Elevii ”boboci” din Slatina, întâmpinaţi cu rechizite şcolare primite gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La debut de nou an şcolar, municipalitatea din Slatina a distribuit gratuit, astăzi – 14 septembrie, rechizite şcolare tuturor copiilor din localitate care au păşit pentru prima dată pe porţile şcolii. Mai exact, este vorba despre copiii de la clasa zero sau ”clasa pregătitoare”, care, majoritatea dintre ei, au avut parte de o surpriză extrem de plăcută la intrarea în sălile de clasă.

Deşi reprezentanţii Primăriei Slatina au anunţat încă de la începutul acestei luni că vor distribui gratuit tuturor copiilor din clasa pregătitoare, în prima zi de şcoală, rechizite gratuite, majoritatea dintre aceştia – inclusiv părinţii lor – nu au aflat de ”cadourile” menţionate decât la intrarea în sălile de curs. Municipalitatea şi-a respectat promisiunea şi, luni – 14 septembrie, fiecare elev ”boboc” din clasa zero a primit câte un ghiozdan complet dotat cu cele necesare celor aflaţi la debut de şcoală.

Mai exact, ”bobocii” au primit, pe lângă ghiozdanul anterior menţionat, şi câte un penar ”full-options” cu pixuri, creioane, gumă de şters etc., plus caiete tip dictando, de muzică, de desen şi vocabulare. Toate acestea i-au aşteptat pe micuţi în sălile de clasă aşezate din timp pe bănci. Ca şi cum nu ar fost suficient, la una din clasele pregătitoare de la Colegiul ”Ion Minulescu” din Slatina, cei mici au găsit pe bănci, lângă ”cadoul” municipalităţii, şi câte o acadea, cadrele didactice dorind parcă să le mai ”îndulcească” celor mici dorul de părinţi şi de mediul liniştitor de acasă.

Majoritatea părinţilor cu copii beneficiari ai ”cadourilor” oferite de municipalitare au aflat despre surpriza autorităţilor locale în acelaşi timp cu odraselele lor, respectiv atunci când au păşit pragul clasei de curs. Surpriza li s-a citit tuturor pe chip, în vreme ce părinţii încă nu le venea să creadă şi nu înţelegeau ce este cu toate rechizitele de pe băncile de clasă.

”Toate astea sunt pentru copii?!?... Păi şi noi de ce nu am ştiut??... Of, era bine dacă ştiam mai din timp că aşa nu mai cheltuiam noi bani pe ele, şi-aşa am avut probleme cu ei la alegerea ghiozdanelor şi penarelor. Dar asta este, e şi vina noastră că nu am aflat, poate ar fi trebuit să mai vorbim cu doamna învăţătoare şi să nu aşteptăm prima zi de şcoală ca să venim aici. Oricum, este o surpriză frumoasă, nu am mai auzit de aşa ceva în ţară, bravo celor care s-au gândit la asta!”, a spus mama unei fetiţe care, luni, a simţit primii fiori ai şcolii.

image

Conform calculelor municipalităţii, nu mai puţin de 750 de copii din clasa zero au primit tot atâtea ghiozdane, penare şi restul rechizitelor şcolare necesare. Pentru a putea derula această iniţiativă, municipalitatea a cheltuit 17.000 lei din bugetul local.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Au sosit ghiozdanele şi penarele gratuite pentru „elevii-boboci” din Slatina

Ghiozdane şi penare gratis pentru elevii de clasa zero din Slatina

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite