EXCLUSIV Încă un scandal la Serviciul Rutier Sibiu. O fostă angajată, cercetată de DNA pentru posibile infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare, o fostă angajată a Serviciului Rutier Sibiu, subcomisar de poliţie, ar fi falsificat rezoluţiile procurorilor şi ar fi dat astfel soluţii de neîncepere a urmăririi penale în 5 dosare având ca obiect diferite infracţiuni la regimul rutier, cum ar fi consumul de alcool, conducerea unui autoturism neînmatriculat sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. După ce rezoluţiile ar fi fost modificate, şoferii şi-ar fi recuperat permisele de conducere. 

Femeia a lucrat la Serviciul Rutier Sibiu până în luna august a acestui an când a demisionat, la scurt timp după ce au fost sesizaţi în cazul ei procurorii anticorupţie.  

”Persoana a fost încadrată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu din sursă externă, începând cu data de 15.11.2003, în urma promovării unui concurs pentru ocuparea unei funcţii de personal contractual (operator-control date). Începând cu data de 01.09.2005, în urma promovării unui concurs de încadrare directă din sursă externă aceasta a fost numită pe o funcţie de ofiţer pe care a ocupat-o până la data de 18.08.2015, data încetării raporturilor de serviciu prin demisie”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către IPJ Sibiu şi semnat de şeful instituţiei, comisarul şef Tiberiu Ivancea. 

Potrivit sursei citate, dosarul este în prezent instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia. ”Referitor la ancheta penală, precizăm faptul că aceasta este instrumentată de către DNA Alba, în baza rapoartelor de sesizare transmise de I.P.J. Sibiu în data de 30 şi 31.07.2015, în care sunt reclamate infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu. Înainte de finalizarea anchetei, I.P.J. Sibiu nu este în măsură să ofere alte date şi informaţii”, se mai arată în răspuns. 

Este a doua anchetă în ultima perioadă care vizează un fost angajat al Serviciului Rutier Sibiu. Procurorii Tribunalului Sibiu cercetează de asemenea o fostă agentă de la Rutieră, devenită între timp subofiţer la ISU Sibiu, suspectată că ar fi modificat ”din pix” sumele încasate de către agenţi din amenzile de circulaţie, sume pe care aceştia le predau la sfârşitul turei de lucru, şi ar fi creat un prejudiciu substanţial. Cercetările în dosar se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. 

Vă mai recomandăm: 

Cercetat de DNA, primarul Daniel Maricuţa ar putea rămâne şi fără permis. Poliţiştii l-au tras pe dreapta, după ce l-ar fi prins cu maşina pe contrasens

Edilul din Şelimbăr ar fi fost prins conducând pe contrasens însă nimeni nu a suflat o vorbă despre eveniment: Maricuţa a contestat sancţiunea în instanţă, care va decide dacă acesta va rămâne sau nu fără permis pentru 60 de zile.

UPDATE VIDEO Percheziţii DNA la Primăria Şelimbăr şi la Oficiul de Cadastru din Sibiu. Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 100 de milioane de euro

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut vineri percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Sibiul.

Averea fabuloasă a lui Daniel Maricuţa, primarul comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar de corupţie cu prejudiciu estimat de peste 100 de milioane de euro

Edilul din Şelimbăr, al cărui nume apare în dosarul de corupţie în care DNA face miercuri percheziţii la Sibiu, are o avere considerabilă.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite