Prinşi în flagrant. Liceeni din Sibiu, eliminaţi de la simularea pentru BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simularea Bacalaureatului 2022 la Sibiu Foto tribuna ro
Simularea Bacalaureatului 2022 la Sibiu Foto tribuna ro

Chiar şi simularea examenului naţional de Bacalaureat s-a dovedit a fi o piatră de hotar pentru trei elevi sibieni, care au fost surprinşi în timp ce încercau să fraudeze sistemul.

Vineri, 31 martie, doi elevi ai unui prestigios liceu din municipiul Sibiu - Colegiul Naţional Andrei Şaguna - „cea mai veche şcoală normală din România”, cu o tradiţie de peste două secole, au fost eliminaţi de la ultima probă a simulării Bacalaureatului, cea de Limba şi literatură maternă. Adolescenţii au fost surprinşi în timp ce foloseau telefonul mobil pentru a „se inspira”.

Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean Şcolar Sibiu, în afara celor două cazuri de fraudare, a mai existat un elev eliminat de la proba de geografie, din acelaşi motiv. Este vorba despre un elev al Liceului Tehnologic „Ilie Măcelariu” din Miercurea Sibiului.

 În rest, nu au existat alte probleme de organizare legate de accesarea, multiplicarea şi distribuirea subiectelor la timp, susţin organizatorii. 

Din cei 282 de elevi care studiază în limba minorităţilor şi ar fi trebuit să susţină proba de simulare, vineri au absentat 16, procentul de prezenţă la examen fiind de 94,33%.

În judeţul Sibiu, peste 3.000 de elevi în anii terminali, de la cele trei forme de învăţământ: zi, frecvenţă redusă şi seral, au fost înscrişi la probele dinaintea examenelor naţionale, după doi ani de pandemie. Încă de la prima probă au absentat peste 10% dintre ei. 

Chiar dacă notele nu vor fi publice, se va ţine cont de rezultatele obţinute ca bază de analiză a performanţelor şcolare. Însă, acestea vor putea fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui / tutorelui. În schimb, nu vor putea fi contestate. 

Rezultatele simulării examenului naţional de Bacalaureat vor fi afişate peste două săptămâni, joi, 14 aprilie. 

Vă mai recomandăm şi:

MAE infirmă informaţiile din presa germană. Căpşunarii din Baden, mulţumiţi de „condiţiile de Bangladesh“

Românii sclavi pe plantaţie, la cules de căpşuni şi sparanghel. Fermierul german: „Condiţii simple pentru oameni şi mai simpli“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite