Proteste în stradă la Sibiu. Oamenii, revoltați de măsurile fiscale impuse de Guvern

0
Publicat:

Protest pe străzile din Sibiu față de măsurile fiscale adoptate de Guvern. Zeci de oameni au ieșit în stradă cu pancarte pentru a-și striga nemulțumirile. 

Zeci de sibieni și-au strigat nemulțumirea în stradă. Sursa foto: oradesibiu.ro
Zeci de sibieni și-au strigat nemulțumirea în stradă. Sursa foto: oradesibiu.ro

Oamenii protestează împotriva impozitării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, a concediului medical, împotriva măsurilor fiscale luate în ultima perioadă, inclusiv cele pentru PFA și microîntreprinderi, potrivit oradesibiu.ro.

Sibienii cer deduceri salariale mărite, alocația copiilor cu vârsta de peste 2 ani să fie de asemenea majorată, terapiile pentru copiii cu nevoi speciale să fie decontate în totalitate de către CAS. Ei mai cer ca impozitarea indemnizației pentru creșterea copilului să fie eliminată. Ei protestează împotriva TVA-ul mărit, acuză lipsa beneficiilor în urma cotizării la CAS, pensiile speciale care sunt neconstituționale, acciza la carburanți și zahăr.

Cine se află în spatele protestului de la Sibiu 

La ora 17:00, oamenii s-au adunat pe strada Semaforului, iar apoi au pornit în marș spre Piața Mare. Aceștia vor ieși în stradă zilnic, în perioada 26 ianuarie – 4 februarie, în intervalul orar 17:00 – 21:00. Deplasarea manifestanților se va face doar pe trotuar, fără a perturba în vreun fel traficul rutier.  Traseul pe care organizatorul solicită avizarea desfășurării protestului este str. Semaforului – str. Rahovei – bulevardul M. Viteazu – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – Bulevardul C. Coposu, cu oprire în Piața Mare.

Cererea pentru aprobarea protestului a fost depusă la primărie în data de 22 ianuarie de către o persoană fizică, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. Se pare că ar fi vorba despre o femeie revoltată de deciziile aleșilor. 

„Vreau să lupt pentru copiii mei. Lucrez în trei schimburi în fabrică, de ce să ne impoziteze statul tichetele de masă că doar nu statul ni le dă, ci patronul. Și cu 50 de lei dacă sunt mai puține, se simte. Totodată, mă gândesc și la părinții care au copii cu dizabilități și au nevoie de terapii speciale, care sunt costisitoare și nu sunt decontate de CAS. Nu sunt de acord nici cu impozitarea indemnizației pentru creșterea copilului. Efectiv lucrezi doar cât să trăiești, în rest plătești doar taxe și impozite”, a declarat sibianca presei locale.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite