Un bărbat a murit după ce i s-a refuzat transferul la trei spitale. Familia a făcut plângere penală

0
Publicat:

Un bărbat care a căzut de pe scuter a murit cu zile la spitalul din Satu Mare, după ce i-a fost refuzat transportul la un spital specializat.

spital satu mare captura antena 3 jpg

Bărbatul în vârstă de 52 de ani s-a urcat pe propriile picioare în ambulanța venită să-i acorde primul ajutor, după ce ar fi suferit o fisură la trahee.

„A derapat cu scuterul și i-a căzut pe piept. Un consătean l-a găsit și m-a sunat că îi e rău la soțul și ce să facă, dacă să sune ambulanță. În salvare s-a urcat pe picioarele lui,” a povestit soția sătmăreanului pentru ProTV.

Spitalul nu are însă secție de specialitate, iar medicii au cerut pentru el transferul la un spital din Oradea, Baia Mare și Cluj.

Potrivit familiei, transferul a fost însă refuzat, astfel că bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, și-a revenit, dar ulterior a murit.

Familia a angajat un avocat care va face plângere penală managerului Spitalului din Cluj.

 „Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani,” a mai povestit soția bărbatului.

 „Vom formula o plângere penală față de faptă. Vom vedea care a fost motivul refuzului de preluare și la ce moment a fost făcută această solicitare raportat la diagnosticul destul de grav,” a declarat avocatul Ovidiu Silaghi.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a precizat că nu li s-a cerut transferul în mod oficial, ci doar sfatul.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă,” a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite