Anda Adam: „Sunt o femeie cu forme, nu una anorexică ce se chinuie să arate precum un băţ crezând că asta îşi doresc bărbaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa ne-a mărturisit că alegerile sănătoase pe care le face zi de zi, fie că e vorba despre orele petrecute în sala de sport sau de grija cu care îşi alege alimentele, reprezintă o urmare firească a educaţiei pe care a primit-o în familie

Cum se împacă stilul sănătos de viaţă cu nopţile pe care le pierzi când ai concerte?

Aceasta este cea mai mare problemă a mea, lipsa somnului. În ultimele luni abia dacă am reuşit să dorm cinci ore pe noapte. De obicei mă culc noaptea după ora 3.00, întrucât mă întorc târziu de la concerte şi mă trezesc în jurul orei 11.00. Însă pe durata filmărilor pentru „Te cunosc de undeva”, a trebuit să mă trezesc la 6.00 pentru ca la 8.00 să fiu deja pe platou. În weekend-uri sunt tot timpul la concerte, astfel că nici atunci nu reuşesc să mă odihnesc suficient. În plus, tineţi cont că eu conduc, nu am şofer, aşa că parcurg sute de kilometri de fiecare dată şi trebuie să fiu foarte atentă la drum.

Cât timp petreci la sala de fitness?

Aproximativ două ore de fiecare dată când merg la sală. Fac crossfeet, cardio, Body Pump şi aparate combinate. În ultimele luni, din pricina filmărilor zilnice la „Te cunosc de undeva”, nu am avut timp să merg atât de des la sală pe cât mi-aş fi dorit. De obicei, mergeam o dată la două zile, dacă nu zilnic.

„O admir pe Madonna pentru modul în care arată“

Nu ţi-e teamă că sportul susţinut te va face să-ţi pierzi din feminitate? Un exemplu în acest sens este Madonna, o împătimită a exerciţului fizic, criticată adesea pentru aspectul masculin pe care l-a dobândit.

Am crescut într-o familie de sportivi şi am avut tot timpul amici care practică sportul, astfel că este un stil de viaţă care mă reprezintă. Sportul înseamnă sănătate, iar pentru mine contează mult să am un trup tonifiat, puternic. Asta nu înseamnă că îmi pierd din feminitate. Sunt o femeie cu forme, nu una anorexică ce se chinuie să arate precum un băţ crezând că asta îşi doresc bărbaţii. O admir pe Madonna pentru modul în care arată. Să o comparăm, totuşi, cu alte femei de vârsta ei şi o să ajungem să o apreciem.

Cât de mult te-a influenţat în alegerile sănătoase pe care le faci, faptul că tatăl tău a fost antrenorul echipei de înot al clubului Steaua?

Am fost învăţată de mic copil că sportul înseamnă sănătate. Tatăl şi fratele meu sunt în acest domeniu şi am crescut cu această mentalitate. Cred că este foarte important să faci mişcare din primii ani ai vietii. Parintii ar trebui sa isi dea copiii sa practice diverse sporturi pentru a creste armonios. Dar sa fie atenti sa aleaga sporturile care ii avantajeaza. Inot, dans, atletism, fotbal, etc. Atentie insa sa nu ajunga sa traga de fiare din copilarie pentru ca le va opri dezvoltarea normala a oaselor.

Dincolo de menţinerea aspectului fizic, cum îţi influenţează sportul starea de bine?

Cel mai bine mă simt după ce termin orele de antrenament. Scap de stres şi de energiile negative pe care le asimilez zi de zi. Sportul este un leac pentru fizic şi psihic deopotrivă.

„Cumpăr produse româneşti, de sezon“

Câtă importanţă acorzi micului dejun?

Micul dejun este cea mai consistentă masă a zilei pentru mine. Încerc să am pe masă alimente cât mai diverse, bogate în proteine, dar şi fructe, legume şi lactate. Nu mănânc foarte mult, dar am grijă să aleg alimente bogate nutritiv: şuncă, roşii, caşcaval, lapte, cereale, ouă şi sucuri proaspete din fructe.

Cât de greu îţi este să mănânci sănătos într-o perioadă în care suntem bombardaţi din toate direcţiile cu tot felul de avertizări de contaminare a legumelor şi fructelor cu pesticide, carne plină de antibiotice, lapte cu aflatoxină etc?

Adevărat, nici fructele nu mai sunt ce erau odată. Cumpăr produsele româneşti, de sezon. Cât despre carne, prefer curcanul şi peştele de mare. Am un prieten care mă ajută să fac cumpărăturile. El ştie de unde să ia produse bune, de cele mai multe ori cumpără de la producători locali.

Te-ar tenta să publici la un moment dat o carte cu sfaturi pentru un stil sănătos de viaţă, ţinând cont de faptul că eşti chiar tu un exemplu în acest sens?

Ar fi o idee bună, însă am foarte multă treabă în prezent. Dar este o idee de care trebuie să ţin cont. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite