Plimbare de weekend pe Cheile Caraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile Caraşului sunt la numai 15 kilometri de Reşiţa
Cheile Caraşului sunt la numai 15 kilometri de Reşiţa

Atât cu maşina, cât şi pe jos, zilele de weekend vă stau la dispoziţie pentru o drumeţie în apropierea Reşiţei. Cel mai aproape de oraş sunt Cheile Caraşului, amplasate la numai 15 kilometri de oraş, astfel că reşiţenii optează pentru o excursie de neuitat.

Deşi luna octombrie se apropie cu paşi repezi de final, iar ploile din acestă săptămână i-au speriat pe reşiţeni, lucrurile s-au îndreptat. Astfel că, reşiţenii pot profita de ultimele zile fără ploaie de toamnă. Nimic nu poate fi mai plăcut decât o plimbare pe dealurile din apropierea Reşiţei.

„Nu mai ştim ce să facem în weekenduri la Reşiţa. Nu ne mai plac barurile că nu prea vin cu nimic nou, aşa că mai degrabă vom merge la un picnic pe deal”, spune Sonia Illyes. Şi logodnicul ei este pregătit să facă mişcare. „În cursul săptămânii nu avem timp să mergem la sală, aşa că îmbinăm plăcutul cu utilul şi vom face o plimbare mai lungă. Cred că alegem ca destinaţie Cheile Caraşului”, spune Mihai Babeu.

Plimbare şi la munte


Reşiţenii care dispun de maşină pot opta pentru o plimbare mixtă, mai ales că la altitudine, vremea este propice ninsorii. Iubitorii de vreme rece pot urca la Văliug, după care, pe jos, să viziteze împrejurimile. Asta mai ales, că localitatea Văliug şi Muntele Semenic sunt legate de un traseu turistic, marcat. „Nu am fost niciodată pe acest traseu, dar sâmbătă cred că nu îl voi rata. Am auzit că este posibil să ningă. Nu îmi fac iluzii că îmi pot lua placa la mine, dar puţină mişcare nu strică”, spune reşiţenul Liviu Negovan.

Dacă obosiţi de prea multă plimbare, trebuie să ştiţi că ofertele operatorilor de turişti sunt mai mici cu 10 la sută faţă de iarna trecută, din cauza crizei economice. O noapte de cazare la hotelurile de pe munte costă 120 de lei, camera dublă, iar la pensiunile din Brebu Nou, găsiţi chiar şi cazare cu 10 euro pe noapte.

„Eu prefer cazarea la pensiune, în defavoarea hotelurilor, pentru că totul este mai rustic şi mă simt ca la ţară, la bunicii mei”, spune reşiţeanul Dorin Frunzete.

RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Plimbare prin oraş

Reşiţenii care vor să ia o gură de aer şi să se bucure de o zi însorită de toamnă pot ieşi la o plimbare prin oraş. În parcurile din zona Intim, Govândari sau în centrul oraşului reşiţenii se pot plimba pe alei, pot încerca rolele sau chiar bicicleta. Pentru părinţii care au copii mici, parcurile recent amenjate de primărie, cu echipamente frumos colorate şi cauciucate sunt o alternativă pentru a petrece câteva ore în aer liber şi linişte, într-o după-masă de duminică.

Fir întins şi relaxare pe marginea Dunării

După o săptămână agitată la serviciu sau pe băncile şcolii, o partidă de pescuit poate aduce liniştea şi relaxarea cuvenite. Deși drumul durează circa două ore, efortul merită pentru ceea ce va urma. Pește cât cuprinde ! În plus, fiecare pescar are voie să plece acasă cu captura sa, fără ca cineva să îl tragă la răspundere sau să îl verifice, așa cum se întâmplă la bălțile private. Tot ce costă este numai benzina pentru drum și investiția în voblere, twistere sau mulinete. Toate acestea sunt suficiente pentru o masă copioasă. Aşa că, fir întins!

Spectacolul „Bigamul“ ajunge pe scena reşiţeană

Teatrul „Vest” prezintă duminică, 2 mai, spectacolul „Bigamul” de Ray Cooney. Din distribuţia comediei „Bigamul” fac parte actorii: Constantin Berry, Florin Ruicu, Dan Mirea, Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Sorin Fruntelată, Cristian Brătoiu, Iustina Prisăcaru şi Nicolae Pârvulescu. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia de Florica Zamfira. Reprezentaţia va avea loc de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură „Corneliu Diaconovici” a Sindicatelor din Reşiţa. Preţul unui bilet este de 15 lei.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite