Incident la Ambasada Rusiei. Procuror: Maşina a intrat în poartă, iar după, persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi s-a produs incendiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogan Staicu, s-a pronunţat miercuri referitor la incidentul de la Ambasada Rusiei din capitală. El a precizat că maşina a intrat în poartă, iar apoi şoferul a aprins un dispozitiv care a provocat incendiul care a dus la carbonizarea sa.

În interiorul autoturismului au fost găsite mai multe recipiente cu vopseluri. Ancheta ia în calcul motive personale care au dus la aceste gesturi, excluzând posibilitatea unui atac terorist.

„Maşina a intrat în poartă, iar imediat după, persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul maşinii, rezultatul fiind carbonizarea lui”, a declarat, miercuri, Bogdan Staicu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.  

Procurorul a precizat că acestea sunt informaţiile deţinute momentan şi că, „nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar, pe baza datelor existente, aceasta este situaţia de fapt conturată pentru moment”.

Bogdan Staicu a precizat că se verifică informaţiile, probele şi circumstanţele personale care l-au determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest, dar nu a putut preciza dacă bărbatul a lăsat sau nu vreun mesaj care să-şi justifice gestul. 

„La cercetarea la faţa locului, în interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. Nu aş putea spune cantitatea. Erau mai multe recipiente cu vopseluri”, a mai declarat procurorul.  

De asemenea, procurorul a fost întrebat dacă incidentul poate fi catalogat un atac terorist.

„Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanţe personale”.  

Un incendiu s-a produs miercuri dimineaţă în Capitală, după ce o maşină a intrat în gardul care înconjoară clădirea Ambasadei Rusiei. Şoferul a murit pe loc.

Persoana decedată, Bogdan Drăghici, a fost reţinut de procurori şi arestat preventiv pentru mai multe luni în anul 2019, într-un dosar de viol cu minori. Acesta a fost acuzat de procurori că şi-a abuzat sexual propria fiică.

Marţi, 5 aprilie, Drăghici a primit sentinţa în prima instanţă. El a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani şi 4 luni de închisoare. El putea face recurs

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite