Șapte persoane, din Sri Lanka și Pakistan, găsite ascunse în portbagajul unui autoturism pentru a trece frontiera

0
Publicat:

Șapte persoane din Sri Lanka și Pakistan au încercat să treacă frontiera Nădlac II ascunse în portbagajul unui autoturism înmatriculat în România. Voiau să ajungă în vestul Europei.

Mașina era condusă de un român FOTO Poliția de Frontieră
Mașina era condusă de un român FOTO Poliția de Frontieră

Mai exact, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunși într-un autoturism condus de un român, șapte cetăţeni din Sri Lanka și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Șoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetăţenii depistaţi ascunşi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 2 martie 2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 22 de ani. Tânărul conducea un autoturism înmatriculat în România şi se deplasa pe ruta România – Slovenia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, șapte cetățeni străini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Cel mai tânăr avea 21 de ani

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka și Pakistan, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, intrați legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AradPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite