Un agent de la Poliţia Rutieră Sibiu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de la SErvicdiul Rutier Sibiu a fost trimis în judecată de procurorii sibieni, fiind acuzat de presupusa comitere a mai multor infracţiuni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, ”inculpatul P.A.G. - agent de poliţie la  Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trei infracţiuni de fals intelectul, instigare la  infracţiunea de fals în declaraţii, complicitate la infracţiunea de uz de fals şi complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

Potrivit documentului citat, prin rechizitoriu s-a reţinut că ”la data de  06.11.2013, inculpatul P.A.G., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ocazia instrumentării  unui accident rutier petrecut  pe D.N.1 – în zona loc. Şelimbăr şi-a îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu, în condiţiile în care cu intenţie a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei, modul de producere a accidentului în care a fost implicată martora M.E.L., care a condus cu viteză peste limita legală în condiţii de ploaie abundentă autoturismul marca Audi Allroad, ca fiind o coliziune între două autoturisme, conduse de alte persoane, având ca urmare  realizarea unui folos necuvenit prin faptul că nu a fost sancţionată contravenţional martora M.E.L care a condus autoturismul fără a respecta dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice şi crearea premiselor pentru obţinerea  în baza documentelor încheiate, de despăgubiri de la asigurător.

La data de 11.02.2014, inculpatul P.A.G. aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 1 – zona sediului Dacia Emilian, în jurul orelor 11,28, a surprins cu aparatul radar pe inc. C. C. la volanul  autoturismul  marca B.M.W. cu nr. de înmatriculare DB-78-MRY care se deplasa cu viteza de 131 km/oră, însă şi-a îndeplinit  defectuos îndatoririle de serviciu, în condiţiile în care cu intenţie  a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei că  la volanul autoturismului s-ar fi aflat martorul S. I. faţă de care a şi procedat la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale şi la reţinerea permisului de conducere, având ca urmare  realizarea unui folos necuvenit pentru inc. C.C. care nu a fost sancţionat contravenţional.

La data de 11.02.2014, inculpatul P.A.G. aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN-1 – zona sediului Dacia Emilian, în jurul orelor 12,47, a surprins cu aparatul radar pe inc. B.G. la volanul autoturismului marca B.M.W. care se deplasa cu viteza de 133 km/oră, însă şi-a îndeplinit în mod  defectuos îndatoririle de serviciu,  în condiţiile în care cu intenţie  a consemnat în mod nereal în procesul verbal de constatare a contravenţiei că la volanul autoturismului s-ar fi aflat B.M. faţă de care a procedat la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale şi la reţinerea permisului de conducere, având ca urmare realizarea unui folos necuvenit pentru inc. B.G. persoana care ar fi trebuit să fie sancţionată contravenţional.

La data de 11.02.2014, inculpatul P.A.G. cu intenţie i-a determinat  pe inc. B.D.C. şi S.A.I. să  dea declaraţii în false cu privire la modalitatea producerii a accident rutier petrecut pe D.N.1 – în zona loc. Şelimbăr, declaraţii ce au stat la baza  încheierii în fals de către agentul de poliţie a procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

La data de 11.02.2014, inculpatul P.A.G. cu intenţie l-a ajutat pe inc. B.C. la săvârşirea infr. de uz de fals, prin întocmirea în fals a procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi oferirea acestuia inc.-ului B. C. pentru a fi depus la data de 07.11.2013 la Biroul de daune al S.C. Groupama Asigurări S.A. – filiala Sibiu.

La data de 06.11.2013 inculpatul P.A.G., prin  întocmirea în  fals a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, cunoscând la acel moment că acesta va fi folosit pentru obţinerea de despăgubiri de la  biroul de daune al S.C. Groupama Asigurări S.A. – filiala Sibiu, cu intenţie l-a ajutat pe inc. B.C. să comită tentativa la infr. de înşelăciune”. 

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Sibiu, către un agent de la Circulaţie: „Îţi vine să ţi-o freci când iei un permis cu «greutate»?

Şeful IPJ Sibiu, comisarul şef Tiberiu Ivancea, este acuzat că ar fi folosit un limbaj cel puţin nepotrivit în discuţia cu un subordonat, agent în cadrul Serviciului Rutier.

Cazul poliţiştilor acuzaţi de abuz în serviciu ajunge în instanţă. Numele unuia dintre ei apare în dosarul celei mai mari grupări de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu

Reprezentanţii unei firme din Sibiu contestă în instanţă soluţiile de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un dosar în care aceştia acuză mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Sibiu de abuz în serviciu.

VIDEO Alţi doi poliţişti rutieri au fost bătuţi în plină stradă la Sibiu. Ce spune IPJ Sibiu despre oamenii legii ameninţaţi de un primar cercetat de DNA

Cazul prezentat de cotidianul Adevărul în care un fost primar, cercetat de DNA, ameninţă poliţiştii care l-au sancţionat în trafic, nu este singular la Sibiu. În 2014, alţi doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, au fost bătuţi în plină stradă de un şofer recalcitrant.

VIDEO EXCLUSIV Încă un „caz Godină”: un fost primar cercetat de DNA ameninţă poliţiştii că vorbeşte cu şeful lor şi că le-ar putea înscena o dare de mită

Situaţiile relatate de poliţistul braşovean Marian Godină, cu persoane care ameninţă oameni ai legii din poziţia pe care o ocupă, nu sunt deloc singulare în ţară. Un exemplu este la Sibiu, unde edilul demisionar al comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar cu peste 100 de milioane de euro prejudiciu, îi ameninţă pe poliţişti că se va plânge şefului IPJ şi că le-ar putea înscena o posibilă dare de mită.

EXCLUSIV Şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu şi 10 agenţi, amenzi administrative într-un dosar cu acuzaţii de fals în înscrisuri oficiale

Şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, comisarul şef Dumitru Goşa, şi alţi 10 agenţi din cadrul aceluiaşi serviciu au primit amenzi administrative într-un dosar în care s-au făcut cercetări pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni, printre care şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

EXCLUSIV Scandalul banilor dispăruţi din amenzile de la Poliţia Rutieră Sibiu ia amploare. Cercetările vizează mai mulţi agenţi şi ofiţeri de la Circulaţie

Pornit de la o fostă agentă de la Rutieră, plecată între timp la ISU Sibiu, scandalul de la Circulaţie ia amploare după ce cercetările s-au extins iar dosarele, două la număr, au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă

Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, doi foşti poliţişti de al Serviciul Rutier Sibiu, au fost condamnaţi de judecătoria Sibiu la închisoare cu executare pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de către o parte dintre inculpaţi.

Încă un scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Un fost agent este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu

Un fost agent de la Poliţia Rutieră, mutat între timp la Ordine Publică, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele de cazier

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar.

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

EXCLUSIV Încă un scandal la Serviciul Rutier Sibiu. O fostă angajată, cercetată de DNA pentru posibile infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite