VIDEO  Zeci de elevi din judeţul Olt, premiaţi în cadrul ”Galei Olimpicilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii olimpici şi profesorii care i-au îndrumat pentru obţinerea premiilor la competiţiile naţionale şi internaţionale din acest an au fost premiaţi, luni – 14 septembrie, de Consiliul Judeţean Olt, în cadrul unei festivităţi organizate cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Elevii şi profesorii menţionaţi au primit premii în bani.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta micuţei săli de spectacole de la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina. Peste 40 de elevi şi sportivi performeri, însoţiţi de profesorii îndrumători, au luat parte la festivitatea oficială de premiere care a constat în acordarea unei sume de bani în funcţie de performanţa individuală înregistrată. Finanţatorul premiilor a fost, ca şi în anii anteriori, Consiliul Judeţean Olt.

Cele mai importante premii, respectiv cele acordate pentru Premiul I obţinut la un concurs internaţional derulat anul acesta, au însemnat suma de 5.000 lei. Asemenea premii au fost primite de către: Ionel Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” Slatina - medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie); Alexandru Duţă (Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” Slatina - medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie); Adina Diaconu (Clubul Şcolar Sportiv – Liceul cu Program Sportiv Slatina - locul III la Campionatul Mondial de tenis de masă şi locul I la Campionatele Europene de tenis de masă); Diana Lupu (Clubul Şcolar Sportiv – Liceul cu Program Sportiv Slatina - locul I la Campionatele Europene de tenis de masă).

Elevii care au obţinut locul I la olimpiadele naţionale, sau medalie de aur la disciplinele sportive şi s-au calificat în loturile naţionale, au primit premii de câte 1.000 lei. Elevii care au obţinut locul al II-lea în cadrul olimpiadelor naţionale şi medalii de argint la disciplinele sportive au primit câte 800 lei, iar elevii care s-au clasat pe locul al III-lea la olimpiadele naţionale şi medalie de bronz la disciplinele sportive au primit câte 600 de lei. De asemenea, elevii care au obţinut menţiune sau premiul special şi s-au clasat până la poziţia a zecea în ierarhia naţională la olimpiadele naţionale au primit câte 400 de lei.

Nu în ultimul rând, un număr de 30 de profesori care i-au pregătit pe elevii premiaţi au fost şi ei recompensaţi cu câte 500 de lei.

Toţi cei premiaţi au fost felicitaţi de către şeful instituţiei finanţatoare a premiilor, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, care a fost „secondat” la festivitate de vicele Marius Oprescu.

Suma totală alocată de Consiliul Judeţean Olt pentru premierea elevilor şi sportivilor, inclusiv profesorii lor, s-a ridicat la peste 63.000 de lei.

Mai puteţi citi:

La Slatina au reapărut patrulele rutiere ”pioniereşti”

Elevii ”boboci” din Slatina, întâmpinaţi cu rechizite şcolare primite gratuit 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite