Polonia a suspendat controalele la frontiera cu Slovacia, reducând măsurile împotriva migrației ilegale

0
Publicat:

Polonia a luat decizia oficială de a suspenda controalele temporare la frontiera sa cu Slovacia vecină, eliminând astfel măsurile introduse anterior pentru a reduce migrația ilegală, conform informațiilor furnizate de agenția de presă dpa.

Migranți la frontiera cu Polonia FOTO Facebook
Migranți la frontiera cu Polonia FOTO Facebook

Ridicarea controalelor, dispusă de guvern, a intrat în vigoare la miezul nopții, potrivit declarațiilor Ministerului polonez de Interne, citate de agenția de presă poloneză PAP și postul de televiziune TVN24.

Această decizie vine pe fondul „stabilizării situației legate de migrație pe așa-numita rută balcanică”, conform argumentelor prezentate de Ministerul de Interne al Poloniei.

Cu toate acestea, autoritățile poloneze vor continua să monitorizeze situația de la frontieră, menționând că reluarea controalelor la frontiera dintre cele două țări membre ale UE rămâne o posibilitate, în cazul în care Varșovia consideră că este necesar.

Polonia și Slovacia sunt ambele membre ale spațiului Schengen fără vize, iar acest lucru presupune că, în mod normal, nu există controale regulate la frontieră, ci doar verificări aleatorii limitate.

Totuși, în contextul luptei împotriva migrației ilegale, mai multe țări membre ale Uniunii Europene au recurs la introducerea controalelor temporare la frontiere. Aceste măsuri au fost adoptate pentru a gestiona mai eficient fluxurile migratorii și pentru a asigura securitatea și ordinea la frontierele externe ale UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite