Doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, doi foşti poliţişti de al Serviciul Rutier Sibiu, au fost condamnaţi de judecătoria Sibiu la închisoare cu executare pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de către o parte dintre inculpaţi.

Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, foşti poliţişti în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, au fost trimişi în judecată în luna mai 2014, fiind acuzaţi, alături de alţi inculpaţi din dosar, de furt calificat. La sfârşitul lunii martie 2014, cei doi au fost ridicaţi de poliţiştii sibieni alături de mai multe persoane, în urma mai multor percheziţii, fiind ulterior arestaţi preventiv. 

”În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, o motocicletă, anvelope auto, televizoare L.C.D., componente , piese auto şi generatoare, bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2012- 2014. De asemenea, poliţiştii au identificat şi ridicat un pistol cu bile, precum şi muniţie, deţinute illegal”, arătau la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Sibiu, care au susţinut că prejudiciul creat prin comiterea faptelor ar fi fost estimat la 1.000.000 de lei. 

Prima instanţă în care s-a judecat dosarul a fost Judecătoria Sibiu. Magistraţii au decis încetarea procesului penal faţă de Vasile Iancu pentru mai multe infracţiuni de furt, însă l-au condamnat pe fostul poliţist la 2 ani de închisoare pentru tăinuire. La aceasta se adaugă un spor de pedeapsă de 8 luni dintr-un alt dosar, în care Iancu a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist de la criminalistică la un eveniment rutier. 

Magistraţii au decis de asemenea încetarea procesului penal în cazul lui Horaţiu Bota pentru mai multe infracţiuni de furt, l-au achitat pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de tăinuire şi l-au condamnat al 1 an de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, instanţa a decis revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare primită de Bota într-un dosar având ca obiect infracţiuni de corupţie, şi a dispus executarea în intregime a acesteia, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani şi 6 luni de închisoare. 

Alţi doi inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare iar un alt treilea a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, la care se adaugă un spor de pedeapsă dintr-un alt dosar, în care inculpatul primise închisoare cu suspendare, urmând ca acesta să execute o pedeapsă finală de 10 luni de închisoare.  

Inculpaţii au fost de asemenea obligaţi să plătească victimelor daune materiale, precum şi cheltuieli judiciare către stat. Decizia instanţei nu este definitivă, şi o parte dintre inculpaţi au făcut deja apel. 

Vă mai recomandăm: 

Încă un scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Un fost agent este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu

Un fost agent de la Poliţia Rutieră, mutat între timp la Ordine Publică, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele de cazier

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar.

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

EXCLUSIV Încă un scandal la Serviciul Rutier Sibiu. O fostă angajată, cercetată de DNA pentru posibile infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite