Un TIR și un autocar cu 56 de cetăţeni ucraineni, dintre care 43 copii, s-au ciocnit violent între județele Constanța și Tulcea. Planul Roșu, activat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident grav s-a produs, luni, 17 iunie 2024, între un TIR si un autocar cu 56 de călători, cetățeni ucraineni, la trecerea cu calea ferată de pe E 87, între județul Constanța și județul Tulcea. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Medicii SMURD au intervenit pentru îngrijiri medicale FOTO: ARHIVA
Medicii SMURD au intervenit pentru îngrijiri medicale FOTO: ARHIVA

UPDATE:  Luni, 17 iunie 2024, în jurul orei 03.20, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazu, s-a produs un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că „impactul s-a produs între un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă și un autocar în care se aflau 56 de persoane, dintre acestea 43 fiind minori”.

În urma accidentului rutier, au fost răniți ușor doi minori, de 14 si 16 ani, și o persoana majoră.

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest și cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunțat Poliția. 

Pompierii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs între un TIR şi un autocar, între localităţile Tariverde (Constanța) şi Baia (Tulcea), chiar la trecerea cu calea ferată. 

În autocar se aflau 56 persoane de cetățenie ucraineană, dintre care 43 minori.

Dintre acestea, 15 (2 adulți si 13 copii) au avut nevoie de îngrijiri medicale (pe Cod Verde), iar 4 persoane (2 adulți și 2 copii) au fost transportate la spital.

Potrivit ISU Dobrogea, la ora 03.28, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

La locul accidentului au ajuns mai multe autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD și pentru transport victime multiple ale pompierilor militari de la Stația Midia, detașamentele Palas, Fripis și Port, precum și opt ambulanțe SAJ.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite