Accident cu un autocar care transporta zeci de persoane în județul Sibiu. A fost activat Planul Roșu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Plan Roșu activat în județul Sibiu în urma unui accident rutier. Este vorba despre un autocar care a ieșit în afara părții carosabile pe raza localității Porumbacu de Sus.  

UPDATE

Potrivit ultimelor informații, dintre victime, șoferul autocarului se află în continuare în stare gravă. „Pacientul în vârstă de 33 de ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu având politraumatisme în urma unui accident rutier, în stare comatoasă și intubat. Pacientul a fost diagnosticat de medicii UPU cu traumatism cranio-facial sever și traumatism toraco-abdominal, cu ruptură de splină, pentru care s-a intervenit chirurgical, de urgență. La momentul actual, pacientul este internat în cadrul Secției Chirurgie, la terapie intensivă, în stare gravă”, a transmis purtătoarea de cuvânt a SCJU Sibiu, Cristina Bălău.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au menționat că autocarul a ieșit în decor în urma unei coliziuni cu un TIR, ce a avut loc la km. 277+600 m, la intrarea în Porumbacu de Jos dinspre Avrig. Șoferul autocarului este un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Bistrița Năsăud. Ansamblul rutier era condus spre Brașov de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Dolj.

Celelalte două victime erau pasagere în autocar, una în vârstă de 19 ani, din județul Călărași, cealaltă de 38 de ani, din județul Brăila.

Două ore mai târziu de la producerea acestei coliziuni, a mai avut loc un accident în zonă, la nici doi kilometri depărtare de primul eveniment. O motocicletă ce gonea spre Brașov a intrat într-un autoturism care mergea în fața sa. Motociclistul, un bărbat în vârstă de 53 de ani și pasagera sa, o femeie de 42 de ani, ambii cetățeni străini, au ajuns la spital cu multiple răni.  

UPDATE

Din totalul celor 57 de persoane implicate în accidentul rutier, 3 sunt transportate la spital.   

Șoferul autocarului a fost extras de către echipajele de descarcerare și predat echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru a fi transportat la UPU Sibiu.

Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Sibiu.

Ceilalți 53 de pasageri din autocar sunt transportați la o sală de sport din localitate, urmând a fi preluați de un alt mijloc de transport.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat .

Știre inițială

La fața locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare , o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere, precum și 6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic. 

De asemenea la fața locului a fost adus și elicopterul SMURD.

În accident sunt implicate un autocar care transporta 56 de persoane, plus șofer, și un autocamion.  

Din primele informații șoferul autocarului a rămas încarcerat, iar echipajele operative au acționat pentru extragerea persoanei.

Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului.

Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate, nu mai sunt alte persoane încarcerate.  

Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale.   

Intervenția este în desfășurare.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite