Șofer cu permis fals, prins la volanul unui utilaj greu. Altul avea acte false pe mașina de Bulgaria

0
Publicat:

Doi cetățeni, unul ucrainean și unul român, sunt cercetați penal pentru că au fost prinși cu documente false la Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare.

Cei doi sunt cercetați penal  FOTO ITPF Sighetu Marmației
Cei doi sunt cercetați penal FOTO ITPF Sighetu Marmației

Documentele false prezentate sunt un permis de conducere ucrainean în cazul străinului și un certificat de inspecție tehnică periodică eliberat de autoritățile bulgare în cazul românului.

În data de 5 martie 2024, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară un cetățean ucrainean, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Cehia. Colegii noștri i-au solicitat și permisul de conducere, iar în urma verificãrilor au constatat că documentul prezentat de șofer, care avea însemnele autorităților ucrainene, nu îndeplinește condițiile de formã și de fond ale unuia autentic, fiind fals”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației.

Certificat ITP fals

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, tot pe sensul de ieșire, s-a prezentat un maramureșean, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Bărbatul în vârstă de 23 de ani a prezentat la controlul de frontieră și documentele mașinii.

În urma efectuării verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare pe care era înscrisă inspecția tehnică periodică nu întrunește elementele de formă și fond ale unui document autentic, dovedindu-se a fi falsă”, mai arată ITPF Sighetu Marmației.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit dosare penale. „Dacă în primul caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedã permis de conducere, în cel de-al doilea caz, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals conform Codului Penal, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, mai arată ITPF Sighetu Marmației.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite