Turiștii rătăciți în Cheile Carasului, căutați cu drona de salvatori. Aveau cu ei și un bebeluș de 11 luni

0
Publicat:

Un grup de turiști au plecat la o drumeție de 1 mai, în Cheile Carașului, dar au avut ghinonul să se rătăcească. Dupa ce un apel disperat la 112, autoritățile au pornit în căutarea lor.

Turiștii au fost găsiți de salvatori FOTO IPJ Caraș Severin
Turiștii au fost găsiți de salvatori FOTO IPJ Caraș Severin

Turiștii care s-au rătăcit în Cheile Carașului au cerut ajutor disperat prin 112. Aceștia au spus salvatorilor că au cu ei și cinci copii, printre care și un bebeluș de 11 luni. Oamenii au plecat la drumeție de 1 mai.

Imediat au fost alertați polițiștii, jandarmii montani, angajați ai Serviciului Salvamont, dar și rangerii, care au venit în sprijinul salvatorilor cu o dronă pentru a repera mai rapid grupul de turisti.

Reușind să ia legătura telefonic cu unul dintre turiști, colegii noștri de la Secția 1 Poliție Rurală Reșita au aflat că cei cinci adulți și cinci copii, patru cu vârste de până la 11 ani și un bebeluș de 11 luni, și un cățel, plecaseră de ieri de la ora 17.00 într-o drumeție în zona respectivă, iar la un moment dat s-au rătăcit, au ajuns într-o zonă fără semnal din Cheile Sălbatice ale Carașului și au fost nevoiți să-și petreacă noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stâncă”, au povestit cei de la IPJ Caraș Severin.

Turiștii au fost găsiți de salvatori FOTO IPJ Caraș Severin
Turiștii au fost găsiți de salvatori FOTO IPJ Caraș Severin

Din discuțiile purtate cu cei rătăciți polițiștii au reușit să stabilească zona în care se aflau cei zece turiști și, împreună cu jandarmii montani și cu angajații Salvamont, în aproximativ două ore au ajuns la ei și i-au adus în siguranță în localitatea Iabalcea, unde își lăsaseră mașinile.

Deși erau speriați, infrigurați după ce și-au petrecut noaptea sub cerul liber pe o temperatura de aproximativ 2 grade, și obosiți fizic, niciunul dintre turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, putând să se intoarcă singuri acasă, în județul Timis”, au mai transmis reprezentantii IPJ Caras Severin.

Polițiștii recomandă turiștilor ca înainte să plece în excursie în astfel de zone, să se informeze despre itinerariul pe care îl vor percurge, gradul de dificultate al traseului, accesibilitate, porțiuni periculoase, starea vremii și alte date necesare pentru siguranță.

În cazul în care vă rătăciți, nu părăsiți grupul, dacă sunteți în grup organizat. Rămâneți treji și conștienți. Încercați să găsiți o zonă cu semnal telefonic și să apelați 112 pentru a solicita sprijinul structurilor abilitate”, au adăugat polițiștii.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite