Cum să condimentezi carnea de shaorma când găteşti acest preparat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea unsă cu unt cu condimente devine mai fragedă - foto:adevarul.ro
Carnea unsă cu unt cu condimente devine mai fragedă - foto:adevarul.ro

Cei care nu sunt încântaţi de igiena localului sau de gustul shaormei de la diferite colţuri de stradă au posibilitatea să o prepare acasă. Câteva condimente fac diferenţa la gustul cărnii şi la textura ei.

Shaorma este un fel de mâncare care a intrat puternic în conştiinţa colectivă, nu de puţine ori fiind coadă la punctele de alimentaţie publică de unde aceasta se poate consuma. Cei care nu o agrează pentru că o consideră un aliment fast-food, dar totuşi poftesc la aşa ceva, obişnuiesc să o pregătească acasă, găsind în comerţ tot ce e nevoie. 
 

Nuri Guney este bucătar turc care produce shaorma toată ziua. El a renunţat să achiziţioneze carnea de shaorma congelată, din comerţ, şi o pregăteşte singur. Reţeta de condimente în care marinează carnea este una pe placul său, cu multe condimente, dar ceea ce face diferenţa, după cum afirmă şi el, e cum tratează carnea de când e pe băţul din faţa focului până ajunge la client în farfurie.


„De fiecare dată după ce tai carne pentru o shaorma, de pe băţ, condimentez din nou carnea. Am un ulei pregătit special cu diferite condimente cu care ung carnea, dar mai important, ca să fie carnea fragedă şi să se topească în gură la mâncat, o dau cu unt. E un unt pentru gătit, pe care îl asezonez cu sare, ierburi aromatice. Cu o pensulă ung carnea de fiecare dată când termin de făcut o shaorma, ca ea să aibă acelaşi gust mereu. La fel se poate face şi acasă, cei care îşi fac shaorma acasă, pentru că nu ţin carnea la marinat aşa mult ca la restaurant, pot folosi untul cu condimente pentru a da cărnii un gust special. În rest, în România, reţeta de shaorma s-a adaptat după gusturile românilor, deci fiecare îşi completează shaorma cu ce doreşte, castraveţi muraţi, salată, varză, roşii, sosuri diferite”, afirmă bucătarul. 
 

Pentru o shaorma acasă nu este prea greu de găsit ingrediente. Lipiile se găsesc la pachete începând de la 4 bucăţi, în supermarketuri şi tot de acolo se pot cumpăra cartofi, legume şi carne, mai dificil de realizat fiind sosul, pentru cei care nu doresc că îl cumpere la sticlă, de pe raft.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite