Procuror-șef din Rep. Moldova, învinuit de comiterea unui accident rutier soldat cu patru morți, rămâne în funcție

0
Publicat:

Consiliul Superior al Procurorilor a refuzat să-l suspende din funcție pe Dumitru Triboi, procurorul-șef care ar fi provocat accidentul rutier în urma căruia patru membri ai unei familii, între care și un bebeluș, și-au pierdut viața.

Învinuitul rămâne în funcția de procuror-șef al raionului Ungheni. FOTO: Arhivă
Învinuitul rămâne în funcția de procuror-șef al raionului Ungheni. FOTO: Arhivă

  În cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), a fost examinată cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, privind suspendarea din funcția de procuror-șef a raionului Ungheni a lui Dumitru Triboi, iar membrii CSP din Republica Moldova au refuzat să-i dea curs.

,,Consiliul Superior al Procurorilor a decis: a respinge demersul procurorului general interimar de a elibera acordul în vederea suspendării din funcție a procurorului-șef al Procuraturii raionului Ungheni, a domnului Dumitru Triboi. A remite prezenta hotărâre procurorului general interimar pentru informare, a fost înregistrată o paritate de voturi”, a menționat președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc.

Dumitru Triboi se află după gratii, fiind cercetat penal. În timpul ședințelor de judecată în care a fost prezent, el a refuzat să vorbească cu presa, dar avocatul său a declarat că acesta pledează nevinovat, afirmând că se deplasa regulamentar, iar ,,căruțașul a neglijat regulamentul circulației rutiere și nu cedat trecerea, nu a acordat prioritate pentru trecere pe drumul principal. Atât pasagerii cât și căruțașul, dar și agregatele respective nu erau dotate cu semnale speciale reflectorizante. Toți membrii majori, erau în stare de ebrietate alcoolică. Atunci nu era foarte vizibil. Era deja noaptea”.

Victimele erau într-o căruță

Acesta a ajuns în custodia structurilor de drept în data de 20 octombrie, după ce fiind la volanul unei mașini a lovit o căruță în care se aflau șase persoane pe un drum din satul Bahmut al raionului Călărași, situat în centrul țării vecine.

Impactul a fost atât de violent încât patru membri ai unei familii, între care un copil de trei luni au murit, iar alți doi s-au ales cu traumatisme grave și au fost transportați la spital. Printre răniți se numără o copilă de patru ani.

Învinuitul conduce Procuratura raionului Ungheni din anul 2021, fiind numit pentru un mandat de cinci ani de Consiliul Superior al Procurilor. El activează în calitate de anchetator din anul 2008.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite