Imagini spectaculoase cu Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, văzut de la înălțime FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

V-ați întrebat vreodată cum arată Parcul Național Semenic - Cheile Carașului văzut de foarte sus? Romsilva a postat pe pagina sa de Facebook imagini care îți taie răsuflarea.

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, iar recenta înregistrare vorbește de la sine.  

„O frumoasă imagine aeriană din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, într-o filmare realizată de colegul nostru Nicolae Ifca”, scrie Romsilva în descrierea care însoțește videoclipul.

Parcul este situat în sud-vestul României, în centrul județului Caraș - Severin, pe unitățile montane Anina și Semenic și are un peisaj caracteristic de zonă carstică și zonă împădurită.

Atracțiile Parcului Național Semenic

Una dintre principalele atracții ale parcului o reprezintă Cheile Carașului, adânci de 200 de metri și lungi de 19 km (din care vizitabili sunt doar 10 km), cu numeroși pereți calcaroși și vegetație specifică.

Cheile Gârliștei sunt adânci de 100-200 de metri și vizitabile pe toată lungimea de 9 km.

Avenul din Poiana Gropii este cel mai adânc aven din Banat, cu o denivelare de - 236 de metri și conține o succesiune de puțuri cu mărimi considerabile.

Peștera Comarnic are un traseu turistic vizitabil de 1.750 de metri. Aici pot fi observate numeroase formațiuni, galerii și săli de mărimi impresionante, un râu subteran și peisaje subterane de exceptie.

Să nu uităm de Cetatea medievală Grat, din care s-au mai pastrat zidurile și șanțurile de apărare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite