Accident feroviar mortal în Sibiu. Victima a fost descoperită de mecanicul altui tren

0
Publicat:

Mecanicul unui tren de persoane a observat miercuri dimineața, 22 martie 2023, întinsă pe șinele de cale ferată din municipiul Sibiu o persoană care părea moartă și a alertat imediat Poliția.

Accident feroviar mortal în Sibiu Foto ilustrativă jpg
Accident feroviar mortal în Sibiu Foto ilustrativă jpg

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului pentru cercetări au confirmat că este vorba despre un accident feroviar mortal survenit cel mai probabil în cursul dimineții de miercuri, 22 martie 2023, și au menționat că vor continua ancheta pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs acest eveniment și cine se face vinovat - pentru a putea fi tras la răspundere, dacă este posibil.

„În această dimineață, în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Sibiu au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, la trecerea la nivel cu calea ferată din Câmpșor, zona cartierului Ștrand, unde mecanicul unui tren a semnalat prezența unei persoane decedate pe acostamentul căii ferate”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Sursa citată a mai precizat: „La fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, sibian, care prezenta leziuni incompatibile cu viața, cel mai probabil survenite în urma unui accident feroviar în Sibiu, produs în această dimineață. Trupul bărbatului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”.

Al doilea eveniment feroviar după deraierea de la Veștem

Este primul accident de tren soldat cu un deces produs în acest an pe raza județului Sibiu. În general, în astfel de situații este vorba despre sinucideri, dar acest lucru nu reprezintă o certitudine în cazul de față. Rămâne de aflat dacă bărbatul a fost lovit de tren accidental sau nu.

Accidentul de la Câmpșor nu este singurul incident feroviar produs în acest an. În urmă cu nici 10 zile, după gravul eveniment de la Roșiori Nord, s-a produs o deraiere și în Sibiu. 

În zona Cimitirului din Veștem, un utilaj al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Surcursala Regională Brașov, aparținând Secției L3 Sibiu, a deraiat și s-a răsturnat în afara căii ferate. Un bărbat prins sub utilaj a fost salvat de pompierii de la descarcerare și echipajele SMURD, dintre care unul cu medic. La intervenție a fost trimisă și o autospecială de stingere.

Bărbatul de 54 de ani efectua lucrări de întreținere la șinele de tren când s-a produs accidentul și a fost prins sub un utilaj. Victima a suferit un traumatism la picior, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu. 

Agenția de Investigare Feroviară Română – AGIFER nu a mai transmis ulterior cauzele producerii acestui eveniment care face parte dintr-o serie neagră alături de coliziunea feroviară de la Roșiori Nord, unde locomotiva unui tren InterRegio de călători a lovit un tren de marfă, pe Magistrala 100.

În vara anului trecut, un alt bărbat a fost lovit mortal de un tren InterRegio, între stațiile Ocna Sibiului și Mândra.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite