Toxiinfecţie alimentară în masă la Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au consumat peşte de la hramul Mănăstirii Tazlău  FOTO: Mediafax
Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au consumat peşte de la hramul Mănăstirii Tazlău  FOTO: Mediafax

În judeţul Neamţ a fost instituit cod roşu pentru situaţii de urgenţă după ce noaptea trecută zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Victimele s-au intoxicat după ce au mâncat peşte la hramul Mănăstirii Tazlău. Trei copii şi 15 adulţi au rămas internaţi la Piatra Neamţ, iar celelalte persoane au plecat acasă după ce au primit îngrijiri medicale.

300 de persoane au participat la sărbătoarea comunei Tazlău şi la hramul mănăstirii cu acelaşi nume. Pentru o mare parte dintre localnici, sărbătoarea s-a încheiat la spital, unde au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară. Medicii, însoţiţi de primarul din localitate, au verificat fiecare casă din comună pentru a căuta şi alte posibile victime. 

Mai mulţi medici au fost chemaţi de acasă, iar toate autospecialele din dotarea spitalului au fost pus în mişcare pentru transportul bolnavilor.

Cei mai mulţi pacienţi şi-au revenit după tratament şi au reuşit să plece acasă. 18 persoane au rămas însă internate peste noapte. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au recoltat probe pentru a stabili cauza acestei toxiinfecţii alimentare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite