Mașina unei școli de șoferi, surprinsă virând pe o stradă cu acces interzis. „Era instructorul la volan?” VIDEO

0
Publicat:

În municipiul Sibiu, o mașină pentru instrucție auto a fost filmată în timp ce a ales să circule pe o stradă pe care accesul nu era permis. Manevra interzisă era semnalizată de mai multe indicatoare.

Gestul conducătorului auto a fost surprins de o cameră de bord a unui participant la trafic care circula în spatele autoturismului în cauză, la începutul lunii decembrie, în data de 2.12.2023, în Sibiu, după cum se observă în imagini.

Tot în filmare se remarcă o mașină ce aparține unei școli pentru șoferi cum virează la un moment dat la dreapta, într-o intersecție, deși aceasta este semnalizată cu mai multe indicatoare: de la „interzis la dreapta” și „obligatoriu drept înainte”, pe tronsonul pe care se afla inițial, la „accesul interzis” - la intrare pe strada aleasă.

Manevră interzisă executată de o mașină a unei școli de șoferi în Sibiu Colaj capturi video Facebook
Manevră interzisă executată de o mașină a unei școli de șoferi în Sibiu Colaj Info trafic Sibiu

„Se putea produce un accident acolo”

Filmarea a fost postată pe rețelele de socializare abia în cursul acestei săptămâni, în data de 7 decembrie 2023, prilej pentru internauți de a face haz de necaz pe seama acestui incident în trafic.

„Halal școală de șoferi! Intră liniștit pe interzis, spre Gara Sibiu. Dar măcar a semnalizat”, sună textul care însoțește imaginile postate de un membru anonim al grupului Info trafic Sibiu.

„Instructorul nu cunoaște semnele de circulație”, au opinat unii internauții, în timp ce alții au concluzionat că „elevul era singur în mașină”.

„Instructorul era cu ochii în telefon, altfel ar fi călcat frâna”

Câțiva au remarcat chiar riscul neluat în considerare de către cel care conducea mașina de școală: „Mai avea 20 și vreo două de secunde (pentru a se schimba culoarea semaforului – n.red.), dar asta-i mai puțin important... Se făcea verde la cei dinspre gară, se putea produce un accident acolo, numai oameni nebuni pe șosele!... Instructorul respectiv cred că era cu ochii în telefon, pentru că, după părerea mea, în momentul în care realiza că elevul/eleva o ia pe interzis, călca frâna”.

Multe voci au susținut că la volan s-ar fi aflat chiar instructorul care n-ar mai fi ținut cont de regulile rutiere, din varii motive, în timp ce unii au tras concluzia că mai degrabă întreaga scenă ar fi reprezentat un test pentru elevul școlii de șoferi.

Rămâne de văzut dacă și ce măsuri se vor lua în acest caz, chiar și în eventualitatea în care nu vor putea fi luate în considerare imaginile camerei de bord, dar având în vedere sistemul de supraveghere video al orașului probabil se pot obține și probe oficiale.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite