Locomotiva unui tren a luat foc pe Valea Oltului. Pasagerii, salvaţi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotivă, în flăcări, pe Valea Oltului: 70 de pasageri evacuaţi Foto ISU Vâlcea
Locomotivă, în flăcări, pe Valea Oltului: 70 de pasageri evacuaţi Foto ISU Vâlcea

Incidentul s-a produs miercuri, 29 iunie, la un tren de călători aflat în mişcare pe ruta Sibiu - Râmnicu Vâlcea. Trenul a fost oprit în Halta Turnu, de lângă mănăstirea cu acelaşi nume, aproape de ieşirea din Defileul Oltului, spre Călimăneşti.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Aceeaşi sursă a menţionat că la faţa locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj al Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Călimăneşti. 

GALERIE FOTO CU LOCOMOTIVA CARE A LUAT FOC PE VALEA OLTULUI

Nu au fost persoane rănite în urma acestui incident, pentru că cei aproximativ 70 de pasageri s-au evacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenţie. 

„Pentru limitarea propagării incendiului, s-a luat măsura decuplării locomotivei de restul garniturii. În acelaşi timp, pompierii au acţionat pentru răcirea zonei compartimentului motor, unde zona era supraîncălzită. La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins în fază incipientă, ulterior fiind asigurată răcirea motorului timp de aproximativ două ore”, a mai menţionat reprezentantul ISU Vâlcea.

Locomotivă, în flăcări, pe Valea Oltului: 70 de pasageri evacuaţi în Halta Turnu (Imagini ISU Vâlcea)

Potrivit acestuia, cercetările preliminare au scos la iveală faptul că focul s-a declanşat din cauza unui scurtcircuit produs la conductorii electrici neizolaţi corespunzător.

Aproximativ jumătate dintre pasagerii din tren şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual, iar restul călătorilor au preferat să aştepte să fie preluaţi de altă garnitură pentru a ajunge la destinaţie.

Din cauza incidentului, traficul feroviar a fost blocat ore bune pe Valea Oltului, celelalte garnituri fiind oprite în staţiile CFR dintre Podu Olt şi Piatra Olt.

Vă mai recomandăm şi:

Ţara Loviştei, ţinutul magic prin munţi ce va fi tranzitat de două loturi ale Autostrăzii Sibiu–Piteşti FOTO

Mirele căzut de pe o stâncă, pe Cozia, era în adidaşi: „S-a căţărat cu mâinile goale cinci metri” VIDEO

Visul spulberat al satului olimpic devenit loc bântuit. Mirifica zonă fusese admirată şi de Laura Pausini VIDEO

Cum arată Vidra, staţiunea-fantomă din cel mai frumos loc al României FOTO

O vilă în ruină din Băile Govora, la categoria „case bântuite” într-o emisiune pe HBO VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite