Absolvenţii şomeri din promoţia 2015, încurajaţi să se angajeze cu până la 3.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la una din ediţiile anilor trecuţi ale Bursei Locurilor de Muncă de la Slatina  (FOTO: M. Manea)
Imagine de la una din ediţiile anilor trecuţi ale Bursei Locurilor de Muncă de la Slatina  (FOTO: M. Manea)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt va organiza, la finele săptămânii viitoare, respectiv vineri - 25 septembrie, Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi destinată celor din promoţiile de liceu şi facultate din anul curent. În acest sens, absolvenţii respectivi sunt încurajaţi să se angajeze şi să nu se mulţumească cu indemnizaţia de şomaj cu sume ce pot ajunge până la 3.500 de lei.

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din acest an care, în judeţul Olt, se va desfăşura doar în două localităţi, respectiv în oraşele Slatina (stadionul municipal ”1 Mai”) şi Caracal (sediul Agenţiei locale a AJOFM), bate la uşă. Organizatorii manifestării, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, vor să fie siguri că, înainte de a se prezenta la târgul de joburi anterior menţionat, absolvenţii de liceu şi/sau facultate din anul curent ştiu sunt cât mai informaţi asupra avantajelor pe care le pot avea dacă vor trata acţiunea cu cea mai mare seriozitate.

”Absolvenţii promoţiilor curente de liceu şi facultate care vor participa la Bursa Locurilor de Muncă de la finalul acestei luni şi care, trebuie menţionat, primesc deja indemnizaţie de şomaj, trebuie să ştie că pot beneficia de o serie de facilităţi dacă se vor angaja înainte de expirarea perioadei de şomaj. Mai exact, dacă îşi vor găsi un loc de muncă pe durata cât primesc şomaj, ei vor primi automat, de la stat, diverse sume de bani sub forma unei prime de încadrare – aceasta în afară de salariul pe care îl vor primi de la locul de muncă, Aceste sume nu sunt deloc infime, ele variind între 500 - 3.500 de lei”, a afirmat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Sursa citată a declarat că absolvenţii înregistraţi la AJOFM Olt care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei; acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

În acelaşi sens, absolvenţii care se află în perioada de şomaj şi reuşesc să se angajeze în acest interval cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul până la expirarea perioadei de acordare a acesteia dacă nu s-ar fi angajat. Şi acest drept se solicită tot în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

În afară de cele anterior menţionate, statul acordă două tipuri de “prime de încadrare” demne de luat în seamă în următoarele condiţii: astfel, absolvenţii care, în perioada în care primesc indemnizaţie de şomaj, se angajează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri de localitatea de domiciliu, beneficiază de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării, adică 1.000 de lei.

Nu în ultimul rând, statul mai acordă o primă de instalare absolvenţilor care, tot în perioada de şomaj, îşi găsesc un loc de muncă legal într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, sunt nevoiţi să îşi schimbe domiciliul, drept pentru care ei vor avea dreptul la o primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării, adică vor primi 3.500 de lei.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Bursa Absolvenţilor Şomeri de la Slatina, mutată la stadionul ”1 Mai”

FOTO  La Slatina, târg de joburi sărac în locuri de muncă 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite