Mașină de Poliție, la un pas să fie spulberată într-o depășire iresponsabilă. Șoferul a fugit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O patrulă auto a Poliției Sibiu a fost la un pas să fie implicată într-un accident rutier în orașul Săliște, marți seara, 5 septembrie 2023, din cauza unei mașini care circula pe contrasens, cu viteză.

Autospeciala de Poliție se afla în patrulare când a surprins depășirea neregulamentară. 

Coliziunea a fost evitată în ultimul moment de către șoferul polițist care s-a văzut nevoit să tragă de volan spre dreapta, pentru a ieși în afara carosabilului (VEZI VIDEO), din cauza autoturismului care circula pe contrasens. 

Cursa a continuat cu o urmărire ca-n filme a șoferului vinovat care a încercat să scape de urmările faptelor sale, dar în final a rămas fără permisul de conducere și s-a ales și cu amendă.

Incidentul legat de impactul iminent a fost surprins de o cameră de luat vederi a unui local aflat pe marginea drumului pe care s-a produs evenimentul.

Manevră criminală a unui sibian la un pas să spulbere o mașină de poliție pe contrasens Captură vide
Manevră criminală a unui sibian la un pas să spulbere o mașină de poliție pe contrasens Captură vide

Manevră de depășire neregulamentară pe marcaj simplu continuu

„La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săliște au surprins un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106D, efectuând o manevră de depășire neregulamentară, prin încălcarea marcajului simplu continuu și fără să se asigure că din sens opus circula un alt autovehicul, o autospecială în care se aflau polițiștii în patrulare”, au menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu despre tragedia evitată în ultima secundă de colegii lor în Săliște.

Dată fiind urgența, la scurt timp de la incident, polițiștii implicați în eveniment au întors mașina, încălcând de asemenea linia continuă și au plecat în urmărirea șoferului inconștient. 

„Coliziunea dintre autoturism și autospecială a fost evitată datorită manevrei rapide efectuate de către polițistul aflat la volan. Ulterior, polițiștii au întors autovehiculul și au pornit în urmărirea autoturismului, efectuând semnalele regulamentare de oprire”, comunică Poliția Sibiu.

Șoferul vinovat a încercat să fugă și să se ascundă de polițiști

Conducătorul auto vinovat a încercat să scape de polițiști. 

„Șoferul autoturismului și-a continuat deplasarea virând rapid într-o zonă greu accesibilă din extravilanul localității Orlat, însă a fost depistat, la scurt timp, de către polițiști, la domiciliu. Șoferul a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat, de 31 de ani, domiciliat în localitatea Orlat”, precizează Poliția.

Purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter, a mai făcut câteva precizări despre urmările incidentului în trafic de la Săliște, legat de măsurile luate împotriva șoferului vinovat: „Pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și neoprirea la semnalele polițiștilor, față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă de 1.450 de lei, aplicându-se, totodată, și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite