O geantă suspectă, în curtea unui bloc din Sibiu, a pus pe jar pirotehniștii SRI. Ce au descoperit UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alertă cu bombă a fost declanșată în Sibiu, marți seara, 21 martie, din cauza unei cutii suspecte abandonată în spatele unui bloc. La fața locului s-au deplasat mai multe forțe de intervenție.

Alertă cu bombă la Sibiu Foto IPJ Sibiu jpeg
Alertă cu bombă la Sibiu Foto IPJ Sibiu jpeg

UPDATE După cum se așteptau și specialiștii, pachetul suspect din Sibiu s-a dovedit a nu fi un obiect periculos. Era un simplu aparat electrocasnic. Nu s-a precizat nimic legat de motivul pentru care a fost abandonat în zonă sau de către cine. Timp de mai bine de o oră zeci de forțe de intervenție au fost mobilizate în zonă.

„În urma verificărilor efectuate de către echipa pirotehnică din cadrul SRI s-a constatat că pachetul în cauză nu prezintă niciun pericol. În interior se afla un aparat electrocasnic. Forțele de intervenție (polițiști, jandarmi, pompieri, cadre prim - ajutor) s-au retras”, au anunțat reprezentanții Poliției Județene.

Știrea inițială

„În urma unui apel 112 prin care a fost sesizată prezența unei cutii din carton abandonate în spatele unui bloc, de pe strada Siretului din municipiul Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a dislocat de urgență la fața locului echipaje din sistemul de ordine și siguranță publică și poliție rutieră, în vederea izolării perimetrului zonei, evaluării riscurilor și luării tuturor măsurilor pentru protejarea populației”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Alertă cu bombă la Sibiu Foto IPJ Sibiu jpeg
Alertă cu bombă la Sibiu Foto IPJ Sibiu jpeg

Sursa citată a mai menționat că la fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență.

„La fața locului a fost solicitată prezența specialiștilor SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic”, a mai transmis reprezentanta Poliției Județene Sibiu.

În urmă cu un an, forțele de ordine din Sibiu au intrat în alertă în urma unei amenințări cu bombă pe o stradă din Centrul Vechi. La vremea respectivă, exista un fenomen la nivelul țării de farse de acest gen, pentru care unii s-au ales cu amendă de 4.000 de lei. 

Deși este considerat drept „cutie suspectă”, cazul de față este tratat la fel ca o alertă cu bombă, până nu se știe despre ce este vorba, cine și de ce a abandonat-o în zona cu pricina.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite