O centrală termică abia montată a explodat în Olt. O femeie a murit UPDATE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident s-a produs, sâmbătă-dimineață, 2 decembrie 2023, la Osica de Sus, o localitate din județul Olt. O centrală termică a explodat, iar două persoane au fost prinse sub dărâmături. Una dintre ele a murit.

UPDATE 2 Pompierii au găsit sub dărâmături două butelii cu gaz metan. La fața locului este și o echipă CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear).

„Echipajele prezente la locul evenimentului acționează pentru îndepărtarea elementelor de construcție. Până în acest moment au fost evacuate două butelii cu gaz metan. La locul evenimentului acționează și o autospecială pentru cercetare CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear). Bărbatul rănit în urma exploziei a fost transportat la CPU Caracal, conștient, politraumatizat”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Pompierii atrag atenția că putem preveni producerea unor evenimente tragice dacă adoptăm următoarele măsuri la mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil gazos:

• montarea centralelor se va efectua numai de către personal autorizat;

• verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil gazos;

• folosirea regulatoarelor de presiune în perfectă stare de funcţionare;

• suspendarea utilizării centralelor termice la apariţia avariilor sau a oricăror defecţiuni şi solicitarea intervenţiei persoanelor autorizate pentru înlăturarea deficienţelor apărute.

Conform surselor locale, evenimentul nefericit în urma căruia o femeie și-a pierdut viața iar un bărbat a fost rănit grav s-a produs după ce, cu o zi în urmă, familia instalase o centrală termică, alimentată cu o butelie cu gaz metan. Bănuiala este că montajul nu ar fi fost efectuat de personal specializat.

UPDATE 1 Pompierii au ajuns la cele două victime. O femeie în vârstă de 62 ani a fost găsită decedată, iarr un bărbat de 71 ani, conștient, surprins parțial sub dărâmături, a fost scos și i se acordă îngrijiri medicale.

Casa s-a prăbușit total FOTO: martor
Casa s-a prăbușit total FOTO: martor

Primarul localității Osica de Sus, Cezar Filip, a declarat pentru „Adevărul” că din primele informații familia ar fi montat chiar ieri centrala termică pe gaz, iar astăzi ar fi pus-o în funcțiune.

Centrala ar fi fost alimentată cu butelii de aragaz, la fața locului fiind miros de gaz, motiv pentru care populația a fost îndepărtată din zonă, pentru a nu fi surprinsă de o nouă explozie care s-ar putea produce. 

Casa s-a prăbușit total FOTO: martor
Casa s-a prăbușit total FOTO: martor

„Casa e făcută praf, o persoană, soția proprietarului, decedat, el a fost scos de pompieri, e în salvare acum, are probleme mari la picioare. E viu, cooperant, vorbește. Femeia este decedată”, a precizat primarul.

În aceeași curte, dar într-o altă casă, se mai afla mama bărbatului de 72 ani, care a scăpat nevătămată. Ei erau în casa nouă, bătrâna era în casa veche. Mama lui nu are nimic, doar s-a speriat. Sunt bucăți de BCA și la 20-30 de metri de casă. Zice un vecin că i-ar fi căzut tavanele, la trei-patru case mai încolo”, a mai precizat Cezar Filip. 

Știrea inițială

Explozia s-a produs în localitatea Osica de Sus din județul Olt, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervenind la fața locului.

Casa s-a prăbușit total FOTO: martor
Casa s-a prăbușit total FOTO: martor

Explozie centrală termică, care nu a fost urmată de incendiu, în comuna Osica de Sus, cu prăbușirea mai multor elemente ale locuinței. Două persoane surprinse sub dărâmături, posibil o victimă decedată.

Echipajele ISU Olt acționează cu două containere de căutare-salvare, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și două autospeciale pentru primă intervenție. De asemenea, la locul evenimentului acționează și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alina Băsășteanu.

Misiunea este în desfășurare. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite