribuit lui Vintilă Horia şi nedecernat, din cauza trecutului politic al autorului, revelat în mod neaşteptat“. În ce măsură criteriile extraliterare aplicate marilor exilaţi – Eliade, Cioran, Vintilă Horia – sunt pertinente în judecarea operelor lor? Recentul scandal Céline, în Franţa, şi receptarea lui Vintilă Horia, în România, arată că întrebarea pune degetul pe răni deschise

acum 3 zile · comentarii (7)

Guvernul Ungariei şi-a mobilizat resursele diplomatice pentru a ataca România, interpretând distorsionat, laolaltă cu protipendada UDMR, declaraţia premierului român faţă de arborarea steagului secuiesc pe instituţiile publice ale statului român. Reacţia guvernului maghiar este exagerată şi este o interferenţă în problemele interne ale României.

acum 6 zile · comentarii (190)

Am urmărit cu maximă atenţie în zilele din urmă felul în care mediul online, reţelele sociale, bloggerii şi, prin intermediul lor, întreaga societate românească au receptat şi reflectat scandalul pedofilului care ani de-a rândul şi-a făcut de cap, a încălcat nestingherit legea, normele de conduită, totul la adăpostul, adesea chiar cu complicitatea colegilor lui din Poliţia Română.

acum 8 zile · comentarii (37)

Fiind persoana privată din România care a avut cele mai multe procese contra unor marcanţi membri PSD sau afiliaţi de ai lor externi (de la Miron Cozma în 1993 la Rodica Stănoiu în 2004 mi-au intentat procese de calomnie, întîi în penal, pe urmă, după dezincriminare, în civil) şi singura care a dat în judecată PSD în acelaşi scop (departamentul de comunicare, prin purtătorul de cuvînt, la acea vreme un partid nu putea fi chemat în instanţă)...

acum 8 zile · comentarii (0)

În cartea intitulată Despre televiziune, disponibilă şi în traducerea românească apărută la editura ART, sociologul francez Pierre Bourdieu vorbea despre fenomenul circulaţiei circulare. Acelaşi care face ca unii şi aceiaşi invitaţi, cel mai adesea recrutaţi din rândul jurnaliştilor care i-au înlocuit încet-încet pe marii intelectuali, să treacă non-şalant de la o televiziune la alta.

acum 10 zile · comentarii (1)

Într-o seară, într-o sală cu aproape 30 de elevi de clasa a V-a, discuţia cu psihologul a deviat de la agresiunea fizică la ceea ce înseamnă respectul pentru corp, intimitate, agresiune sexuală şi pedofilie. La început, unii dintre copii au fost întâi ruşinaţi, apoi au zâmbit nesiguri, alţii cârcotind, dar tonul discuţiei i-a făcut să devină curioşi, îngrijoraţi şi în final preocupaţi de soluţii.

acum 11 zile · comentarii (52)

Pe 30 decembrie 2017, s-au împlinit 70 de ani de la abdicarea regelui Mihai. Acest eveniment a fost speculat în mai multe moduri. În special admiratorii mareşalului Ion Antonescu, mai degrabă comunişti convertiţi la naţionalism decât antonescieni veritabili, încearcă să prezinte gestul regelui fie drept laşitate fie, mai degrabă, ca pe o trădare comisă de rege faţă de poporul român.

acum 15 zile · comentarii (168)