Dosarul poliţiştilor acuzaţi de abuz în serviciu se întoarce la Parchet. Instanţa desfiinţează ordonanţa de clasare dată de procuror. Care sunt argumentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul politistilor se intoarce la Parchet
Dosarul politistilor se intoarce la Parchet

Dosarul celor patru poliţişti de la Ordine Publică acuzaţi de abuz în serviciu se reîntoarce la procurori, după de Judecătoria Sibiu a desfiinţat soluţia de clasare dată în acest caz de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În motivarea deciziei prin care instanţa desfiinţează soluţia de clasare sunt subliniate mai multe aspecte. Instanţa reţine că poliţiştii ar fi asistat la scoaterea de bunuri dintr-un imobil fără să menţioneze însă în procesele verbale ce anume s-a scos exact şi de către cine. Mai mult, ulterior, pe perioada cercetărilor, aceştia nu ar fi oferit explicaţii pentru lipsa identificării personelor prezente şi a bunurilor care se scoteau din clădire. Judecătorul mai subliniază, în motivare, că procurorul ar fi delegat poliţiştilor efectuarea tuturor actelor de urmărire penală din dosar, neefectuând personal niciunul dintre acestea. 

”În cauză judecătorul de cameră preliminară constată că, deşi reprezentantul petentei a reclamt comiterea infracţiunilor de distrugere şi furt, ceea ce a şi determinat deplasarea celor patru intimaţi poliţişti la faţa locului, ocazie cu care s-a constatat că într-adevăr se scoteau bunuri din interiorul clădirii care se introduceau într-un autovehicul, în procesul verbal încheiat de aceştia nu se menţionează nimic cu privire la natura şi numărul bunurilor transportate şi nici cu privire la identitatea persoanelor care scoteau bunurile din imobil şi efectuau acest transport. Având în vedere că la momentul deplasării celor patru intimaţi aceştia au constatat că se transportau bunuri din imobil, trebuiau respectate prevederile art. 298 alin. 3 din codul de procedură penală (constatarea infracţiunii flagrante).

Judecătorul de cameră preliminară constată că trei dintre intimaţi, respectiv SAS, OA şi NC (politisti prezenţi la faţa locului, n.r.) nu au fost audiaţi de organul de cercetare penală cu respectarea prevederilor legale, aceştia declarând în calitate de martori că îşi menţin în totalitate aspectele consemnate în rapoartele întocmite de ei la data de 27.03.2015, făcând doar câteva precizări suplimentare referitoare la intimatul GD (ofiţer de poliţie prezent la faţa locului, n.r.) şi fără a menţiona nimic în legătură cu modul în care şi-au îndeplinit atribuţiile. Nu au oferit nicio explicaţie pentru lipsa identificării personelor prezente şi a bunurilor care se scoteau din clădire. Se impune a se menţiona că, potrivit unei jurisprudenţe constante a Curţii Europene a Drepturilor Omului, lipsa audierii efective a lucrătorilor de poliţie acuzaţi de comiterea unor infracţiuni şi luarea în considerare doar a rapoartelor întocmite de aceştia reprezintă o violare a prevederilor Convenţiei.  

Conform articolului 22 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în cazul infracţiunilor prevăzute de această lege urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de către procuror. În cazurile în care procurorul efectuează urmărirea penală poate delega, prin ordonanţă, organelor de cercetare penală efectuarea unor acte de urmărire penală. Din textu legal menţionat rezultă că delegarea poate privi doar o parte a actelor de urmărire penală şi nicidecum totalitatea acestora, însă, examinând dosarul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul a delegat organului de cercetare penală efectuarea tuturor actelor de urmărire penală, neefectuând personal niciunul dintre acestea”, se arată, printre altele, în motivarea instanţei. 

Numele unuia din poliţiştii acuzaţi de abuz în serviciu, în dosarul traficanţilor de etnobotanice

Unul dintre poliţiştii spre care se îndreaptă acuzaţiile părţii vătămate din dosar nu se află însă la primele explicaţii date în faţa anchetatorilor. Numele lui apare în dosarul în care Alexandru Tancou, fost ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, a fost condamnat la închisoare cu executare după ce procurorii DIICOT l-au acuzat că ar fi sprijinit gruparea lui Adrian Negru zis ”Adi Foto”, cea mai mare reţea de traficanţi de etnobotanice destructurată la Sibiu. 

Din actele şi interceptările telefonice existente la dosar s-ar putea deduce relaţiile bune existente între cei doi dar şi faptul că activitatea lor a stârnit de mai multe ori nemulţumirea superiorilor ierarhici. Spre exemplu, prin trei rezoluţii date în luna iunie 2012 în trei dosare penale de către un procuror din cadrul DIICOT, cei doi sunt acuzaţi că ar fi dat dovadă de lipsă de deontologie profesională. 

”Dată fiind atitudinea lucrătorilor de poliţie, prin rezolutia din data de 05.06.2012 li s-a solicitat acestora întocmirea unui proces verbal în care să se menţioneze toate actele de cercetare efectuate în baza ordonanţei de delegare emise în cauză, precum şi înaintarea de îndată la dosarul cauzei a actelor efectuate şi nedepuse. Lucrătorii de poliţie nu s-au conformat nici acestor dispoziţii scrise ale procurorului, la data de 11.06.2012 ei depunând personal un proces verbal din care rezultă refuzul expres al acestora de a duce la îndeplinire sarcina trasată prin rezolutia menţionată. Dincolo de lipsa de deontologie profesională a lucrătorilor de poliţie delegaţi, trebuie remarcat că actul depus de aceştia nu are nicio valoare procedurală, nu este întocmit în niciunul din dosarele în care au fost emise rezoluţiile şi are un aspect general (lucrătorii de poliţie evidenţiind faptul că nu vor duce la îndeplinire dispoziţiile procurorului); procesul verbal nu este înregistrat la SCCO Sibiu şi nu poartă viza şefului de serviciu”, se arată într-una dintre rezoluţii, prin care procurorul DIICOT a dispus sesizarea şefului SCCO Sibiu ”pentru neîndeplinirea” de către cei doi poliţişti ”a dispoziţiilor date de procuror în termenul stabilit de acesta, urmând a se comunica procurorului măsurile dispuse în termen de trei zile”, se arată într-una din cele trei  rezoluţii. 

Mai mult, într-un raport întocmit de către şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu către şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia se arată că cei doi poliţişti ”au încălcat cu intenţie în mai multe rânduri normele etice şi de deontologie specifice precum şi atribuţiile profesionale manifestând dezinteres şi neglijenţă în respectarea dispoziţiilor transmise de şefii ierarhici precum şi în soluţionarea în termen a lucrărilor repartizate”. 

În dosar sunt şi mai multe interceptări ale unor convorbiri dintre cei doi poliţişti. Redăm mai jos câteva dintre ele (omul legii acuzat în prezent de abuz in serviciu fiind denumit de către noi ”colegul poliţist”, n.r.)

Convorbire telefonică din data de 14.03.2013  

Colegul politist: Unde eşti să vin să te iau?

Alexandru Tancou: De ce? 

C.P: Să facem niste verificări.

A.T: Păi nu ţi-am zis că plec cu treabă?

C.P:Păi da, da-i dispoziţie, bă, de la şeful tău. 

T.A.: Du-te mă să mă pupe în.... 

O altă convorbire telefonică, tot din 14.03.2013

C.P.: Ce faci, măi? Ai terminat treaba?

T.A.: Nu. 

C.P: Am crezut că eşti al lucru. 

T.A.: Nu-s la lucru, nu mă duc azi, că nu mai ajung. 

C.P.: Bine. Era un grup de bitanci care cred că fumează etnobotanice, dar dă-i în (...) măsii. Nu mă mai complic să îmi dau şpiţe în (...). 

T.A.: Cine nu mai fumează mă în ziua de azi!

În 20.03.2013, când este reţinut de anchetatori în dosarul lui Adrian Negru, Tancou îşi sună colegul să îi spună ce s-a întâmplat, potrivit interceptărilor existente la dosar. 

T.A.: Mi-au emis ordonanţă. 

C.P.: De reţinere?

T.A.: De reţinere, da. Şi mă prezintă la Curte. (Curtea de Ape Alba Iulia unde Tancou a fost dus cu propunere de arestare preventivă, n.r.)

C.P.: Bă, eşti nebun? Şi când te prezintă?

T.A: Probabil în seara asta. 

C.P: Şi pentru ce, mă? 

T.A: Favorizarea infractorului, distrugere de înscrisuri, sprijinirea unui grup de criminalitate organizată. 

C.P.: Cu ăsta, cu pretenu?

T.A.: Cu Negru (Adrian Negru, liderul grupării de traficanţi de etnobotanice destructurată de procurorii DIICOT, n.r.).

Mai departe, colegul poliţist se oferă să meargă la Alba împreună cu o doamnă, foarte probabil soţia lui Tancou, iar dialogul se încheie cu câteva sfaturi: 

T.A.: Păzeşte-te. 

C.P.: Iha. 

T.A.: Păzeşte-ţi fundul. 

C.P.: Da. Clar că....I*m the next. 

Motivele pentru care cei patru poliţişti sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Reprezentanţii unei firme din Sibiu acuză mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Sibiu de abuz în serviciu, după o intervenţie la sediul unui fost restaurant, din zona istorică a Sibiului. Printre numele care apar în dosar se află şi cel al şefului IPJ Sibiu, comisarul şef Tiberiu Ivancea.

După cum Adevărul a relatat în ediţia electronică din 5 aprilie 2016, dosarele s-au deschis după ce anul trecut, mai exact în 24 februarie 2015, un incident a avut loc la un restaurant aflat în zona istorică a Sibiului. Spaţiul în care acesta funcţiona a fost închiriat de o firmă, care la rândul ei l-a subînchiriat unei alte firme, la care administrator special era, la momentul respectiv, unul din finii comisarului şef Tiberiu Ivancea, şeful IPJ Sibiu. 

În urma unor neînţelegeri, contractul de subînchiriere nu a mai fost prelungit, iar spatiul a trebuit eliberat. Doar că, la eliberare, susţin reprezentanţii firmei care a subînchiriat, ar fi constatat distrugeri în spaţiu şi faptul că ar fi fost luate bunuri care nu ar fi aparţinut celor care eliberau imobilul. Mai mult, spun aceeaşi reprezentanţi, echipajele de poliţie sesizate prin 112 ar fi ajuns după 20 de minute, deşi spatiul respectiv se află extrem de aproape de sediul IPJ Sibiu. 

”În data de 24.02.2015, în jurul orelor 15:15, am sunat la Serviciul de Urgenţe 112 pentru a anunţa o infracţiune de distrugere a unui spaţiu comercial şi furt de bunuri din acelaşi spaţiu, spaţiu pe care societatea (…) îl deţine în chirie de la (…) şi pe care l-am subînchiriat (…), societate administrată de (…) care este finul şefului Inspecoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, domnul Ivancea Tiberiu. La data şi la ora la care fac referire, domnul Ivancea Tiberiu se afla cu finul său în incinta spaţiului respectiv, asistând pur şi simplu la distrugerea bunurilor pe care le-am lăsat spre folosinţă. Consider că domnul Ivancea Tiberiu se implica în litigiul pe care îl am cu numitul (…) , întrucât echipajul pe care l-am chemat la faţa locului nu a vrut să facă nici o constatare şi au sosit la aproximativ 20 de minute de la sesizare, fiind nevoit să sun de două ori la IPJ Sibiu prin numărul de urgenţe 112 (în ambele cazuri refuzândumi-se trimiterea unui echipaj) pentru acordarea sprijinului necesar în astfel de situaţii”, au scris reprezentanţii firmei într-o sesizare adresată Corpului de Control al Ministerului de Interne. 

Poliţişti ”atenţionaţi” după verificările IGPR 

Ulterior, potrivit unui răspuns remis firmei reclamante de către Direcţia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), ”din verificări au rezultat unele disfuncţionalităţi cu privire la modul în care au fost soluţionate petiţiile adresate către IPJ Sibiu, motiv pentru care faţă de trei poliţişti cu responsabilităţi pe această linie conducerea Poliţiei Române a dispus măsuri cu caracter administrativ-preventiv, conform cadrului normativ legal ce reglementează regimul disciplinar al poliţistilor, în sensul respectării sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilităţilor postului, respectiv pentru prevenirea săvârşirii de abateri disciplinare”. Potrivit documentului citat, pentru ”aspectele vizând incidenţa materiei penale” a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Rugaţi să explice cine sunt cei trei poliţişti, din ce servicii, care sunt disfuncţionalităţile care au rezultat din verificări şi în ce au constat măsurile cu caracter administrativ-preventiv, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române arată, într-un răspuns remis la solicitarea cotidianului Adevărul, că ”Din verificările efectuate a rezultat că cei trei poliţişti la care faceţi referire au fost atenţionati în conformitate cu prevederile art.58 din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului. Menţionăm că doi dintre aceştia fac parte din cadrul Biroului de Ordine Publică iar unul din cadru Compartimentului Control Intern din IPJ Sibiu. De asemenea, vă informăm că disfuncţionalităţile acestora au fost asupra sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilităţilor postului, în vederea prevenirii săvârşirii unor abateri disciplinare, întrucât au manifestat superficialitate în soluţionarea petiţiei nr. (….), încălcând prevederile punctului 6 din Anexa 3 la OMAI nr. 190/2004 din Metodlogia de verificare şi cercetare a reclamaţilor îndreptate împotriva personalului MAI”. 

Articolul din Anexa 3 la care fac referire în răspuns reprezentanţii IGPR spune că ”Dacă pe parcursul verificărilor se constată că faptele comise întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni şeful (comandantul) va dispune, de îndată, transmiterea reclamaţiei, împreună cu actele întocmite, organelor competente”. 

După evenimentele din 24 februarie 2015, în imobil a ajuns şi un echipaj al Poliţiei Locale, care a constatat mai multe nereguli, potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Sibiu, instituţie în subordinea căreia se află Seviciul Public de Poliţie Locală. 

”Poliţia Locală a fost sesizată telefonic cu privire la lucrările neautorizate care s-au executat la imobilul de pe strada (…). În urma controlului efectuat s-a constatat demolarea fără autorizaţie a unor pereţi interiori precum şi a podelei. Având în vedere că aceste lucrări s-au efectuat în zona de protecţie a centrului istoric, Poliţia Locală Sibiu a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, fapta fiind considerată infracţiune, conform articolului 24 din Legea 50/1991”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către reprezentanţii Primăriei. 

Tot în interiorul spaţiului, facând curăţenie, reprezentaţii firmei au găsit şi un bon pe care apare menţiunea ”Protocol” şi pe care apare de asemenea trecut numele şefului IPJ Sibiu. 

image

Trei dosare la trei parchete diferite

Nu mai puţin de trei dosare s-au deschis în urma incidentelor din 24 februarie. Unul dintre ele a fost deschis la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, mai exact sesizarea formulată ”împotriva comisarului şef de poliţie Ivancea Tiberiu (…) pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu”. În luna august a anului trecut, s-a dispus ”clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de abuz în serviciu comisă de Ivancea Tiberiu”, în ordonanţa de clasare procurorul de caz arătând că ”Din cercetările efectuate în cauză nu rezultă că şeful IPJ Sibiu ar fi fost implicat în faptele de distrugere şi furt sesizate, însuşi denunţătorul a precizat că nu a avut o conversaţie cu Ivancea Tiberiu referitor la aceste fapte, iar în prezent aspectele sesizate fac obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. De altfel, nu există niciun indiciu că şeful IPJ Sibiu ar fi dat indicaţii lucrătorilor de poliţie cu privire la instrumentarea faptelor penale sesizate şi nici cu privire la modul de acţiune a poliţistilor care au intervenit la faţa locului în urma apelului la numărul de urgenţă 112”. 

Un al doilea dosar a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmărirea penală fiind începută tot pentru abuz în serviciu. Şi aici s-a dispus ”clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de abuz în serviciu privind pe agenţii de poliţie (….) şi subcomisarul (….). ”Din întregul material probator în cauză nu s-a putut stabili că lucrătorii de poliţie au acţionat cu rea credinţă şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, motiv pentru care urmează a se dispune clasarea sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu”, arată în ordonanţă procurorul de caz. Soluţia a fost contestată de către reprezentanţii firmei, însă şi contestaţia a fost respinsă. Este dosarul în care reprezentanţii firmei au contestat în instanţă soluţia de clasare, contestaţie admisă, soluţia fiind desfiinţată de judecător iar dosarul, retrimis la Parchet pentru refacerea urmăririi penale. 

Un al treilea dosar este deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Potrivit unui răspuns remis la solicitarea Adevărul de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ”prin ordonanţa din 17.03.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de executare fără autorizaţie de construire sau desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor de costruire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la construcţii reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate în acelaşi imobil-teren şi/sau construcţii, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stbilită prin documentaţii de urbanism aprobate”. Prin ordonanţa din data de 8.04.2015 în cauză s-a început urmărirea penală şi cu privire la infracţiunea de distrugere. 

IPJ Sibiu: ”Niciun poliţist nu a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”

La momentul redactării materialului citat, cotidianul ”Adevărul” i-a solicitat şefului IPJ Sibiu, prin intermediul biroului de presă al instituţiei, o reacţie vizavi de acuzaţiile de abuz în serviciu din acest caz. În răspunsul remis de biroul de presă al IPJ Sibiu se menţionează că ”Evenimentul la care faceţi referire a fost sesizat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu prin SNUAU 112. Ca urmare a acestei sesizări, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, Biroul Ordine Publică au intervenit la faţa locului, luând măsurile legale care s-au impus, în concordanţă cu circumstanţele producerii acelui eveniment. După acest eveniment, niciun poliţist nu a fost cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”. 

Vă mai recomandăm: 

Bărbatul acuzat că a omorât un copil în bătaie şi apoi i-a topit trupul în sodă caustică a încercat să se sinucidă în arestul IPJ Sibiu

Cetăţeanul italian acuzat că ar fi omorât în bătaie copilul concubinei sale după care i-ar fi topit trupul în sodă caustică a încercat să se sinucidă în arestul Poliţiei Sibiu. Este al treilea incident deosebit de grav înregistrat în arest în ultimul an, după ce un deţinut a evadat iar un cetăţean austriac acuzat de pedofilie s-a spânzurat.

Două dosare penale în cazul banilor dispăruţi din amenzile de la Poliţia Rutieră Sibiu. Acuzaţii de delapidare, fals, uz de fals şi neglijenţă în serviciu

Două dosare penale sunt în acest moment în curs de cercetare în cazul banilor din amenzi dispăruţi de al Poliţia Rutieră Sibiu.

Scandalul „Lasă că te f..e şeful pe tine!“. Comisarul şef care le-a cerut agenţilor să-i aducă actele la birou sau la şeful Poliţiei Rutiere este cercetat disciplinar

Sandu Toader, comisar şef la Control Intern în cadrul IPJ Sibiu, este cercetat disciplinar de către superiori după ce, oprit fiind de un echipaj de la Circulaţie, a fost filmat când şi-a abandonat actele şi le-a spus poliţiştilor să i le aducă la birou sau să le lase la biroul şefului Poliţiei Rutiere a municipiului.

VIDEO Comisar-şef oprit în trafic la Sibiu. Ameninţare către agentul de la Rutieră: „Lasă că te f..e şeful pe tine!“

Încă un scandal zguduie Poliţia Sibiu, la aproape o lună de la apariţia în presă a vestitei replici rostită de şeful IPJ Sibiu: “îţi vine să ţi-o freci când iei un permis cu greutate”. De această dată, protagonistul este un ofiţer de la control intern.

Un agent de la Poliţia Rutieră Sibiu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu

Un agent de la Serviciul Rutier Sibiu a fost trimis în judecată de procurorii sibieni, fiind acuzat de presupusa comitere a mai multor infracţiuni.

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Sibiu, către un agent de la Circulaţie: „Îţi vine să ţi-o freci când iei un permis cu «greutate»?

Şeful IPJ Sibiu, comisarul şef Tiberiu Ivancea, este acuzat că ar fi folosit un limbaj cel puţin nepotrivit în discuţia cu un subordonat, agent în cadrul Serviciului Rutier.

Cazul poliţiştilor acuzaţi de abuz în serviciu ajunge în instanţă. Numele unuia dintre ei apare în dosarul celei mai mari grupări de traficanţi de etnobotanice de la Sibiu

Reprezentanţii unei firme din Sibiu contestă în instanţă soluţiile de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un dosar în care aceştia acuză mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Sibiu de abuz în serviciu.

VIDEO Alţi doi poliţişti rutieri au fost bătuţi în plină stradă la Sibiu. Ce spune IPJ Sibiu despre oamenii legii ameninţaţi de un primar cercetat de DNA

Cazul prezentat de cotidianul Adevărul în care un fost primar, cercetat de DNA, ameninţă poliţiştii care l-au sancţionat în trafic, nu este singular la Sibiu. În 2014, alţi doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, au fost bătuţi în plină stradă de un şofer recalcitrant.

VIDEO EXCLUSIV Încă un „caz Godină”: un fost primar cercetat de DNA ameninţă poliţiştii că vorbeşte cu şeful lor şi că le-ar putea înscena o dare de mită

Situaţiile relatate de poliţistul braşovean Marian Godină, cu persoane care ameninţă oameni ai legii din poziţia pe care o ocupă, nu sunt deloc singulare în ţară. Un exemplu este la Sibiu, unde edilul demisionar al comunei Şelimbăr, cercetat într-un dosar cu peste 100 de milioane de euro prejudiciu, îi ameninţă pe poliţişti că se va plânge şefului IPJ şi că le-ar putea înscena o posibilă dare de mită.

EXCLUSIV Şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu şi 10 agenţi, amenzi administrative într-un dosar cu acuzaţii de fals în înscrisuri oficiale

Şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, comisarul şef Dumitru Goşa, şi alţi 10 agenţi din cadrul aceluiaşi serviciu au primit amenzi administrative într-un dosar în care s-au făcut cercetări pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni, printre care şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

EXCLUSIV Scandalul banilor dispăruţi din amenzile de la Poliţia Rutieră Sibiu ia amploare. Cercetările vizează mai mulţi agenţi şi ofiţeri de la Circulaţie

Pornit de la o fostă agentă de la Rutieră, plecată între timp la ISU Sibiu, scandalul de la Circulaţie ia amploare după ce cercetările s-au extins iar dosarele, două la număr, au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Doi foşti poliţişti de la Serviciul Rutier Sibiu, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă

Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, doi foşti poliţişti de al Serviciul Rutier Sibiu, au fost condamnaţi de judecătoria Sibiu la închisoare cu executare pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de către o parte dintre inculpaţi.

Încă un scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Un fost agent este urmărit penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu

Un fost agent de la Poliţia Rutieră, mutat între timp la Ordine Publică, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru fals intelectual şi abuz în serviciu.

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele de cazier

Doi agenţi din cadrul IPJ Sibiu sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu după ce şi-ar fi însuşit zeci de mii de lei din taxele plătite de sibieni pentru eliberarea cazierului judiciar.

EXCLUSIV Scandal la Poliţia Rutieră Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

Un scandal de proporţii ”mocneşte” la Poliţia Rutieră Sibiu, unde ar fi dispărut, se pare, sume substanţiale din încasările pentru amenzile de circulaţie.

EXCLUSIV Încă un scandal la Serviciul Rutier Sibiu. O fostă angajată, cercetată de DNA pentru posibile infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu

După ce numele unei foste agente de la Serviciul Rutier a apărut într-un dosar având ca obiect infracţiuni de fals, uz de fals şi abuz în serviciu, un alt scandal iese la iveală. O fostă angajată de la Rutieră este cercetată într-un dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite