De la bal la spital - 70 de elevi şi profesori au ajuns la spital direct de la petrecerea de absolvire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 70 de elevi şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară FOTO Adevărul
Peste 70 de elevi şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară FOTO Adevărul

Peste 70 de elevi de clasa a VIII-a şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au ajuns la spital, joi noapte, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oraş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, peste 70 de persoane, elevi şi profesori, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe joi noapte între orele 22.30 - 23.00, acuzând dureri abdominale, greţuri şi vărsături.

El a precizat că simptomele au apărut la aproximativ o oră după ce elevii şi profesorii, care participau la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, au mâncat aperitivul.

Conform sursei citate, din cele peste 70 de persoane care au ajuns la spital, 55 au rămas internate pe parcursul nopţii, iar dintre acestea 30 au fost externate vineri dimineaţă.

Constantin Demian a menţionat că patru persoane sunt în stare mai gravă.

El a mai spus că angajaţii unităţii medicale au luat probe biologice pentru a fi analizate.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare au declarat că fac verificări la restaurantul unde a avut loc banchetul de absolvire şi că până în prezent nu a fost luată nicio măsură în acest caz fiind aşteptate rezultatele controlului.

Pe aceeaşi temă:

Toxiinfecţie alimentară la un hotel din Mamaia. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Copii cu toxiinfecţie la Mircea-Vodă. Laptele distribuit la şcoala, retras şi dus la analize

18 persoane intoxicate la un praznic în Drăguşeni UPDATE

Toxiinfecţie alimentară în masă la Neamţ

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite