Bursa Absolvenţilor Şomeri de la Slatina, mutată la stadionul ”1 Mai”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt au intrat pe ultima sută de metri ca urmare a apropierii Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, programată a se desfăşura vineri – 25 septembrie. Patronii de firme interesaţi să angajeze forţă de muncă ”proaspătă” sunt aşteptaţi pentru detalii la sediile locale ale AJOFM Olt.

Organizatorii manifestării, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, au planificat Bursa a avea loc, ca şi anul trecut, doar în două oraşe din judeţ, respectiv la Slatina şi la Caracal. De data aceasta, acţiunea de la Slatina va fi organizată în colaborare cu Centrul de Informare Europeană ”Europe Direct Slatina” din cadrul Centrului de Consultanţă şi Management al Proiectelor ”Europroject” Slatina.

Târgul de joburi va avea loc vineri - 25 septembrie, începând cu orele 09.00. Pentru prima dată, ediţia din acest an a manifestării de la Slatina se va desfăşura la stadionul municipal ”1 Mai” de lângă statuia Ecaterinei Teodoroiu. La Caracal, locul de derulare a evenimentului va fi acelaşi ca în anii precedenţi: sediul Agenţiei Locale a AJOFM Olt.

Reprezentanţii firmelor interesate să angajeze absolvenţi din promoţia curentă de liceu şi facultate, dar nu numai, sunt aşteptaţi pentru detalii suplimentare despre participarea la Bursa Locurilor de Muncă la sediile AJOFM din Slatina şi Caracal. În acest sens, înspectorii AJOFM Olt au precizat că angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile şi doresc să participe la această acţiune pot transmite, în scris, la sediul AJOFM Olt din Slatina, oferta de locuri de muncă vacante completând formularul “Situaţia privind locurilor de muncă vacante”, disponibil pe site-ul www.olt.anofm.ro.

”Firmele care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ din promoţia 2015 beneficiază, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de subvenţii şi primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent: 500 lei pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii; 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal; 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior”, a declarat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Oficialul citat a mai precizat că angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sume mai-sus menţionate pe o perioadă de 18 luni. ”În acest scop, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Olt în termen de 12 luni de la data absolvirii”, a mai afirmat Elena Iordache.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

VIDEO  Bursa generală a locurilor de muncă de la Slatina, primul târg de joburi al anului 

Nemţii caută bucătari şi ospătari români, salarii de până la 2.400 euro

FOTO  Târg de agricultură la Slatina, prima ediţie

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri