Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă 0

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-au condamnat pe fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă la patru ani de închisoare cu executare şi confiscarea sumei de 303.000 de lei. Politicianul a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Sentinţa nu este definitivă

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă Vezi comentarii 0
Psd

O aeronavă Tarom care circula de la Frankfurt la Bucureşti a aterizat la Timişoara după aprinderea unui senzor

O aeronavă Tarom care circula de la Frankfurt la Bucureşti a aterizat la Timişoara după aprinderea unui senzor

Piloţii unei aeronave Boeing 737 a companiei Tarom care circula de la Frankfurt la Bucureşti au solicitat, vineri seară, să aterizeze pe Aeroportul din Timişoara, după ce un senzor de la bordul aparatului de zbor s-a aprins. Cei 82 de pasageri ai aeronavei sunt în siguranţă, iar după ce va fi verificat avionul îşi va continua drumul, spun reprezentanţii companiei.

Filiera Udrea-Ioana Băsescu-Andronic-Silberstein. Bani negri pentru victoria lui Băsescu asupra lui Geoană | elena udrea

Filiera Udrea-Ioana Băsescu-Andronic-Silberstein. Bani negri pentru victoria lui Băsescu asupra lui Geoană

Bani negri, proveniţi din mită, evaziune fiscală şi delapidare ar fi finanţat o parte din campania electorală din 2009 a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, acuză procurorii anticorupţie. Detaliile apar în cea mai recentă anchetă finalizată de DNA, în care au fost trimişi în judecată Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic.

Ghiţă, eliberat din arestul din Belgrad pentru o cauţiune de 200.000 de euro. Fostul parlamentar fugise din România lăsând o cauţiune de 13 milioane de euro

Ghiţă, eliberat din arestul din Belgrad pentru o cauţiune de 200.000 de euro. Fostul parlamentar fugise din România lăsând o cauţiune de 13 milioane de euro

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv - va fi eliberat pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia. Cuantumul cauţiunii a fost stabilit la 200.000 de euro. În momentul în care fugise din România, Sebastian Ghiţă garantase o cauţiune de 13 milioane de euro.

Ministrul de Interne: Vom începe demersurile pentru desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo şi ACSFC Dinamo | dinamo

Ministrul de Interne: Vom începe demersurile pentru desfiinţarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo şi ACSFC Dinamo

Ministerul Afacerilor Interne va începe demersurile pentru anularea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, aflat în subordinea ministerului, şi Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo, condusă de Nicolae Badea, şi va cere ANAF accelerarea pocesului de insolvenţă a asociaţiei, a declarat vineri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

INTERVIU Cercetătorul Elena Butoi: Factorii care explică apariţia infarctului la tineri

INTERVIU Cercetătorul Elena Butoi: Factorii care explică apariţia infarctului la tineri

Apariţia infarctului la vârste tinere e influenţată de stres, alimentaţie şi de un dezechilibru între oxidanţi - antioxidanţi, care se poate produce la nivel de celule. Lipsa educaţiei contribuie şi ea la apariţia bolilor de inimă. Aşa susţine cercetătorul Elena Butoi care împreună cu echipa din care face parte studiază ateroscleroza, boală din cauza căreia se moare în lume cel mai mult.

Curtea Supremă din România a respins arestarea iubitei unui ofiţer de Miliţie din Belarus după ce autorităţile de la Minsk au acuzat-o de furt

Curtea Supremă din România a respins arestarea iubitei unui ofiţer de Miliţie din Belarus după ce autorităţile de la Minsk au acuzat-o de furt

Magistraţii Curţii Supreme au respins cererea de arestare provizorie în vederea extrădării în cazul Nikai Vasilyeva (19 ani), acuzată că în 2015, la Minsk, ar fi inşelat o persoană cu echivalentul a 10 lei. În ianuarie 2017 ea şi-a urmat în România iubitul, un ofiţer acuzat de autorităţile din Belarus că ar fi fugit din ţară cu o sumă de bani. Ofiţerul susţine că este nevinovat şi că este persecutat politic.

Cine a avut acces la secretele magistraţilor. Ce-a căutat consilierul lui Cazanciuc în arhiva SIPA? „A schimbat un bec“ | monica macovei

Cine a avut acces
la secretele magistraţilor. Ce-a căutat consilierul lui Cazanciuc în arhiva SIPA? „A schimbat un bec“

Secretele magistraţilor sunt ştiute de o mână de oameni care au avut acces la arhiva SIPA, iar Ministerul Justiţiei a făcut publică lista celor care au ajuns la documente în perioada 2007-2013. În acest moment nu numărul celor care au ajuns la arhivă este important, ci faptul că unele documente ar fi fost copiate, iar altele ar fi dispărut cu desăvârşire din dosare.

Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat?!!! Cum să acuzi „Incidente de securitate”?!!! Banalităţi. La noi e un lucru normal, firesc, care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea de partid. Nu vedem cu toţii în media, cum apar „bombe” şi dezvăluiri permanente, ca şi cum ar fi fost redactate dinainte, în laboratoare specializate.

acum 21 ore · comentarii (0)

Scandalul care opune în aceste zile două mari trusturi media din România, urmat la scurtă vreme de un al doilea scandal în care Dragoş Pătraru a pus în discuţie politica editorială a postului Digi 24 care îi difuzează producţiile a readus în actualitate o seamă de aspecte extrem de complicate referitoare la condiţia presei de azi din România.

Vineri s-a înregistrat o nouă victorie a Moscovei la Chişinău: primarul Dorin Chirtoacă, unionist convins şi declarat, a fost arestat sub acuzaţia de corupţie, alături de alţi funcţionari ai primăriei. Lovitura dată mişcării unioniste din Moldova este extrem de puternică, deoarece primarul Chişinăului este un simbol al românismului. Este o victorie a Moscovei şi a lui Dodon împotriva unionismului?!

S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

acum 5 zile · comentarii (0)

Pe 19 aprilie, pe pagina de facebook a Ambasadei Federaţiei Ruse în România a fost postată pentru scurt timp, o apreciere subiectivă asupra perioadei 1918-1940, în care frontiera româno-sovietică s-a aflat pe râul Nistru. Din păcate, analiza diplomaţilor ruşi a fost ştearsă în scurt timp. Un răspuns oficial, pe cale diplomatică, este greu de conceput, întrucât identitatea diplomatului care a scris nota nu este cunoscută, textul nefiind semnat.

acum 5 zile · comentarii (29)

Am fost joi, înainte de ora prânzului, solicitat de o ziaristă să îmi spun părerea în legătură cu autodenunţul sociologului Mircea Kivu referitor la colaborarea domniei sale cu Securitatea. Despre textul în care dl. Kivu îşi face mea culpa şi care a făcut înconjurul nu, nu al Lumii, ci doar al ţării ceea ce nu este însă defel puţin.

acum 8 zile · comentarii (11)

Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

acum 8 zile · comentarii (0)

Noii şefi ai Ştirilor TVR numiţi din pix de pdg-ul devenit sinonim cu moartea audienţei, doamna Irina Radu, s-au dat de ceasul morţii miercuri. Au leşinat, au avut orgasme şi fără să le pese de cheltuieli şi de bugete au mai aruncat o dată banii pe fereastră spre a trimite reporteri care să ne livreze live dintr-o pădure sau dintr-o poieniţă o ştire socotită de ei a fi de maximă importanţă pentru România.

acum 9 zile · comentarii (13)

Joi, la Bucureşti, Comisarul Margrethe Vestager, responsabila pe sectorul concurenţă, va avea avea convorbiri oficiale cu preşedintele Klaus Johannis şi cu prim-ministrul Sorin Grindeanu. Înaintea acestei vizite, domnia sa a dat un scurt interviu, în exclusivitate, corespondentului la Bruxelles al ziarului Adevărul, Cristian Unteanu.

acum 10 zile · comentarii (2)

Francezii şi-au ales drept preşedinte un copil teribil. Emmanuel Macron are 39 de ani şi aduce cu el în imaginarul simbolic al instituţiei prezidenţiale o mulţime de detalii atipice: e (prea) tânăr, i-a driblat pe toţi carieriştii unui parcurs politic clasic, a studiat filosofie, şi-a permis o poveste de dragoste excepţională, în răspăr cu mentalitatea societăţii.

acum 15 zile · comentarii (28)

Ani de zile am tot scris despre inadecvarea poziţei şi discursului politic al establishment-ului intelectual de la noi. E mai mult decît o inadecvare. E o banală trădare. După căderea comunismului, nucleul dur, vocile cele mai stridente ale intelighenţiei locale au trecut cu arme şi muniţii de partea puterii hegemonice, devenind o portavoce, un soi de avangardă ideologică a marelui capital.

acum 23 zile · comentarii (5)
Postari Recente