A murit și bărbatul surprins de explozia centralei termice, în Olt. Montase centrala cu o zi înainte FOTO VIDEO

0
Publicat:

Cea de-a doua victimă surprinsă de explozia unei centrale termice pe gaz a murit la spital. Bărbatul avea 72 ani și cu o zi în urmă a instalat o centrală conectată la o butelie de gaz. Partenera de viață a bărbatului a fost scoasă decedată de sub dărâmături.

Cumplitul accident s-a produs în județul Olt, în localitatea Osica de Sus, sâmbătă, 2 decembrie 2023, la doar o zi după ce, spun surse locale, victimele ar fi instalat centrala termică pe gaz.

Explozia a avut loc înainte de orele prânzului. Casa în care a fost montată centrală s-a făcut un morman de moloz. Pagube au suferit și casele din vecinătate, spărgându-se geamuri și căzând țigle de pe acoperiș.

Imediat după eveniment la locul producerii exploziei încă se simțea miros de gaz, pompierii scoțând de sub dărâmături două butelii. La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) al ISU Olt.

Proprietarul locuinței, un bărbat de 72 ani, și partenera de viață a acestuia, o femeie de 62 ani, au fost prinși sub dărâmături, mai multe echipaje de pompieri acționând la locul evenimentului și reușind să-i scoată pe cei doi după ce au îndepărtat elementele de construcție prăbușite.

Femeia a decedat înainte ca pompierii să ajungă la ea, în schimb bărbatul, care a suferit multiple traumatisme, cele mai multe în zona picioarelor, a fost conștient, fiind preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Starea bărbatului s-a înrăutățit însă, în jurul orei 14,00 medicii declarând decesul.

La data de 2 decembrie 2023, în jurul orei 14,00, bărbatul de 72 de ani, din comuna Osica de Sus, a decedat la unitatea spitalicească”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Claudiu Șerban.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal, făcând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite